Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.1.2021

Bravo! Slavia v gólové přestřelce srazila Draky

21. kolo, sobota 16.1.2021, Slavia - Šumperk
Slavia
9:5
1:2, 4:0, 4:3
Šumperk

Branky

Slavia

15. Buchta (Kuťák, Šmerha), 25. Všetečka (Kuťák, Šmerha), 25. Kružík (Brož, Vlček), 35. Šmerha (Kuťák, Všetečka), 35. Kružík (Vlček, Novák), 46. Brož (Tomica), 48. Šteiner (Veber, Kružík), 52. Doležal (Kružík), 56. Sedlák (Ondráček, Brož)

Šumperk

7. Milfait (Moučka, Jaroš), 18. Kratochvíl, 45. Milfait (Moučka, Jaroš), 46. Spratek (Danielčák, Kabelka), 49. Spratek (Kabelka)

Statistiky

Rozhodčí: Grech, Kostourek – Baxa, Coubal
Vyloučení: 3:5
Využití: 3:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 40:24

Sestavy

Slavia

Michajlov – T. Duda, J. Novák (C), D. Krejčí, Buchta, Sedlák, Veber, Hovorka – Šteiner, Vlček, Kružík – Všetečka, Kuťák, Šmerha – J. Doležal (A), Havrda, Slavíček – Tomica, M. Ondráček, Jaroslav Brož.

Šumperk

Peksa – Záruba, Ševčík, Kabelka, Dosek, Weintritt, Machů – Moučka, Milfait (C), Jaroš (A) – Tjurin, Baláž (A), Bernovský – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Kučera, Spratek, Blaško – Danielčák.

Tak to bylo něco! Slavia sice musela proti Šumperku už od začátku zápasu dotahovat skóre, nakonec však výsledek zcela otočila a zvítězila vysoko 9:5. Čtyřmi body se blýskl útočník Daniel Kružík.

Duel proti Šumperku měl sice odstartovat přesně ve tři odpoledne, kvůli trhlině v ledu ve středovém kruhu se ale čas úvodního buly o půl hodiny posunul a hráči museli nuceně do kabin. S krátkým zdržením se lépe vypořádali hosté, kteří se hned v 7. minutě ujali vedení. Po přihrávce Moučky vypálil z první Jan Milfait a jeho rána z levého kruhu skončila až za Michajlovovými zády.

Slávisté však neubrali na aktivitě a vzápětí měli možnost snížit. Kuťák vyslal přihrávku na Šmerhu, ten se probil mezi šumperskými obránci a ocitl se tváří v tvář Peksovi. Dračí brankář ale jeho pokus z úhlu vytěsnil pomocí masky.

Následně zacílil z pravého kruhu Kuťák, Peksa však správně nastavil beton a kotouč do své klece nepustil. V čase 14:38 už ale kapituloval. Kuťák nabil od mantinelu na modrou Lukáši Buchtovi, jenž vzápětí nechytatelnou dělovkou do horního růžku srovnal skóre.

Draci však za necelé tři minuty strhli vývoj zápasu znovu na svou stranu. Po chybné rozehrávce Slavie se na levém kruhu zmocnil puku Petr Kratochvíl, najel si až před Michajlova a bez problémů zavěsil.

Sešívaní ale nesložili zbraně a chvíli po přestávce dokázali vyrovnat. V závěru 24. minuty dostali po Weintrittově faulu výhodu přesilové hry, kterou po chvíli využili. Kuťák se ocitl v dobré pozici na pravém kruhu, místo střely však zvolil přihrávku ke vzdálenější tyči na lépe postaveného Robina Všetečku, a ten zblízka nezaváhal.

Vyrovnávací trefa vlila červenobílému celku do žil čerstvou krev a za pouhých pětadvacet vteřin se domácí radovali znovu. Brož pobídl nahrávkou zprava Daniela Kružíka, slávistická osmadvacítka z vrcholu levého kruhu prudce vystřelila a kotouč rozvlnil síť šumperské svatyně.

Ze strany Pražanů to však v prostřední periodě nebylo vše. Zkraje 35. minuty se Všetečka se proháčkoval přes šumperskou obranu a naservíroval kotouč Kuťákovi. Slávistická dvaaosmdesátka ještě posunula doprava na volného Tomáše Šmerhu, jenž pohotovou ranou uklidil puk do šumperské branky.

Na časomíře navíc uplynulo jen osmatřicet vteřin, když domácí ještě navýšili náskok. Vlček šikovně prostrčil puk na Daniela Kružíka a červenobílý útočník z těsné blízkosti propálil Peksu. Do kabin se tak odcházelo za stavu 5:2 pro Slavii. Hosté v čase 44:11 vykřesali naději na dobrý výsledek, ve skrumáži před domácí klecí se totiž skvěle zorientoval hostující kapitán Jan Milfait a zacílil za brankovou čáru.

K šumperské smůle ale sešívaní takřka okamžitě kontrovali. Tomica pěkně nahrál Jaroslavu Brožovi, který se hnal v sóloakci na Peksu. Dračí gólman sice jeho pokus vyrazil. Na následnou dorážku stejného hráče už ale nestačil a pošesté kapituloval.

Gólové hody v Edenu ale pokračovaly dál. V čase 45:34 zamířil na Michajlova bekhendovou střelou Daniel Spratek, maskovaný muž v sešívaných barvách jeho pokus zneškodnil. Zakročit proti dorážce mířící nad levý beton už ale nezvládl.

Když běžela 48. minuta, prosadili se opět domácí. Veber prověřil Peksu od modré, ten kotouč pouze vyrazil před sebe, kde číhal připravený David Šteiner, aby přidal sedmý sešívaný gól. Na další trefu se čekalo šedesát vteřin. Daniel Spratek se dostal k puku před domácí klecí a se štěstím přidal svůj druhý zásah v utkání.

V 52. minutě ujeli ve dvou dopředu Jiří Doležal a Daniel Kružík. Druhý jmenovaný si z mezikruží sjel až před branku, kde vložil hůl do Kružíkovy nahrávky a přidal tak další gólový zářez Slavie. V čase 55:44 se dočkal premiérové trefy v červenobílém dresu i Adam Sedlák. Ten napřáhl z vrcholu pravého kruhu a uzavřel skóre zápasu. Slavia tak zvítězila 9:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Jsem šťastný za kluky, mančaft, vedení a celý klub, že jsme vyhráli. Nakoply nás hodně přesilovky. Skóre 9:5 je možná atraktivní pro diváky, ale pro trenéry to bylo na kolaps. Jsem rád za nás a dopadlo to pro nás výborně.“

Martin Sobotka (DRACI PARS ŠUMPERK): „Věděli jsme, že Slavia je v dlouhodobé krizi a dva zápasy nedala gól. Chtěli jsme mít dobrou obranu, rozdávat dobré puky, chodit rychle ven a dát nějaký gól. To se nám první třetinu dařilo, vyhráli jsme 2:1. Ve druhé třetině pro náš přišel zlomový moment zápasu, kdy jsme špatně střídali, pak jsme vyhodili puk do hlediště a hráli jsme ve třech. Soupeř přesilovky využil a přebral otěže zápasu do svých rukou. Góly na 2:5 jsme propadli, soustředili jsme jen na jednoho hráče. V poslední třetině jsme nechtěli dostat gól, ale dostali jsme čtyři góly. Klukům jsem říkal, aby hráli dobře do obrany, jako přípravu do dalšího utkání, ale stejně se nám to nepodařilo. My se nad tím musíme zamyslet, protože jsme dostali strašně moc laciných gólů.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více