Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.12.2020

Slavia přetlačila Benátky! Kafka se blýskl dvěma góly

17. kolo, sobota 12.12.2020, Benátky - Slavia
Benátky
3:4
1:2, 0:2, 2:0
Slavia

Branky

Benátky

18. A. Dlouhý (Hujer, D. Špaček), 48. Aubrecht (D. Špaček, A. Dlouhý), 59. Jiruš (Pabiška, Kunst)

Slavia

14. Kafka (Gaspar, Veber), 18. Vlček (Bednář, Veber), 26. Kafka (Vlček, Vampola), 32. Kuťák (Vlček, Kafka)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Jechoutek – Horažďovský, Tvrdík
Vyloučení: 8:11
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:27

Sestavy

Benátky

Žajdlík – Kunst, Šedivý, T. Hanousek, Böhm, Kovář, Aubrecht – Hujer, Šír, D. Špaček – Pabiška, Čederle, Jiruš – A. Dlouhý, Měchura, Wiencek – Šafařovský, Jansa, Putz.

Slavia

Málek – J. Novák, Hejda, Barák, D. Krejčí, Veber, Gaspar, T. Duda – Vlček, Vampola, Kafka – Šteiner, Jaroslav Bednář, Tomica – Kružík, Kuťák, J. Doležal – Jar. Brož, Všetečka, M. Ondráček.

Po dvou prohrách vítězství! Slavia si v 17. kole Chance ligy vyšlápla na Benátky a triumfovala výsledkem 4:3. Dvěma trefami zazářil Petr Kafka, po jedné brance zapsali Filip Kuťák a Filip Vlček. Slávisté tak po krátké odmlce přidali do tabulky pravdy důležité tři body.

Slávisté chtěli odčinit dvě porážky v řadě a na ledě Benátek začali zápas pěkně zostra. Žajdlík se musel v domácí kleci hodně otáčet, aby neinkasoval. V 10. minutě fantasticky vychytal Kružíka, když proti ráně z bezprostřední blízkosti vytasil vyrážečku, o chvíli později si připsal úspěšný zákrok i proti sóloakci Brože.

V čase 13:37 však už kapituloval. Gasparovu střelu z vrcholu pravého kruhu sice ještě dokázal vyrazit, puk se ale dostal jen na spodní hranici pravého kruhu, kde číhal připravený Petr Kafka a ranou do poloodkryté klece otevřel skóre zápasu.

Těsný náskok sešívané letce nestačil a zkraje 18. minuty udeřila podruhé. Veber vybojoval puk u mantinelu za brankou a nahrál na pravý kruh, kam si nabruslil Filip Vlček, který dělovkou z otočky propálil Žajdlíka. Benátečtí ale nesložili zbraně a o necelou minutu později snížili na rozdíl jediné trefy. Když na trestné lavici nuceně seděl Barák, vyrazil dopředu po levé straně Hujer. Ten následně nabil před branku najíždějícímu Adamu Dlouhému, jenž usměrnil kotouč za brankovou čáru.

Prostřední perioda byla zcela v červenobílé režii. V čase 25:17 opět navýšil vedení svým druhým gólem v utkání Petr Kafka. Slávistický snajpr to po pěkné kombinaci s Gasparem a Vampolou zkusil z vrcholu pravého kruhu a jeho tvrdý projektil zapadl až za Žajdlíkova záda. Pár desítek vteřin po polovině základní hrací doby se do střelecké listiny navíc zapsal Filip Kuťák. Červenobílá dvaaosmdesátka si vyměnila kotouč s Vlčkem a následně rozvlnila síť střelou ze spodní hrany pravého kruhu.

Benátečtí chtěli nepříznivý výsledek vylepšit, a tak zaměřili síly na ofenzivu. Útočné snahy se ve 48. minutě vyplatily. Po pěkné souhře se Špačkem zacílil z levého kruhu David Aubrecht a upravil skóre na 2:4.

Druhá branka Středočechy rozproudila a v čase 58:51 přidali třetí gól. Pabiška napřáhl od modré, do jeho střely vložil hokejku Vojtěch Jiruš a vykřesal na benátecké střídačce naději. Slávisté však těsný náskok udrželi až do závěrečné sirény a vezou z Benátek výhru 4:3.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme dostali strašně laciné branky, kdy jsme dvakrát špatně zahráli v obranném pásmu. Soupeř se na branky nenadřel. Zápas jsme si mohli vzít v přesilových hrách. Ze sedmi početních výhod jsme dali jednu branku, poté se nám v power play podařilo dostat se na dostřel. Měli jsme slušné šance, ale štěstíčko se k nám v závěru otočilo zády. Proti silnému týmu jsme odehráli rovnocennou partii. Mrzí nás, že jsme nezískali body.

Martin Štrba (HC Slavia Praha): Máme tři body a více bych se k tomu asi nevyjadřoval. Dnes se tu děly věci, které se mi vůbec nelíbily. Nicméně, co se týče zápasu, tak jsme si ho zbytečně zkomplikovali ve třetí třetině. Nakonec ale body zůstaly u nás, za což jsem rád.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více