Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.2.2020

Vypjatý duel zvládly lépe Litoměřice

O pořadí v p-o, 21, pondělí 17.2.2020, Slavia - Litoměřice
Slavia
3:4
1:2, 1:0, 1:2
Litoměřice

Branky

Slavia

2. Š. Jelínek (Všetečka, Vlček), 30. Vrdlovec (Vlček, Šteiner), 60. Kohút

Litoměřice

5. Strejček (Jícha, M. Kadlec), 20. M. Kadlec (Gaspar), 47. D. Voženílek (Korkiakoski, Gaspar), 60. M. Beran (D. Voženílek)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Valenta – Beneš, Štofa
Vyloučení: 10:10
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 22:41
Diváci: 667

Sestavy

Slavia

Michajlov – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Veber, Ryzák, Barák, Valík – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Bílek – Vlček, Všetečka, Š. Jelínek – Kubica, Kohút, Šteiner.

Litoměřice

A. Beran – Marcel, Klejna, Jebavý, Klikorka, Gaspar, Strejček, Baláž – D. Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Jánský, Jícha, M. Kadlec – Jindra, Morong, Kangas – Kropáček, M. Havelka, D. Sklenář.

Dvě bitky, šest vyšších trestů a hromada emocí. Takový byl pondělní podvečer v Edenu, kde sice Slavia nad litoměřickým Stadionem brzy vedla, soupeř ale skóre dokázal otočit a i přes vyrovnání ve druhé třetině si nakonec na sever Čech odvezl tři body po vítězství 4:3.

Duely sešívaných s Litoměřicemi se celou sezonu vyznačují velmi ofenzivním a gólovým hokejem a jiný začátek neměl ani šestý letošní vzájemný zápas. Někteří fanoušci možná ještě neseděli na svých místech, když Všetečka obelstil jednoho z obránců a nahodil kotouč před hostující klec. Tam byl nejdůraznější Šimon Jelínek, jenž dokázal přehodit kotouč přes ležícího Berana a poslal Slavii do vedení.

To ale domácím nevydrželo moc dlouho. V polovině páté minuty se po sérii odrazů dostal na modré čáře ke kotouči Jan Strejček a poslal jej přesně k tyči – Michajlov neměl kvůli zakrytému výhledu žádnou šanci zasáhnout. Dvě vstřelené branky ještě více rozproudily už tak vysoké tempo probíhajícího duelu a diváci se brzy dočkali dalších šancí. Více jich na hokejkách měli hostující hráči, kteří pravidelně zaměstnávali Michajlova zejména rychlými brejky.

Ten nicméně dlouho odolával, se svými spoluhráči přečkal i dlouhou dvojnásobnou přesilovku soupeře, ve které největší šanci spálil hostující Kadlec, když místo prázdné klece trefil pouze připraveného Ryzáka. Kališníci se ale druhé branky v první třetině nakonec přece jen dočkali – poté, co přečíslení domácích nevyužil Doležal, se na opačnou stranu vydali ve třech hráčích a i s trochou štěstí nakonec z úhlu propálil Michajlova exslávista Martin Kadlec.

Stadion pokračoval v náporu i zkraje druhé části a jen díky znovu skvělému Martinu Michajlovovi nenavýšil svůj náskok. Litoměřický tlak postupem času ochaboval a postupně se ke slovu začali hlásit domácí, jenž byli nejblíže ke vstřelení gólu ve 28. minutě. To když Jelínek položil soupeřova gólmana na led a společně s Ryzákem se snažil dostat všemi dovolenými způsoby kotouč do brány, odkrytá klec nicméně prozatím zůstala nedobytná.

Její zámek skončil 24 sekund před polovinou utkání. Slávisté sice nedokázali využít přesilovou hru právě po faulu na dorážejícího Jelínka, po jejím skončení však zůstali na puku a unavenou bránící čtyřku nakonec zvládli přehrát. V rohu útočného pásma získal puk Vlček a ihned jej adresoval před bránu, kde jej za bezmocného Berana doklepl Daniel Vrdlovec.

Sérii nevyužitých přesilovek utnul hostující Voženílek

Hodně vypjatý zápas navíc domácím přinesl další možnosti přesilovky, které se ale rozhodně nedaly počítat mezi ty povedené. Podobně si naštěstí pro Pražany počínali i hokejisté Stadionu, jež měli dokonce na přelomu druhé a třetí třetiny druhou možnost proměnit v gól převahu pěti mužů proti třem, po vzoru svých soupeřů s ní ale naložili prachbídně.

Gólu z přesilovky se ale diváci v Edenu nakonec dočkali. K nevoli většiny přítomných to ale nebyl zásah sešívaných barev. Po vyloučení Jelínka to sice dlouho vypadalo, že se Slavia dokáže díky častým výhozům úspěšně ubránit, po jednom takovém si však nepohlídali ujíždějícího Korkiakoskiho – ten ještě dokázal najít na levém křídle Daniela Voženílka, který našel místo na bližší tyči – 2:3.

Sešívaní se i přes ubíhající čas nedokázali dostat do nějakého souvislejšího tlaku či větší šance, vodu na mlýn jim vrátilo až vyloučení Korkiakoskiho šest a půl minuty před třetí sirénou. Po dlouhé kombinaci v útočné třetině se puk dostal k Bílkovi, tomu ale zakončení trvalo příliš dlouho a do dráhy jeho střely si stačil lehnout jeden z protihráčů.

Vypjatý závěr nakonec sešívaný gól přinesl, bylo to ale až poté, co do prázdné brány při hře domácích bez brankáře skóroval Matěj Beran. Předtím ještě diváci viděli bitku Hořavy s hostujícím Kadlecem, po které oba kohouti odjeli rovnou do šaten. Snižovací trefu na 3:4 zařídil pět vteřin před sirénou z úniku Dávid Kohút, po gólu se navíc do sebe znovu pustilo několik hokejistů včetně litoměřického gólmana a byla z toho i druhá bitka, ve které Šteiner přepral až příliš důrazného Havelku.

Slávisté tak po porážce 3:4 spadli na páté místo tabulky o bod za čtvrtý Chomutov, šanci na nápravu ale mají už ve středu, kdy se v Edenu střenou právě s Piráty.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Navážu na kolegu, z naší strany to byl velice špatný zápas. Jedním z důvodů té prohry je kromě velkého množství chyb i to, že po té vítězné sérii už jsme neměli hlavy do zápasu nastavené tak, jak by nastavené být měly. Z toho pramenily naše chyby a nedůraz, což byl základ celého našeho neúspěchu a soupeř zaslouženě vyhrál.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Věděli jsme, že Slavia prožívá výborné období a má za sebou úspěšnou sérii, dneska jsme ale byli po celý zápas lepší a zaslouženě jsme získali tři body. Škoda jen neproměňování šancí, mohli jsme rozhodnout daleko dříve a vyhnout se tak nervóznímu závěru..

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více