Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.3.2021

Slavia neudržela vedení a po prohře v prodloužení se vrací bez bodu

ČF2, sobota 20.3.2021, Kladno - Slavia
Kladno
2:1p
0:1, 0:0, 1:0 - 1:0
Slavia

Branky

Kladno

45. Kehar (Plekanec), 65. Melka (Hlava, Pitule)

Slavia

10. Kafka (Vampola, Kuťák)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Šindel – Jindra, Hnát
Vyloučení: 7:6, navíc Šmerha (SLA) 10 min.
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 44:28

Sestavy

Kladno

Košarišťan – Frye, Kehar, Mikliš, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk – Machala, Plekanec, Jágr – Guman, Marosz, Račuk – Hlava, Pitule, Melka – Hajný, Filip, Bílek – Kubík.

Slavia

Michajlov (57. Málek) – Krejčí, Sedlák, Jeřábek, Buchta, Říha, Novák, Duda – Kafka, Vampola, Kuťák – Pšenička, Šteiner, Šmerha – Doležal, Poletín, Ondráček – Všetečka, Vlček, Brož.

Druhý čtvrtfinálový zápas rozhodlo až prodloužení. Sešívaní v utkání dlouho vedli, ale Rytíři ve třetí třetině srovnali a po pěti minutách nastaveného času rozhodli o vítězství. Slavia se tak vrací do Edenu za stavu 0:2 v sérii.

Do druhého z úvodních dvou zápasů na ledě Kladna vstoupili lépe Rytíři – jejich úvodní šance však zastavil pozorný Michajlov. Sešívaní poprvé zahrozili v početní výhodě po vyloučení Machaly, Vampolova střela z pravého kruhu ale mnoho vrásek na tváři domácího brankáře neudělala. Ve střehu tak pak opět musel být brankář Slavie, který zlikvidoval příležitosti Hlavy a Gumana.

Po úvodním náporu Kladna ovšem přišla chvíle svěřenců Miloše Říhy. Petr Vampola v 10. minutě vystihl nepřesnou rozehrávku Kladenských a našel na středu útočného pásma volného Petra Kafku, jenž napřáhl k dělovce a vymetl horní růžek Košarišťanovy branky – 1:0.

Zbytek první třetiny přinesl střelecké příležitosti na obou stranách kluziště – v jedné z největších se v 18. minutě ocitl Tomáš Šmerha, který našel skulinku v postavení domácích obránců a tváří v tvář Košarišťanovi trefil tyčku. Na druhé straně držel slávisty skvělý Michajlov, který si o necelou minutu později povyjel proti v přečíslení střílejícímu Tomáši Plekancovi.

Kladno srovnalo na začátku třetí třetiny

Prostřední dějství utkání branku nepřineslo, ale oba týmy k ní měly několikrát velmi blízko. Jen centimetry dělily od vstřeleného gólu Jiřího Říhu, který ve 23. minutě z nenápadné střely přes obránce trefil pravou tyč. V témže hektickém střídání dokázal Michajlov udržet puk před brankovou čárou po střele Marosze.

Slávisté pokračovali i ve zbytku druhé třetiny v trpělivé defenzivní hře a efektivním napadání, díky němuž už v zárodku zastavili několik šancí Rytířů. Kladno nejvíc hrozilo v početních výhodách, i když ve 35. minutě to byli Kuťák s Brožem, kteří ujeli ve vlastním oslabení kladenské obraně a ohrozili Košarišťana.

Další šanci ohrozit kladenského brankáře dostali červenobílí ve 44. minutě, ale přečíslení se jim úspěšně zakončit nepodařilo. Bohužel Kladno bylo o minutu později efektivnější, když Plekanec vyhrál vhazování na Martina Kehara, který napřáhl podobně jako Kafka v první třetině a prostřelil vše včetně Martina Michajlova – 1:1.

V prodloužení rozhodl Melka

Rytíři přidali v průběhu třetí třetiny na obrátkách a Michajlov musel být znovu ve střehu. Nejprve ve 48. minutě proti střele exslávisty Kubíka, o půl minuty později se výborně přesunul proti střílejícímu Jaromíru Jágrovi. Podobně však na druhé straně kluziště exceloval Andrej Košarišťan, který vychytal výborné příležitosti Kafky s Vampolou.

Nepříjemný souboj za brankou s jedním z domácích hráčů absolvoval v 57. minutě Martin Michajlov a kvůli zranění musel z utkání odstoupit. Nahradil ho Roman Málek, který hned po pár sekundách předvedl svůj první úspěšný zákrok.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. V něm sešívaní nejprve na začátku nevyužili přesilovou hru a posléze bohužel inkasovali. Nicolas Hlava se v 65. minutě natlačil před branku a nahrnul puk na Málka, který ho vyrazil jen k zakončujícímu Antonínu Melkovi, jenž rozhodl o výhře Kladna 2:1 v prodloužení a vedení Rytířů 2:0 v sérii. Třetí zápas je na programu v úterý 23. března v Edenu.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Určitě bych chtěl kluky pochválit za zlepšený přístup k zápasu. Bylo to úplně něco jiného než včera. Podařilo se nám jít do vedení, bohužel jsme to neudrželi a v prodloužení jsme dostali gól. Doufám, že naše výkony se budou stupňovat pořád k lepšímu a doma sérii vyrovnáme na 2:2.“

Jiří Burger (HC Rytíři Kladno): „Zápas pro nás byl složitý v tom, že jsme neproměňovali šance. Vytvořili jsme si jich dost, hlavně hodně vyložených šancí z prostoru mezikruží. Jezdili jsme sami na bránu, dva na jednoho a nemohli jsme brankáře Slavie překonat. To byl pro nás největší problém. V prodloužení jsme si vítězství za ubránění oslabení zasloužili.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více