Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.2.2020

Vlček sestřelil Porubu! Slavia veze další výhru

O pořadí v p-o, 18, sobota 1.2.2020, Poruba - Slavia
Poruba
3:6
1:2, 1:2, 1:2
Slavia

Branky

Poruba

20. Hudeček (Kanko, Dundáček), 38. Guman (Maršoun), 54. Gřeš (Sikora, Urbanec)

Slavia

9. Vlček (Vrdlovec, Bílek), 16. Kohút (Valík, Barák), 23. Valík (Šteiner, Kohút), 25. Vlček (Vrdlovec), 44. Vrdlovec (Vlček, Bílek), 58. Vlček (Vrdlovec)

Statistiky

Rozhodčí: Kašík, Vrba – Konvička, Roischel
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:35
Diváci: 1032

Sestavy

Poruba

Foltán – Slavík, Husák, Rudl, Urbanec, D. Krejčí, Dundáček, Pastor – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – Guman, T. Jáchym, Maršoun – Kanko (C), Zdeněk, J. Káňa (A) – Ollender, Toman, Brodek.

Slavia

Michajlov – Hejda, J. Novák (C), P. Hořava, Veber, Barák, Valík, Hovorka – Vlček, Vrdlovec (A), Bílek – Š. Jelínek, Kuťák, Šmerha – Kubica, Kohút, Šteiner – Hotěk, Furch, Jar. Brož.

Další parádní zápas a osmá výhra v řadě. Slávisté si dokázali poradit i s Porubou a získali do tabulky pravdy další tři body. Triumf režíroval Filip Vlček, jenž zaznamenal hattrick. Po jedné brance přidali Valík, Kohút a Vrdlovec.

Slávisté načali duel s Porubou v duchu vítězné šňůry a už v 9. minutě oslavili první branku. Bílek ujel do rychlého kontru s Vrdlovcem, který akci vyšperkoval rychlou přihrávkou pod sebe na volného Filipa Vlčka. Sešívaná osmaosmdesátka nezaváhala a z dobré pozice před Foltánem nekompromisně napálila kotouč do odkryté klece.

V čase 15:06 se červenobílá letka radovala podruhé. Valík přiklepl kotouč do jízdy Dávidu Kohútovi, ten se probil až za obránce a samostatný únik zakončil ranou na dlouhou hokejku, již umístil ke vzdálenější tyči.

Pouhopouhou vteřinu před koncem první třetiny se domácí dočkali snížení. Sešívaní ztratili puk ve středním pásmu, Torax rychle otočil hru a díky pohotové trefě Jana Hudečka, která přišla zároveň, dotáhl stav na dostřel jediné trefy.

Svěřenci trenéra Říhy ale odstartovali prostřední periodu podobně jako tu předchozí. V polovině 23. minuty si Dominik Valík sjel pro odražený kotouč, nabruslil na pravý kruh a parádním projektilem pod horní tyč rozvlnil síť porubské svatyně.

Na časomíře ještě neuplynuly ani dvě minuty a Slavia navíc navýšila vedení. Hráči v červenobílých dresech vybojovali puk ve vlastním obranném pásmu, Vrdlovec parádně našel Filipa Vlčka, a ten svou sóloakci tvář v tvář Foltánovi bez zaváhání proměnil ve čtvrtou branku.

Skóre se však do přestávky ještě změnilo. A byli to opět Porubští, komu se povedly závěrečné minuty. V čase 37:32 se probil do individuální akce Tomáš Guman a nepříliš důraznou bekhendovou střelou z mezikruží překonal Michajlova.

Slavia naopak ukázala, že jí svědčí začátky. Necelé čtyři minuty po úvodním buly závěrečného dějství zaúřadoval dosavadní asistent Daniel Vrdlovec a zakulatil gólový účet na pět branek. Zkušený forvard společně s Vlčkem a Bílkem ujel do přečíslení, přebral povedený pas z levého kruhu a z oblasti spodní hrany pravého kruhu zacílil zcela přesně.

Poruba to ale nevzdala a v čase 53:16 umazala třígólové manko. Sikora přesunul hru na Tomáše Gřeše, který, ač tísněný Bílkem, protlačil kotouč pod Michajlovovým betonem až za brankovou čáru. Poslední slovo však měli slávisté. Po rychlém protiútoku a krásné kombinaci s Vrdlovcem překonal Foltána opět Filip Vlček a zkompletoval hattrick. Víc už se toho na ledě nestalo a Slavia si veze ze Slezska další vítězství.

Ohlasy trenérů

František Výborný (HC RT TORAX Poruba 2011):„Jsem smutný. Čekal jsem, že se o to popereme trochu víc, i když Slavia hrála velmi dobře. Udělali jsme příliš individuálních chyb, které dokázali hosté potrestat. My jsme měli také nějaké šance, jenže někteří hráči nejsou v zakončení tak šikovní. V pauze se budeme snažit na tom zapracovat a uvidíme, jestli se do toho dostaneme.“

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepším mužstvem. V první třetině jsme měli spoustu šancí a domácí jasně přehrávali. Bohužel pro nás jsme dali jenom dvě branky a potom tam padl diskutabilní gól. Ve druhé části za stavu 4:1 přišla naše špatná pasáž. Deset minut jsme neměli žádný pohyb, soupeř nás držel pod tlakem a nehráli jsme chytře. To samé i v poslední části. Po pátém gólu byl vidět z naší strany menší výpadek. Ale pokud mám tenhle zápas hodnotit celkově, tak si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video