Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.12.2020

První domácí výhra po pauze! Slavia rozstřílela Třebíč

14. kolo, čtvrtek 3.12.2020, Slavia - Třebíč
Slavia
7:1
2:0, 3:1, 2:0
Třebíč

Branky

Slavia

7. Vampola (Šmerha, Gaspar), 15. Veber, 31. Kuťák, 33. Všetečka (Tomica, D. Krejčí), 37. J. Novák (Vampola), 47. Vampola (Kafka, Šmerha), 57. Šteiner (Kuťák)

Třebíč

25. Vodný

Statistiky

Rozhodčí: Souček, Zubzanda – Bělohlav, Jindra
Vyloučení: 4:5
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 32:21

Sestavy

Slavia

Michajlov – Buchta, Novák, Krejčí, Barák, Gaspar, Veber, Hejda – Kafka, Vampola, Šmerha – Tomica, Vlček, Všetečka – Doležal, Kuťák, Šteiner – Brož

Třebíč

Jekel (21. Mičán) – Furch, Zukal, Tejnor, Stehlík, Chalupa, Kowalczyk, Vodička – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Krliš, Bittner, Psota – Kratochvil, Kořenek, Ferda – Křehlík, Michálek, Valík

Sešívaní se po pauze představili poprvé doma. S Třebíčí se jim dařilo skvěle. Hosté sice snížili na 1:2, ale slávisté přidali dalších pět branek a zvítězili vysoko 7:1.

Sešívaní vstoupili do utkání aktivněji, první velkou šanci si po čtyřech minutách vytvořil Filip Vlček, ale trefil pouze beton brankáře Jekela. O dorážku se ještě pokoušel Robin Všetečka, ale na puk nedosáhl.

Po necelých sedmi minutách Slavia zúročila dobrý vstup do utkání. Po velkém závaru dotlačil puk do branky Petr Vampola.

V polovině první třetiny si i hokejisté Třebíče vypracovali velké šance, skvělými zákroky se ale blýskl Martin Michajlov. Během přesilové hry si Tomáš Šmerha obhodil obránce, ale jeho střela skončila pouze na masce brankáře soupeře.

Chvíli po přesilové hře se domácí podruhé prosadili. Svou druhou branku po restartu soutěže dal Václav Veber. Třebíčští se snažili stav utkání před koncem první třetiny změnit, ale všechny šance, včetně té bývalého slávisty Krliše, neproměnili.

Třebíč po první třetině vystřídala brankáře, Pavla Jekela nahradil Jan Mičán. Po dvou a půl minutách druhé třetiny měl velkou šanci Petr Vampola. Puk ale neskončil za zády sedícího brankáře Mičána.

Po necelých pěti minutách druhé dvacetiminutovky Třebíč snížila na 1:2, v chumlu se nejrychleji zorientoval Michal Vodný. Hosté poté měli k dispozici přesilové hry, ale jejich šance zastavil Michajlov. Byli to tak slávisté, kterým se podařilo ve 31. minutě znovu odskočit na rozdíl dvou branek. Chybu v rozehrávce využil přesnou střelou Filip Kuťák.

V krátkém časovém sledu vsítili sešívaní další branku, Marek Tomica krásně našel Robina Všetečku, který udělal kličku do bekhendu a zakončil do prázdné branky. Tři minuty před koncem druhé třetiny se Petr Vampola zbavil tří hráčů, nahrál na modrou čáru Janu Novákovi, ten se tvrdou ranou k tyči nemýlil a zvýšil na 5:1.

Ve třetí třetině kontrolovali domácí hru a soupeře k ničemu nepouštěli. Dvě branky přidali Petr Vampola s Davidem Šteinerem a korunovali vysoké vítězství 7:1.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Slavia Praha): Zápas se mi hodnotí lehce, vyhráli jsme 7:1. V uzovovkách to byl poklidný zápas, určitě rozhodl náš třetí gól v oslabení. Uklidnil nás. Pak jsme hráli vlastní hru, nacvičené věci, to, co trénujeme. Kluci si to vyzkoušeli a ověřili si, co funguje. Za tenhle výsledek jsem rád, protože jsem se zápasu velice obával, ale nakonec to dopadlo šťastně pro nás.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Do utkání jsme nevstoupili dobře, první třetinu jsme prohráli 0:2. Udělali jsme nějaké změny, dali jsme kontaktní gól a v přesilové hře jsme trefili tyčku. Místo srovnání jsme pak udělali individuální chybu a inkasovali třetí gól ve vlastní přesilovce. Pak se nám to trochu sesypalo. Nemůžu říct, že by se kluci nesnažili, ale v přemíře snahy jsme dělali chyby, které nechceme, a soupeř je trestal. Šance jsme měli, ale bohužel nám tam dneska nespadly. Soupeř byl efektivnější a lepší v osobních soubojích a zaslouženě vyhrál.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více