Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.3.2021

Slavia porazila Benátky, v předkole narazí na Třebíč

34. kolo, pondělí 8.3.2021, Slavia - Benátky
Slavia
7:2
1:1, 3:1, 3:0
Benátky

Branky

Slavia

9. Šmerha (Vlček, Pšenička), 22. Bednář, 29. Doležal (Veber, Šteiner), 31. Šmerha (Vlček, Jeřábek), 55. Kafka (Bednář, Kuťák), 56. Šteiner (Jeřábek, Doležal), 57. Bednář (Kafka, Duda)

Benátky

10. Jansa (Pabiška, Jiruš), 40. Pabiška (Čederle, Jiruš)

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Květoň – Bělohlav, Jindra
Vyloučení: 7:4
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 42:27

Sestavy

Slavia

Michajlov – Jeřábek, Říha, Duda, Sedlák, Krejčí, Novák, Veber – Kafka, Bednář, Kuťák – Pšenička, Vlček, Šmerha – Ondráček, Poletín, Kružík – Doležal, Šteiner, Všetečka

Benátky

Žajdlík (29. Vopravil) – Štibingr, Bieniek, Had, Aubrecht, Kovář, Hampl – Pabiška, Čederle, Jiruš – Svoboda, Jansa, Wiencek – Křepelka, Šafařovský, Strnad – Kollert, Putz

Ze závěrečného zápasu základní části si Slavia odnáší všechny tři body. Při návratu na domácí led sešívaní porazili Benátky 7:2 a zakončili základní část třetí výhrou za sebou. V předkole se střetnou stejně jako před rokem s Třebíčí.

Po více než měsíci a pěti zápasech se slávisté znovu vrátili do Edenu. Během venkovní série vyhráli čtyři z pěti utkání a zajistili si postup do předkola play-off. V posledním duelu základní části jim tak šlo „pouze“ o to, jestli si pro první kolo vyřazovacích bojů zajistí výhodu domácího prostředí.

Do první třetiny vstoupili červenobílí lépe – už po minutě dostali k dispozici první přesilovou hru, v níž se těsně před brankou snažil dorážet Petr Kafka. V dobré pozici se o chvíli později ocitl Filip Vlček, ale trefil pouze hruď hostujícího brankáře Žajdlíka.

Skóre tak otevřel v 9. minutě Tomáš Šmerha, jenž si počkal na hranici brankoviště a posunul volný puk do sítě – 1:0. Vedení však domácím nevydrželo dlouho, konkrétně přesně 65 vteřin. Benátkám se totiž podařilo využít početní výhodu – Pabiškův pas na zadní tyč tečoval mimo dosah Michajlova Filip Jansa.

Slávisté ve druhé třetině odskočili

Úvodní dvacetiminutovka už další branku nepřinesla a oba týmy tak do šaten odcházely za vyrovnaného stavu. I z druhé periody vyšli pravou nohou sešívaní – těsně po konci přesilovky si jeden z benátských beků srazil do vlastní branky nahrávku Jaroslava Bednáře, který bodoval ve čtvrtém utkání v řadě.

Většinu druhé periody strávili v útoku domácí a ve 29. minutě přidali třetí branku. Střelu Václava Vebera tečoval v chumlu před brankou Jiří Doležal a vyhnal tak hostujícího brankáře na střídačku. Ten nový se nestačil ani pořádně ohřát a už musel čelit samostatné akci Tomáše Šmerhy – slávistický kanonýr si najel od mantinelu na střed ledu a trefil mezírku mezi betony náhradníka Vopravila.

V závěru prostředního dějství se sešívaní nechali dvakrát vyloučit a Benátky dostaly k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru. Tu se jim nakonec podařilo využít, když pět vteřin před sirénou napřáhl na levém kruhu Lukáš Pabiška a trefil přesně pod horní růžek Michajlovovy klece.

Poslední třetinu si sešívaní pohlídali

Na začátku třetí periody si Benátky vytvořily několik náznaků šancí, ale pokaždé narazily na připraveného Martina Michajlova. A tak se ke slovu dostali domácí. V 55. minutě se svěřencům Miloše Říhy podařilo využít přesilovou hru – Bednář našel pasem volného Petra Kafku, který se z pozice mezi kruhy nemýlil.

Slávistům se pak s góly roztrhl pytel a v závěru třetí třetiny přidali ještě dva. Jeřábkovu střelu od modré našel nejrychleji David Šteiner a doklepl puk do sítě. Po dvaceti pěti sekundách pak benátská obrana zapomněla na Jaroslava Bednáře, jenž objel brankáře hostů a přidal sedmou branku.

Slávisté tak porazili Benátky 7:2 a zakončili základní část třetím vítězstvím v řadě. V předkole narazí na Třebíč, začnou ve čtvrtek na ledě Horácké Slavie.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Samozřejmě jsme věděli, že Benátky hrají nepříjemný a aktivní hokej, takže jsme se na ně připravili. Chtěli jsme zvítězit v posledním zápase základní části a nechtěli jsme spadnout na desátou pozici. Měli jsme dobrý vstup do utkání, získali jsme přesilovou hru, měli jsme tlak a dobrý pohyb, dá se říct do stavu 1:0. Jak jsme inkasovali v oslabení na 1:1, tak se hra vyrovnala a soupeř se dostal jednak výsledkem, tak i výkonem do zápasu. Pomohl nám gól na 2:1 po skončené přesilovce a odskočili jsme na 4:1. Během téhle pasáže jsme hráli nejlépe. Bohužel od stavu 4:1 jsme měli nespočet oslabení a bohužel to pokračovalo ve třetí třetině. Její začátek jsme nezachytili a soupeř nás v přesilovkách, ale i při hře 5 na 5 dostal pod tlak. Bylo důležité, že jsme neinkasovali na 4:3, protože soupeř měl v přesilovkách šance. Po pátém gólu se to na naší straně rozjelo a soupeř přece jenom s mladšími hráči trošku odpadl. S výsledkem i vítězstvím jsme spokojeni. Teď nám začíná nová soutěž a musíme se kvalitně připravit na play-off.“

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): „Chtěli jsme poslední utkání v sezoně dohrát s charakterem a bojovným výkonem, jako se nám to dařilo po zbytek sezony. Bohužel v posledních deseti minutách soupeř s kvalitním výkonem potvrdil play-off pozice a my jsme bohužel prohráli takhle vysokým poměrem. Tři čtvrtě zápasu jsme drželi se soupeřem krok, ale deset minut v poslední třetině rozhodlo o debaklu.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu, jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více