Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.3.2021

Slávisté padli v druhém domácím utkání s Kladnem

ČF4, středa 24.3.2021, Slavia - Kladno
Slavia
2:4
0:0, 0:2, 2:2
Kladno

Branky

Slavia

52. Buchta (Šmerha), 58. Vlček (Krejčí)

Kladno

34. Melka (Snuggerud), 40. Hlava (Jágr, Plekanec), 51. Machač (Kubík), 54. Machač (Guman)

Statistiky

Rozhodčí: Souček, Zubzanda - Beneš, Štofa
Vyloučení: 9:5
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 21:51

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Sedlák, Jeřábek, Buchta, Říha, Novák, Barák – Doležal, Poletín, Ondráček – Kafka, Vampola, Šmerha – Pšenička, Vlček, Kružík – Kuťák, Šteiner, Jaroslav Brož

Kladno

Košarišťan – Mikliš, Frye, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk, Suchánek, Zelingr – Jágr, Plekanec, Machala – Račuk, Marosz, Filip – Melka, Pitule, Hlava – Kubík, Machač, Guman.

Slávističtí hokejisté prohráli ve čtvrtém utkání čtvrtfinále s Kladnem 2:4 a v sérii tak prohrávají 1:3 na zápasy. V pátek tak budou na ledě Kladna čelit hrozbě vyřazení.

První třetina příliš vyložených šancí nenabídla, hra se přelévala ze strany na stranu. Byli to však hosté, kdo si vytvořili první větší střeleckou příležitost. Na konci rychlé kladenské kombinace se po necelých šestnácti minutách hry ocitnul hostující Ondřej Machala. Ten však na domácího golmana Michajlova ani z bezprostřední blízkosti nevyzrál.

O minutu později si i červenobílí vytvořili větší šanci, to když Filip Vlček unikl hostujícím hráčům a našel perfektní přihrávkou Tomáše Šmerhu. Domácí útočník však tuto nabídku nevyužil, brankář Košarišťan s přispěním svých spoluhráčů a také nedovoleného zákroku tuto situaci přečkal bez obdržené branky.

První góly čtvrtého zápasu série přineslo až prostřední dějství. Po stupňujícím se tlaku kladenských Rytířů využili hosté nabídnutou přesilovou hru. Odražený kotouč po střele Snuggeruda přistál na holi Antonína Melky, který ho bez problémů poslal do odkryté sítě.

I druhou branku zápasu vstřelili hosté a znovu to bylo v početní výhodě. Nicholas Hlava v čase 39:31 vyslal puk na bližší tyč červenobílé brány. Jeho první střela v síti ještě neskončila, následná dorážka už ale byla nad Michajlovovy možnosti a Kladno tak odskočilo do dvoubrankového vedení.

Do posledních dvaceti minut vkročili domácí lépe, znovu to však byli hosté, kdo se jako první prosadil. Po tlaku sešívaných ujel do přečíslení Adam Kubík, který ještě našel přihrávkou Patrika Machače.

Domácí odpověděli už za minutu, v čase 51:12. Po přihrávce Šmerhy na levý kruh vyslal přesnou ránu do horního růžku branky obránce Lukáš Buchta. Za dvě minuty se ale znovu radovali hosté, zásluhou Patrika Machače, který z první poslal puk za záda Michajlova. Slávisté ještě stačili snížit, když početní výhodu využil přesilovkovou kombinací ze vzorce Filip Vlček.

Kladno si ale závěr pohlídalo a ubránilo vítězství 4:2. V sérii tak vede 3:1 a v pátek tak bude mít na domácím ledě mečbol. Sešívaní budou naopak čelit hrozbě vyřazení.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Neměli jsme takový vstup do zápasu jako minule, první třetina skončila 0:0. Druhá třetina se nám vůbec nepovedla, chtěli jsme dát gól za každou cenu, ale akorát jsme dostali na 3:0. Pak jsme naštěstí dvakrát skórovali, ale na výhru to dne bohužel nestačilo. Série pro nás ale rozhodně nekončí.“

Jiří Burger (HC Rytíři Kladno): „Chtěli jsme do utkání vstoupit lépe než včera, což se nám povedlo. Druhá třetina byl náš nejlepší úsek zápasu, vytvořili jsme si více šancí, myslím, že víc než jen na dva góly. Ve třetí třetině jsme se pak zatáhli a snažili jsme se to ubránit.“

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více