Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.3.2020

První bod pro Třebíč! Slavia padla o dva góly

PRE1, pondělí 9.3.2020, Slavia - Třebíč
Slavia
1:3
0:2, 1:0, 0:1
Třebíč

Branky

Slavia

22. Šmerha (Valík)

Třebíč

4. Psota (Mlčák, Nedbal), 17. Nedvídek (Szathmáry), 50. Michálek (Tadeáš Král)

Statistiky

Rozhodčí: Souček, Kostourek – Polák, Šimánek
Vyloučení: 5:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:43
Diváci: 554

Sestavy

Slavia

Michajlov – T. Duda, J. Novák (C), P. Hořava, Veber, Ryzák, Valík – J. Doležal (A), Vrdlovec, Bílek – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – Vlček, Kubík, Šteiner – Kubica, Kohút, Jar. Brož – Š. Jelínek.

Třebíč

Jekel – Szathmáry, Furch, Nedbal, Padrnos, Mlčák, V. Čejka (C), Hort – Vodný (A), Nedvídek (A), Šťovíček – Laš, Bittner, Psota – Michálek, Václavek, Ferda – Malec, Tadeáš Král, P. Kratochvíl.

Napoprvé to nevyšlo! Slávisté proti Třebíči v prvním zápase série předkola play-off bojovali ze všech sil, soupeř však vsítil o dvě branky víc a vyhrál 3:1. Horácká Slavia získala vedení už v první třetině a postupně si vypracovala dvougólový náskok. Sešívaní zásluhou Šmerhy sice snížili, na další trefu hostů už však nezareagovali a Třebíčští tak mají první bod.

První duel předkola o play-off načaly oba týmy opatrně a v Edenu se dlouho čekalo na větší šanci. Tu jako první zaznamenali hosté, když se kolem Michajlovovy svatyně jako štírek obtočil Bittner a zacílil do odkrytého prostoru. Kotouč však k úlevě sešívaných příznivců pouze projel brankovištěm.

V čase 13:02 už se Třebíč mohla radovat. Matěj Psota využil zaváhání červenobílé obrany, prosvištěl středem hrací plochy a překonal slávistického brankáře povedeným bekhendem, který umístil přesně pod víko.

O necelé čtyři minuty později Horácká Slavia navýšila vedení. Po pěkné kombinaci se svými spoluhráči se k puku na levém kruhu dostal Lukáš Nedvídek a pohotovým projektilem rozvlnil síť domácí svatyně.

Slavia vykřesala naději hned zkraje druhé třetiny, kdy snížila na rozdíl jediné trefy. Valík v čase 21:29 vypálil od modré, v předbrankovém prostoru kotouč zpracoval Tomáš Šmerha a dotlačil ho až za Jekelova záda.

Následně se blýskl Vlček, který zamířil z ostrého úhlu. Jekel jeho pokus ale vyrazil do bezpečí. Na druhé straně si chtěl Michajlova vychutnat Bittner, maskovaný muž v červenobílých barvách proti jeho střele scvakl betony a nedovolil, aby puk projel až za brankovou čáru.

V závěru periody ještě jednou zahrozili hosté. Šťovíček nabil od pravého mantinelu Vodnému, jenž si nabruslil mezi kruhy a pohotově vystřelil. Michajlov však předvedl ukázkový semafor a pokus vykryl.

Poslední dějství se dlouho neslo ve znamení promarněných příležitostí. To se změnilo v průběhu 50. minuty. Třebíč díky brance Davida Michálka rozjásala hrstku svých příznivců a zvýraznila náskok. Hostující útočník totiž zkusil po Králově dělovce dorážet, a to se mu také povedlo.

V posledních minutách chtěli slávisté Třebíč ještě potrápit, ta se naopak snažila výsledek ještě vylepšit ve svůj prospěch. Ani jeden celek už ale puk do sítě nedostal a Horáci vyhráli 3:1.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale poté jsme udělali několik chyb, které soupeř potrestal a následně si dvoubrankový náskok hlídal. I když jsme si několik příležitostí vypracovali, tak to bylo z naší strany křečovité. Chyběl nám důraz v předbrankovém prostoru. Dostávali jsme se pod tlak ve vlastním pásmu, prohráli jsme velké množství vhazování. V poslední fázi nám již chyběla síla v zakončení. Vyzdvihnul bych nasazení celého týmu a výborný výkon brankáře Martina Michajlova.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Neměli jsme dobré vstupy do jednotlivých třetin. Postupnými kroky jsme ale získávali převahu. Většinu zápasu jsme byli lepším týmem. Vypracovali jsme si plno gólových příležitostí a jen kvůli domácímu brankáři jsme neodskočili do většího náskoku. Série bude náročná. Máme první bod. Rád bych poděkoval fanouškům, kteří nám pomohli

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více