Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.3.2021

Slavia snížila stav série! Dramatické utkání rozsekl v prodloužení Vlček

ČF3, úterý 23.3.2021, Slavia - Kladno
Slavia
6:5p
2:0, 2:5, 1:0 - 1:0
Kladno

Branky

Slavia

13. Kafka (Šmerha, Barák), 18. Šmerha (Krejčí, Novák), 26. Krejčí (Novák), 40. Šteiner (Kafka, Brož), 47. Poletín (Vlček, Novák), 66. Vlček (Kuťák)

Kladno

21. Plekanec (Hlava, Jágr), 23. Melka (Pitule, Hlava), 35. Machala (Suchánek, Plekanec), 36. Frye (Guman), 36. Machala (Jágr)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Wagner - Kreuzer, Polonyi
Vyloučení: 7:9, navíc Marosz (KLA) 10 min.
Využití: 2:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:42

Sestavy

Slavia

Michajlov – Sedlák, Krejčí, Buchta, Jeřábek, Novák, Říha, Barák – Ondráček, Poletín, Doležal – Šmerha, Vampola, Kafka – Kružík, Vlček, Pšenička – Brož, Šteiner, Kuťák.

Kladno

Košarišťan – Frye, Mikliš, Kehar, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk, Suchánek – Machala, Plekanec, Jágr – Guman, Marosz, Račuk – Hlava, Pitule, Melka – Hajný, Filip, Kubík.

Slavia porazila Kladno 6:5 po prodloužení a snížila stav série na 1:2. V dramatickém souboji se prosadili Petr Kafka, Tomáš Šmerha, Daniel Krejčí, David Šteiner, Michal Poletín a v prodloužení rozhodl Filip Vlček.

Slávisté se už po necelé minutě od začátku třetího zápasu dostali do šance. Lukáš Buchta si sjel z modré čáry a snažil se nahrnout puk na Košarišťana. Ten nevěděl, kde má kotouč a při otočce si ho málem srazil do vlastní branky.

Další velká příležitost přišla až v šesté minutě, kdy Jindřich Barák vyslal do útoku Tomáše Šmerhu, který ještě objel kladenského obránce a nahrál nehlídanému Petrovi Kafkovi. Jeho střela z první skončila jen na zadním mantinelu. O dvacet sekund později si první příležitost vytvořilo také Kladno. Marosz unikl a střílenou přihrávkou hledal Marka Račuka, který jen tečoval kotouč mimo domácí branku.

Ve třinácté minutě se už Slavia prosadila. Barák posunul volný puk na levý mantinel k Tomáši Šmerhovi, který na nic nečekal a prudkým pasem našel u pravé Košarišťanovy tyčky Petra Kafku. Ten už nastavenou holí pouze usměrnil puk do prázdné klece.

Vyrovnat mohl bývalý slávista Adam Kubík, jenže z levého kruhu trefil pouze tyč. Tři minuty před koncem prvního dějství zvýšili slávisté na 2:0. Zacharčukovo vyloučení totiž už po osmi sekundách potrestal Tomáš Šmerha, k němuž se dostal kotouč před branku a který zasunul puk za Košarišťana.

V samém závěru mohli hosté snížit v přesilové hře. Plekanec posunul puk křižným pasem na Jaromíra Jágra, který nejprve hledal před brankou Nicolase Hlavu, ale poté co se puk odrazil od slávistického obránce, se sám vydal na brankoviště dorážet. Michajlov kotouč rychle pokryl.

Ve druhé třetině Kladno otočilo skóre

Kladenští vstoupili do druhé třetiny velmi aktivně a během dvou minut vstřelili dva góly. Po minutě hry zachytil Tomáš Plekanec puk na modré čáře a udržel útočné pásmo. Nakonec to bylo zásadní, protože právě u něj skončila za pár sekund nahrávka Nicolase Hlavy a právě on ji rychlou střelou z pravého kruhu proměnil v gól.

Po dvou slávistických šancích od Pšeničky a Vlčka přišlo srovnání Rytířů. Sešívaní si před brankou nepohlídali Antonína Melku, ke kterému nakonec doputovala nahrávka Pituleho a který rychlou střelou srovnal stav utkání.

Do zakončení se ve 24. minutě dostal Jiří Doležal, ale slávisté se z vedení radovali až v následující akci. V přesilové hře vystřelil od modré čáry Daniel Krejčí a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Kladno pět minut před koncem opět vyrovnalo. Suchánkova střela od modré mířila mimo branku, ale od zadního mantinelu se odrazila zpátky do brankoviště, kde se nejrychleji zorientoval Ondřej Machala a dorazil puk za vyjetého Michajlova.

Rytíři začali po vyrovnávací brance tlačit a za další minutu se dostali poprvé v utkání do vedení. Špatnou rozehrávku jednoho ze sešívaných obránců zachytil kladenský obránce Zachary Frye a rychlou střelou překonal domácího brankáře. Na další branku se nečekalo dlouho. Kladenští se z následující akce odtrhli do dvoubrankového rozdílu. Nahrávku Jaromíra Jágra poslal za Michajlovova záda Ondřej Machala.

V poslední sekundě druhé třetiny zkorigovala Slavia stav. Přihrávka zpoza branky od Petra Kafky našla Davida Šteinera, který se nemýlil a snížil na rozdíl jediné branky.

Poletín poslal zápas do prodloužení

Úvod třetí třetiny byl oproti té druhé klidnější. Moc šancí si ani jeden z týmů nevytvořil. Kuťák ve 45. minutě našel nehlídaného Brože, ale ten pouze prověřil hostujícího brankáře.

Po necelých sedmi minutách třetí periody slávisté vyrovnali. Novákovu střelu zachytil před brankou Vlček a posunul puk na Michala Poletína, který v bezprostřední blízkosti prostřelil Košarišťana.

Deset minut před koncem zakončoval z dobré pozice Tomáš Plekanec, jenže branku minul. Do další příležitosti se dostal o dvě minuty později Nicolas Hlava. Ten ale trefil připraveného Martina Michajlova. Martin Michajlov podržel Slavii i v další šanci soupeře, kdy mohl Ondřej Machala trefit odkrytou branku.

Na začátku prodloužení předvedl Martin Michajlov několik skvělých zákroků a po pěti minutách tak rozhodli o vítězství slávisté. Kuťákovu střelu nad sebe jen vyrazil brankář Košarišťan, puk spadl na brankoviště, kde se nejlépe zorientoval Filip Vlček a uklidil kotouč do sítě.

O vyrovnání série se bude Slavia moci pokusit již ve středu, kdy se opět od 17:00 hraje čtvrté utkání čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Do zápasu jsme vletěli, vydařila se nám první třetina a odrazilo se to i na skóre. Do druhé třetiny jsme vstoupili špatně. Mysleli jsme si, že se nemůže nic stát, takže jsme dostali pět gólů. Hodně důležitá byla kontaktní branka na 5:4 v závěru druhé třetiny. Ve třetí třetině se nám naštěstí podařilo vyrovnat, poté se utkání překlopilo na naší stranu a oplatili jsme soupeři porážku v prodloužení.“

David Čermák (HC Rytíři Kladno): „O výsledku dnes rozhodla naše špatná první třetina. I když jsme to ve druhé třetině otočili, tak jsme si nechali dát zbytečný gól vteřinu před koncem, čímž jsme dostali Slavii do hry. Naše nedisciplinovanost hodně přispěla k dnešnímu vítězství Slavie.“

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více