Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.1.2021

První výhra v novém roce. Slávisté deklasovali Kadaň

19. kolo, sobota 9.1.2021, Slavia - Kadaň
Slavia
7:1
1:1, 5:0, 1:0
Kadaň

Branky

Slavia

12. Gaspar (Kuťák, Doležal), 26. Vlček (Bednář, Krejčí), 28. Vlček (Kružík, Všetečka), 29. Všetečka (Tomica), 30. Kružík (Kuťák), 35. Kafka (Vlček), 51. Kafka (Gaspar, Bednář)

Kadaň

5. Svoboda

Statistiky

Rozhodčí: Doležal, Zavřel – Bělohlav, Jindra
Vyloučení: 3:4
Využití: 3:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 44:29

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Novák, Buchta, Hejda, Gaspar, Veber, Duda – Kafka, Bednář, Vlček – Doležal, Kuťák, Kružík – Tomica, Všetečka, Šteiner – Ondráček, Petrov, Brož

Kadaň

R. Běhula (24. Hanuljak) – Havel, Trefný, T. Běhula, Kubát, Kottek, Seemann, Karmaškov – Havlín, Chlouba, Zabloudil – Koblížek, Svoboda, Houška – Homer, Kulich, Bačo – Bucek, Hradecký, Veselý

První domácí zápas po vánoční pauze přinesl slávistům první vítězství v novém roce. V Edenu si poradili s poslední Kadaní. Sešívaní se nenechali rozhodit úvodním vlastním gólem, průběh duelu otočili a nakonec dokráčeli k výhře 7:1. Dva a góly asistenci shodně zaznamenali Filip Vlček a Petr Kafka.

Trhači přijeli do Edenu jako papíroví outsideři, v sezoně zatím vyhráli pouhé čtyři zápasy a krčí se na poslední příčce Chance ligy. Přesto to byl jejich útočník Jan Svoboda, komu rozhodčí připsali první branku. Ve skutečnosti se jednalo o vlastní gól slávistů, který si nešťastně po vhazování vstřelil Tadeáš Hejda.

Sešívaní se však z nepříjemného vstupu rychle oklepali a postupně začali na ledě dominovat. Jejich tlaku odolávali hosté do přesilovky ve 12. minutě – Michael Gaspar po vyhraném buly na nic nečekal a dělovkou od modré srovnal skóre na 1:1. V závěru úvodní dvacetiminutovky zahrozili ještě Kuťák s Vlčkem, ani jeden však Běhulu puk nedostal.

Ve druhé třetině domácí odskočili

To se ve druhé třetině změnilo. Slávisté šlápli na plyn a Kadaň se téměř nedostala ze svého obranného pásma. Výsledkem bylo nakonec pět vstřelených branek, z nichž čtyři vtěsnali sešívaní do úseku mezi 26. a 30. minutou.

První branku dal po krásné akci první formace Filip Vlček, jemuž předložil puk do výhodné pozice Jaroslav Bednář – Vlček se nemýlil a nově vystřídavšího brankáře Hanuljaka prostřelil. O dvě minuty později hráli červenobílí další početní výhodu a opět ji velmi rychle využili. Rychlá kombinace Všetečky a Kružíka skončila v mezikruží u Vlčka, který poslal domácí do dvoubrankového vedení.

O 70 sekund později se ke slovu dostala i čtvrtá formace. Marek Tomica našel přesným pasem zpoza branky Robina Všetečku, proti jehož střele už nestihl Hanuljak zareagovat. Pátou branku přidala druhá lajna sešívaných – Filip Kuťák vyhrál dopředu vhazování a na druhé straně brankoviště našel volného a zakončujícího Daniela Kružíka.

I s pohodlným vedením nepřestávala Slavia v ofenzivních akcích, ba naopak. Buchtova střela sice Hanuljakovi propadla, ale nakonec v brance neskončila, to už však neplatilo po kuriózní akci první lajny. Filip Vlček přehodil puk zpoza branky do prostoru v brankovišti, kde se nejrychleji zorientoval Petr Kafka a natřikrát nakonec doklepl kotouč do sítě.

Kafka se postarali o jediný gól třetí třetiny. Slávistický kanonýr využil v 51. minutě přesilovou hru, když si najel na pravý kruh a tvrdou ranou pod horní tyč definitivně pečetil vítězství 7:1. Další zápas čeká svěřence Martina Štrby v úterý, na domácím ledě vyzvou Porubu.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Slavia Praha): Jsme rádi, že jsme zápas zvládli. Byl velice těžký, protože Kadaň dobře bránila. Do šancí jsme se dostávali, ale gólman jim chytal skvěle. První nešťastný gól nám moc nenahrál, ale od druhé třetiny jsme to prostřelili a proměnili jsme šance, které jsme si vytvořili. Myslím si, že jsme dávali hezké góly po hezkých akcích. Trochu mě mrzí, že koncentrace ustoupila a dělali jsme zbytečné chyby. Celkově si myslím, že jsme hráli to, co jsme si řekli na trénincích. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): Vyrovnaný zápas jsme drželi až do zranění gólmana. Výsledkově, ne herně, protože domácí byli lepší, ale gólman nás udržel. Bohužel než se Hanuljak stihl zahřát, tak dostal tři góly a bylo po zápase. Domácí byli jednoznačně lepší a zaslouženě vyhráli. My jsme se do šancí vůbec nedostávali, domácí si dali vlastní gól. Neměli jsme nárok tady uspět.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více