Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.12.2020

Na konec roku bez bodu. Slávisté nestačili na Kolín

11. kolo, středa 16.12.2020, Slavia - Kolín
Slavia
3:5
1:4, 2:0, 0:1
Kolín

Branky

Slavia

6. Všetečka (Bednář), 23. Vlček (Veber, Gaspar), 32. Ondráček (Gaspar, Vlček)

Kolín

1. Šafránek (Král, Jankovský), 4. Šafránek (Jankovský, Husa), 6. Němec (Martínek, Semirád), 16. Šafránek (Husa, Král), 41. Husa (Jankovský, Král)

Statistiky

Rozhodčí: Marek, Ondráček – Kleprlík, Vašíček
Vyloučení: 7:5
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:28

Sestavy

Slavia

Málek (6. Michajlov) – Novák, Buchta, Barák, Hejda, Krejčí, Veber, Gaspar – Šmerha, Vampola, Kafka – Všetečka, Vlček, Šteiner – Bednář, Kružík, Kuťák – Doležal, Ondráček

Kolín

Sejpal – Blaha, Husa, Kukla, Muška, Pýcha, Váchal, Zdeněk – Šafránek, Jankovský, Král – Krejčík, Stehlík, Zumr – Petržilka, Síla, Štohanzl – Semirád, Martínek, Němec

Z posledního zápasu letošního kalendářního roku odcházejí slávisté bez bodu. Na domácím ledě nestačili na hokejisty Kolína, kteří měli lepší vstup do zápasu a nakonec dokráčeli k vítězství. O zmírnění porážky na konečné skóre 3:5 se góly postarali Robin Všetečka, Filip Vlček a Martin Ondráček.

Kolín přijel do Edenu se sérii dvou vyhraných zápasů v řadě, v nichž v každém vstřelil úvodní branku. Lépe vstoupili Kozli i do zápasu proti Slavii – uplynulo pouhých 26 sekund, když Zdeněk Král využil rychlého přečíslení a křižnou přihrávkou našel exslávistu Davida Šafránka, který rychlou střelou překonal Romana Málka. Stejná dvojice se proti sobě postavila i o necelé tři minuty později – a byl to opět kolínský útočník, který sešívaného brankáře překvapil nečekanou střelou v přesilové hře a zvýšil na 2:0.

Špatný vstup v podání slávistů bohužel druhým gólem neskončil. V 6. minutě se gólmanu Málkovi se nepodařila rychlá rozehrávka, čehož využil hbitý Marek Němec, obkroužil branku a poslal hosty do tříbrankového vedení. Málka po třetím gólu v domácí brance nahraadil Martin Michajlov.

Změna v brankovišti zafungovala a svěřencům Martina Štrby se podařilo velmi rychle odpovědět. O první gól v Sejpalově síti se postaral Robin Všetečka, jenž na nic nečekal a po vyhraném Bednářově vhazování okamžitou střelou snížil skóre. Sešívaní v průběhu úvodní dvacetiminutovky zahrozili ještě několikrát, hodně práce měl však i Martin Michajlov. V 16. minutě už nestačil zasáhnout – David Šafránek ujel slávistické obraně a v samostatném úniku zvolil přesný forhendový blafák.

Neúspěšná stíhací jízda Slavie

Do druhé periody vstoupili sešívaní s jasným cílem – co nejrychleji vstřelit gól a stáhnout vedení Kolína. To se jim také podařilo, Veber rychlým pasem z obranného pásma vyslal na zteč Filipa Vlčka, který naznačil, že bude nahrávat spoluhráči, ale nakonec prostřelil Sejpala na bližší tyči. Slávistická osmaosmdesátka mohla skórovat o dvě minuty později v početní výhodě, tentokrát ale kolínský brankář puk zastavil.

Slávisté hosty v prostřední třetině přestříleli, dlouho ale naráželi na pozorného brankáře Sejpala. Znovu ho překonat se jim podařilo ve 32. minutě, a to poměrně šťastným způsobem. Na začátku gólové akce stálo nahození Michaela Gaspara, které na hranici brankoviště tečoval Martin Ondráček – puk tak zpomalil a ten se nakonec dokutálel do sítě.

Sešívaní díky brance na 3:4 chytili slinu a hnali se do útoku v téměř každé herní situaci. Není tak divu, že v oslabení ujeli do brejku Vampola s Kuťákem, ani jeden však svůj únik přesně nezakončil. Do šatny tak s jednobrankovým náskokem odcházeli Kolínští.

Cestu směřující k vyrovnání hosté domácím výrazně zkomplikovali už po 25 sekundách od úvodního buly třetí třetiny. Slávisté ztratili puk ve středním pásmu a rychlý přesun do útočné třetiny využil Jakub Husa, jehož nahození za Michajlovova záda usměrnil jeden ze sešívaných obránců.

Slavia se v závěru snažila o vyrovnání, poslední minuty hrála bez brankáře, ale na kolínskou obranu už nevyzrála. Sešívaní tak nenavázali na vítězství Benátkách a v posledním zápase letošního kalendářního roku prohráli 3:5. Další zápas je čeká 6. ledna proti Ústí nad Labem.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Slavia Praha): O výsledku rozhodla první třetina, kterou jsme prohráli 1:4. Vůbec jsme nehráli to, co jsme si řekli, a Kolín zaslouženě vedl. Ve druhé třetině se naše hra zlepšila, měli jsme několik šancí a dostali jsme se na rozdíl jedné branky. Ve třetí třetině jsme to chtěli otočit, ale hned z prvního střídání jsme inkasovali. Pak už naše útoky byly bezzubé a Kolín si to pohlídal a zaslouženě vyhrál.

Petr Martínek (SC Kolín): Přijeli jsme na Slavii a věděli jsme, že je jasným favoritem, takže jsme měli postavenou hru na defenzivě. Když jsme brzo vedli 3:0, tak se nám trochu změnily plány. Dominovali jsem v první třetině, ve druhé třetině jsme zkraje neproměnili šanci, Slavia se dostala do hry a mačkala nás. Měli jsme štěstí, že jsme tu třetinu přestáli s vedením. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že tu neprohrajeme. Musím hrozně smeknout před našimi kluky, kteří svojí bojovností ještě přidali branku. Myslím si, že zaslouženě odvážíme tři body.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více