Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.10.2020

Cenné vítězství na ledě dosavadního lídra. Slavia porazila Porubu

29. kolo, středa 7.10.2020, Poruba - Slavia
Poruba
0:1
0:1, 0:0, 0:0
Slavia

Branky

Poruba

Slavia

8. Kafka (Novák, Šmerha)

Statistiky

Rozhodčí: Barek, Cabák - Kučera, Zedník
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:27

Sestavy

Poruba

Mustukovs – Teper, Žovinec, Urbanec, Kozák (C), Slavík, Dundáček, T. Voráček – Špaček, T. Jáchym, Endál (A) – Stloukal, Korkiakoski, Pořízek – Brodek, Kanko, J. Káňa (A) – Hotěk, M. Hlinka, Rudl.

Slavia

Michajlov – Buchta, J. Novák (C), Gaspar, Hejda, Jeřábek, Antoš, D. Krejčí – Kafka, Vampola, Šmerha – J. Doležal (A), Kuťák, Kružík – Tomica, Vlček, Šteiner – M. Ondráček, Petrov, Jar. Brož.

Skvěle! Slavia zvítězila pošesté v řadě a posunula se na druhé místo tabulky. Z ledu Poruby si odváží tři body za těsné vítězství 1:0. Utkání rozhodly přesilové hry, hosté dokázali jednu využít, naopak domácí se v ní neprosadili. Rozhodující trefu si připsal Petr Kafka.

Vstup do utkání vyšel lépe Porubě. V prvních minutách si domácí vytvořili několik šancí. O největší z nich se postaral Jakub Teper, který projel obranu hostů, ale bekhendem minul branku. Po úvodním tlaku se do velké šance dostala také Slavia. Po vyražené střele brankářem Mustukovsem dokázal Tomica ještě přihrát Vlčkovi, který netrefil odkrytou polovinu branky.

V osmé minutě se poprvé v zápase měnilo skóre. Jan Novák přihrál Petru Kafkovi, který od modré čáry tvrdě vystřelil do levého horního rohu soupeřovy branky. Po vedoucí brance byla Slavia při chuti, snažila se skóre navýšit, ale několik šancí neproměnila. V závěru první třetiny si zahráli domácí přesilovou hru, kterou i přes několik velkých šancí nevyužili, protože se vyznamenal skvěle chytající Martin Michajlov.

Na začátku druhé třetiny hráli slávisté přesilovou hru, ale druhý gól v ní nepřidali. Po návratu z trestné lavice měl Stloukal šanci, o dorážku se ještě snažil Korkiakoski, ale Michajlov nepustil puk za svá záda.

Hra se v polovině utkání vyrovnala, ale hrál se hokej ze strany na stranu s menšími šancemi. Hostující hokejisté měli výhodu třetí přesilové hry, v jejímž závěru ztratili puk na modré čáře a Stloukal unikal sám na Michajlova, který si na jeho střelu počkal lapačkou. Slavia se po chvíli také dostala do šance, Ondráček vystřelil z mezikruží, jenže trefil pouze brankáře Mustukovse. Před koncem druhého dějství měl velkou šanci Šmerha, který dostal přihrávku před poloprázdnou branku od Vampoly, jenže minul. Porubští mohli deset sekund před koncem vyrovnat, ale obránce Jeřábek je nepustil do zakončení a odehrál puk za branku.

Poruba se od začátku třetí třetiny hnala za vyrovnáním. Tomáš Jáchym vystřelil, a ještě několikrát dorážel, ale Martin Michajlov včas stáhl betony. Tomáš Šmerha vypíchl v oslabení kotouč a mohl unikat sám na branku, jenže na polovině kluziště zakopl a nic z toho nebylo.

Posledních sedm minut domácí tlačili a snažili se vyrovnat, dvě minuty před koncem nastřelili dokonce břevno. Žádnou ze svých šancí ale neproměnili a Slavia si tak odváží cenné tři body.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video