Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.3.2021

Slavia zvládla závěr a veze z Třebíče první bod

OF2, pátek 12.3.2021, Třebíč - Slavia
Třebíč
0:2
0:0, 0:0, 0:2
Slavia

Branky

Třebíč

Slavia

57. Bednář (Vlček, Šmerha), 60. Ondráček

Statistiky

Rozhodčí: Dědek, Koziol - Zídek, Otáhal
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:36

Sestavy

Třebíč

Jekel – Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Šťovíček, Bittner, Psota – Křehlík, Nedvídek, Kratochvil – P. Beránek, Michálek, Ferda – Krliš, Malý, Oščádal – Hrubec.

Slavia

Michajlov – Duda, Sedlák, Jeřábek, Říha, Krejčí, Novák, Buchta – Vlček, Vampola, Šmerha – Kafka, Bednář, Kuťák – Ondráček, Poletín, Kružík – Doležal, Šteiner, Pšenička.

Druhý zápas předkola nabídl taktickou bitvu. Celý zápas byli aktivnější sešívaní, kteří zásluhou Bednáře a Ondráčka naklonili vítězství na svou stranu. A jelikož brankář Michajlov udržel čisté konto, získali Pražané první výhru v sérii.

Začátek druhého předkola se nesl v opatrném duchu. Oba celky se chtěly vyvarovat častých vyloučení z prvního duelu, a také proto byly v první části k vidění pouze dvě přesilové hry. Sešívaní byli v prvních minutách o něco aktivnější, přesto museli jako první ubránit početní nevýhodu. Michajlov vyřešil na vlastním brankovišti nepřehlednou situaci, když se Třebíč tlačila do zakončení.

V jedenácté minutě vybojovali hru v početní převaze také Pražané. Náznaky Vampoly a kapitána Nováka si pohlídal třebíčský brankář Jekel. Naopak po konci oslabení zamířil na zteč domácí Psota. Přízemní střelu dokázal Michajlov levým betonem vyrazit. V závěru prvního dějství se tlačili do předbrankového prostoru Kuťák s Bednářem. Domácí brankář dokázal na brankové čáře odolat.

Pražská Slavia si vybojovala na začátku druhé třetiny přesilovou hru po faulu Vodičky. Po šestadvaceti vteřinách ale o výhodu přišla, protože byl po souboji před Jekelovou brankou vyloučen také Vlček.

Následující minuty znovu nabízely taktickou bitvu. Obě mužstva si uvědomovala důležitost druhého utkání série. V jedenatřicáté minutě zavřeli sešívaní hokejisté Třebíč v pásmu. Domácí se ubránili pouze za cenu Chalupova faulu na Vampolu.

Horáci následně faulovali podruhé a hostující Slavia měla k dispozici čtyřiceti vteřinovou přesilovku pěti proti třem. Pražané si ale vypracovali pouze střelu Vampoly, která zamířila do Jekelova betonu. Následně se hosté dožadovali další přesilové hry po tvrdém zákroku vedeném na Šmerhovo koleno.

Těsně před koncem druhé části sešívaní beci zapomněli na Psotu, který mířil v samostatném úniku na Michajlova. Hostující brankář dokázal útočníka Třebíče perfektně vystát. O chvíli později se neprosadil ani Michálek.

Sešívaní rozhodli o triumfu v samotném závěru

Do třetí třetiny šli hosté pouze ve třech po dvou slepených nedovolených zákrocích Pšeničky a Buchty. Téměř dvouminutové dvojnásobné oslabení sešívaní přežili a mohli se tak tlačit častěji do předbrankového prostoru. Vlček se Šmerhou ale u svých pokusů úspěšní nebyli.

Hostující Slavia byla i nadále aktivnější. Nedařilo se jí však na delší dobu usadit v útočném pásmu. Několik menších závarů na brankovišti Horáků vyřešil pohotový Jekel. Až tři minuty před koncem třetí části propadl domácí celek na vlastní modré a Pražané trestali. Puk se po ose Šmerha – Vlček dostal až k Jaroslavu Bednářovi, který vyslal nechytatelnou křižnou ránu – 1:0 pro Slavii.

Závěr střetnutí si celek z Edenu dokázal pohlídat a pět vteřin před závěrečnou sirénou stvrdil zisk prvního sešívaného bodu v sérii. Martin Ondráček ze středového kruhu trefil odkrytou klec a Pražané se mohli začít naplno radovat z vítězství a srovnání série na 1:1. Třetí zápas je na programu v neděli od 16:00 na ledě vršovického Edenu.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Zápas to byl vyrovnaný. Myslím si, že jsme byli aktivnější než včera. Naštěstí jsme dobře ubránili oslabení ve třech proti pěti, v závěru jsme dali gól na 1:0 a poté druhý do prázdné. Za nás tedy naprostá spokojenost a jeden zápas si odsud odvážíme.“

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): „Zápas byl pro nás výsledkově krutý, protože si myslím, že jsme si vytvořili vyloženější šance. Měli jsme tam tři až čtyři úniky, ale bohužel se nám nepodařilo dostat do vedení. A pak jedna taková naše větší chyba ve třetí třetině rozhodla. Kluci dřeli a nemůže jim říct půl slova. Série pokračuje, my dobře zregenerujeme a jedeme ven.“

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více