Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.2.2020

Vítězná šňůra je u konce. Slavia nestačila na Motor

O pořadí v p-o, 19, středa 12.2.2020, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
3:6
1:1, 2:4, 0:1
Č. Budějovice

Branky

Slavia

14. Kuťák (Ondráček, Šmerha), 21. Vrdlovec (Bílek, Vlček), 36. Všetečka (Šmerha, Ondráček)

Č. Budějovice

2. Endál (M. Novák, Gilbert), 25. Raška (Venkrbec, Karabáček), 28. Prokeš (Karabáček, Raška), 33. Karabáček (Prokeš, Holec), 38. Vydarený (Venkrbec, Holec), 42. Z. Doležal (Kloz)

Statistiky

Rozhodčí: Souček, Zubzanda – Bosák, Maštalíř
Vyloučení: 4:6
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:33
Diváci: 2096

Sestavy

Slavia

Michajlov – Hejda, J. Novák, Hořava, Veber, Duda, Barák, Ryzák – Vlček, Vrdlovec, Bílek – Ondráček, Kuťák, Šmerha – Kubica, Kohút, Šteiner – J. Doležal, Všetečka, Jelínek.

Č. Budějovice

Strmeň – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Prokeš, Raška – M. Novák, Gilbert, Endál – Babka, Kloz, Z. Doležal.

Každá série jednou skončí. Ta vítězná v podání hokejistů Slavie se zastavila na čísle osm, svěřenci Miloše Říhy totiž na domácím ledě nestačili na lídra z Českých Budějovic. V utkání sice ve druhé třetině vedli, ale Motor skóre otočil a nakonec dokráčel k vítězství 6:3.

Poprvé po jedenácti dnech a hned proti lídrovi Chance ligy. Hokejisty Slavie nečekal po reprezentační pauze jednoduchý los, na domácím ledě totiž přivítali hráče Českých Budějovic. Ti sice jednoznačně vévodí tabulce první ligy, ve vzájemných utkáních v letošní sezóně na tom ovšem oba týmy byly s bilancí dvou výher a dvou porážek totožně.

Už od začátku bylo fanouškům v zaplněném Edenu jasné, že o zábavu určitě nouze nebude. Motor, který předchozí vzájemné střetnutí v novém roce prohrál, nasadil hned v úvodních minutách vysoké tempo. Bohužel se to promítlo i do skóre – už po necelých dvou minutách našel Martin Novák před brankou Lukáše Endála, jenž i s dávkou štěstí dostal puk za Michajlova – 0:1.

Sešívaní se ovšem zatlačit nenechali a na hbitý úvod od hostů odpověděli stejnou mincí. V přesilové hře se ve dvou nadějných šancích zjevili Tomáš Šmerha a Filip Vlček, kterého v šesté minutě v ideální šanci vyzval Bílek, slávistický útočník ale nedokázal usměrnit puk do odkryté branky.

Divoký hokej byl vidění i v následujících minutách, jak Martin Michajlov, tak Jan Strmeň byli neustále ve střehu. Českobudějovický brankář se vyznamenal ve 12. minutě, když se nejprve jen ohlédl za pumelicí Bílka, aby se pak rychle přesunul a zasáhl proti hbité dorážce dojíždějícího Vlčka.

Slávisté se tlačili za vyrovnáním a nakonec se dočkali. Ve 14. minutě rozehrála první formace rychlou přímočarou akci, na jejímž konci byl Filip Kuťák – tomu se pro protečovaném puku z hole Ondráčka otevřel prostor ve středním pásmu a domácí forvard přesnou střelou k pravé tyčce vyrovnal.

Gólové prostřední dějství ovládli hosté

Sešívaní v závěru úvodní dvacetiminutovky přečkali velkou příležitost Prokeše, který nastřelil tyčku, a sami do prostřední periody vstoupili pravou nohou. Uběhlo 55 sekund, když Bílek shodil puk v tandemu na Daniela Vrdlovce, jenž přesně trefil horní prostor Strmeňovy branky. Slávisté poprvé v zápase vedli.

Zatímco v první třetině se sešívaným dařilo s poměrně vysokou úspěšností zachytávat útoky hostů, ve druhém dějství se už České Budějovice nadechovaly k ofenzivním akcím častěji. Po jednom z delších pobytů v útočném pásmu navíc dokázaly svou šanci také zužitkovat – Adam Raška si ve 25. minutě našel odražený kotouč před brankou a překonal Michajlova.

Tlak Jihočechů po vstřelené brance neustal, právě naopak. Neuplynuly ani čtyři minuty a Karabáčkova střela se odrazila před branku k Radku Prokešovi, který se vymotal z objetí slávistického obránce a dorazil kotouč do sítě – 2:3.

Byla to právě druhá formace hostů, jež dělala domácím největší problémy. Po ubráněném oslabení se druhá trojka trenéra Václava Prospala dostala znovu na led a opět zaúřadovala. Tentokrát si Václav Karabáček s Radkem Prokešem role vyměnili a první jmenovaný nastavenou holí tečoval prudkou střelu svého spoluhráče – 2:4.

Gólostroj druhé dvacetiminutovky pokračoval i v dalších minutách. V přesilové hře ve 36. minutě to ale byli slávisté, kteří výborně využili situaci ihned po vhazování a přiblížili se na rozdíl jediného gólu. Tomáš Šmerha si za brankou všiml Robina Všetečky, který si najel za zády budějovického obránce a prostřelil Strmeně – 3:4.

Radost z branky však svěřencům Miloše Říhy dlouho nevydržela. Sešívaní si totiž ve 38. minutě nepohlídali nájezd slovenského obránce Reného Vydareného, který z levého kruhu vymetl šibenici Michajlovovy brány – 3:5. Na jeho branku navázali Českobudějovští i po pauze – minuta a půl třetí třetiny stačila Zdeňku Doležalovi na to, aby rozvlnil síť domácí svatyně – 3:6.

Zbytek třetí třetiny se už nesl ve viditelně poklidnějším tempu. Budějovice sáhly k defenzivnější hře a snažily se především nepouštět slávisty do šancí. To se jim úplně nepodařilo – Barákova rána skončila v 53. minutě na tyčce –, sešívaným se už ale Strmeně překonat nepodařilo.

Slávisté tak musí skousnout porážku 3:6 a konec osmizápasové vítězné série. Nastartovat novou budou moci už v sobotu, kdy se představí na ledě Přerova.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Zápas po pauze je vždycky těžký, ale my jsme dnes, z mého pohledu, neměli hlavu nastavenou do hry. Po osmi výhrách jsme měli obrovské sebevědomí, což bylo chvílemi v útoku i vidět, ale do obrany jsme dnes hráli nedisciplinovaně. Soupeř měl spoustu šancí, už v první třetině to pro nás bylo varování, ale měli jsme štěstí nebo nás podržel brankář. Ve druhé třetině už to tam ale napadalo, protože těch přečíslení a nebezpečných situací bylo extrémně moc. Soupeř je silný, potrestal to a zaslouženě vyhrál. My musíme spadnout zpátky na zem a hrát organizovaně a pro tým a ne jako jednotlivci.

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Po předchozích dvou pauzách nám první zápas nikdy moc nevyšel, takže jsme rádi, že jsme dnes měli dobrý start. Celému utkání udála ráz hlavně druhá třetině, v níž jsme byli velmi produktivní, ve třetí třetině už jsme si to pohlídali.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více