Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.9.2020

Třetí výhra v řadě! Slavia si poradila v Šumperku s nováčkem ligy

4. kolo, středa 23.9.2020, Šumperk - Slavia
Šumperk
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Slavia

Branky

Šumperk

Slavia

2. Kafka (Vlček, Doležal), 33. Šteiner (Kuťák, Novák), 37. Kružík (Doležal, Vampola), 53. Šmerha (Hejda, Vampola)

Statistiky

Rozhodčí: Kašík, Šudoma – Měkýš, Polák
Vyloučení: 5:5
Využití: 0:2

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 18:25
Diváci: 515

Sestavy

Šumperk

Peksa – Kabelka, Gewiese, Nepokoj, Řezáč, Dosek, Weintritt, Věntus – Baláž, Milfait, Jaroš – Kratochvíl, Král, Bernovský – Hroch, Spratek, Uhlík – Krejčiřík, Scheuter, Kučera.

Slavia

Michajlov - Buchta, Novák, Gaspar, Veber, Jeřábek, Antoš, Hejda – Kuťák, Vampola, Šmerha – Doležal, Vlček, Kafka – Šteiner, Vrdlovec, Kružík – Ondráček, Brož, Petrov.

Výborně! Slavia proti Šumperku navázala na výhry s Kladnem a se Sokolovem a opět oslavila triumf. Draky červenobílí rozstříleli čtyřmi góly, když se postupně trefili Petr Kafka, David Šteiner, Daniel Kružík a Tomáš Šmerha.

V Šumperku se takřka ještě ani nerozběhla časomíra a slávisté už se mohli radovat z první trefy. Vlček skvěle nabil zpoza branky Petru Kafkovi, který si najel mezi kruhy a nekompromisně poslal kotouč za Peksova záda.

Následně se osmělil i kapitán Novák, jeho projektil z levého kruhu však domácí brankář vytěsnil pomocí betonu. O pár minut později maskovaného muže prověřil tvrdou střelou z první Doležal. Peksa si ale i tentokrát připsal úspěšný zákrok.

Na startu prostřední periody potěšili pěknou akcí domácí fanoušky také Draci. Nepokoj obdržel parádní přihrávku před červenobílou branku, předvedl stahovačku a zacílil. Ve velké šanci ho však Michajlov bravurně vychytal. Ve 33. minutě se přihlásili o slovo opět slávisté. Novák nahrál Kuťákovi na pravý kruh, ten ještě posunul před branku na Davida Šteinera a slávistická třináctka propálila Peksu pohotovou dělovkou z mezikruží.

V čase 36:19 se skóre měnilo potřetí. Hosté předvedli krásnou kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci stál Daniel Kružík, který střelou z oblasti mezi kruhy rozvlnil síť dračí klece. Slávisté byli při střelecké chuti i v závěrečném dějství. Gaspar zkoušel překvapit Peksu ranou z otočky, ale přestřelil. Novákův projektil od modré zase skončil v lapačce šumperského brankáře.

Na druhé straně se ocitl v dobré pozici Milfait, s jeho pokusem od modré si ale Michajlov poradil. V průběhu 53. minuty Slavia odskočila na rozdíl čtyř branek. Vampola vyslal do samostatného úniku Tomáše Šmerhu, který bleskurychle přejel takřka celé kluziště a ranou nad Peksův beton dodal vysokému vítězství sladkou tečku. Víc už se toho na šumperské ledové ploše nestalo a Slavia si odvezla tirumf 4:0.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více