Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.9.2020

Čtvrtá výhra v řadě! Slavia porazila Vrchlabí

5. kolo, sobota 26.9.2020, Slavia - Vrchlabí
Slavia
4:3sn
1:1, 1:1, 1:1 - 0:0
Vrchlabí

Branky

Slavia

20. Šmerha (Jeřábek, Kuťák), 27. Kružík (Vlček, Jeřábek), 43. Šmerha (Vampola), rozh. náj. Kuťák

Vrchlabí

6. Chrtek (Nouza), 39. Nouza (Chrtek, Niko), 44. Linhart (Heřman, Nouza)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Kostourek – Beneš, Horažďovský
Vyloučení: 4:8, navíc Šteiner (SLA) 5 a 20 min. a Kajínek (VRC) 10 min.
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:35
Diváci: 851

Sestavy

Slavia

Michajlov – Buchta, Novák (C), Gaspar, Hejda, Jeřábek, Antoš, Duda – Kuťák, Vampola, Šmerha – Doležal (A), Vlček, Kafka – Šteiner, Vrdlovec, Kružík – Tomica, Petrov, Ondráček.

Vrchlabí

Klouček – Kajínek, Niko, Linhart (A), Oliva, Bučko, Jirků (C), Blažej – Heřman, Chrtek, Nouza (A) – Machač, Pochobradský, Matýs – Hozák, Urban, Mrňa – Chalupa, Dubský, Moník.

Hokejisté Slavie vyhráli čtvrtý zápas v řadě, v Edenu porazili Vrchlabí 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd vstřelil Filip Kuťák, o dvě branky v základní hrací době se postaral Tomáš Šmerha.

Začátek utkání byl plný nepřesností, ale postupem času si Vrchlabí vytvořilo několik šancí, které skvěle vychytal Martin Michajlov. V šesté minutě se hosté dostali do vedení, úvodní branku utkání vstřelil Ondřej Chrtek.

Kuťák vypíchl puk jednomu z obránců, ale do větší šance se nedostal. Do velké šance unikal Urban, který vůbec netrefil branku Michajlova. Minutu před koncem mohl mít velkou šanci Šteiner, do zakončení se ale nedostal. Závěr třetiny se Slavii skvěle povedl, v poslední vteřině vyrovnal Tomáš Šmerha.

Vrchlabí vlétlo do druhé třetiny, ve výhodě vyslali hosté nebezpečnou střelu, tu dokázal Michajlov vyrazit. Po úvodním tlaku soupeře se Slavia v přesilové hře prosadila. Po kombinaci Jeřábka, Vlčka a Daniela Kružíka zakončil třetí jmenovaný přesně. Tvrdou ranou prověřil brankáře Kloučka Šmerha. Šest minut před koncem druhé části hry byl vyloučen David Šteiner do konce utkání a Stadion měl k dispozici pětiminutovou přesilovou hru, kterou dokázal využít a srovnal na 2:2.

Krátce po začátku třetí třetiny šla Slavia opět do vedení, svůj druhý gól v zápase vstřelil Tomáš Šmerha. Stadion dokázal na gól rychle odpovědět. Na 3:3 vyrovnal tvrdou ránou od modré čáry Tomáš Linhart. Slavia propadla a dva hráči soupeře jeli sami na Michajlova, ten ale proti střele z kruhu zasáhl. Vampola objel branku, nahrál na modrou čáru Gasparovi, který trefil brankáře pouze do hrudi.

Za stavu 3:3 se hrál hokej ze strany na stranu, oba týmy měly několik šancí, kterými mohly zvrátit vývoj utkání na svou stranu, ale neproměnily je. Tři minuty před koncem došlo na výměnu názorů mezi Kružíkem a Linhartem, k větší bitce ale nedošlo. V závěru třetí třetiny se nic nestalo a utkání tak zamířilo do prodloužení.

V prodloužení se dostala Slavia do několika stoprocentních šancí, ale žádnou nevyužila, a tak následovaly samostatné nájezdy. Nájezdy za Slavii proměnili Filip Kuťák, Daniel Kružík a Petr Kafka, soupeře naopak vychytal Michajlov. Slavia se tak může radovat ze čtvrtého vítězství v řadě.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více