Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.10.2021

Série proher je u konce! Slavia v nájezdech zlomila Sokolov

15. kolo, pondělí 25.10.2021, Sokolov - Slavia
Sokolov
3:4sn
1:0, 1:2, 1:1 - 0:0
Slavia

Branky

Sokolov

10. Pohl (Šmerha, Šik), 40. Šik (Pohl, Tomi), 56. Tomi (Šik, Pohl)

Slavia

38. Weinhold (Žejdl, Poletín), 38. Pšenička (Machač), 42. Žejdl (Vlček, Všetečka), rozh. náj. Knotek

Statistiky

Rozhodčí: Horák, Valenta – Kokrment, Tvrdík
Vyloučení: 3:5
Využití: 3:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:36

Sestavy

Sokolov

Beran – Klejna, Novák, Pohl, Strejček, Tomek, Jeřábek, Rulík – Jurčík, Jiskra, Tomi – Šik, Rohan, Šmerha – Kuťák, Kverka, Kružík – Pořízek, Novotný, Sloboda

Slavia

Málek – Krejčí, Weinhold, Duda, Veber, Havel, Hovorka, Kadeřávek – Poletín, Žejdl, Ondráček – Všetečka, Knotek, Kern – Vracovský, Machač, Pšenička – Doležal, Vlček, Šteiner

Hokejisté Slavie poprvé po sedmi zápasech vyhráli – v Sokolově zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. V utkání dvakrát vedli, vítězství ale nakonec vybojovali v rozstřelu, v němž skórovali Knotek s Vlčkem a všechny čtyři nájezdy Baníku chytil skvělý Roman Málek.

Zápas odstartoval ve svižném tempu a oba týmy se střídaly v šancích. Už po půl minutě se individuální akcí snažil prosadit Poletín, následně mířili na Málka jeho bývalí spoluhráči Kružík s Kuťákem. Do první větší příležitosti se v 10. minutě dostal Tomáš Pšenička, který se od pravého kruhu natlačil před brankáře Berana. Ten ale jeho střelu vyrazil.

Nedlouho poté sešívaní poprvé putovali na trestnou lavici a Sokolov nabízenou šanci využil. Šmerha se po křižné nahrávce rozhodl ještě nabídnout puk na střelu z první Janu Pohlovi, který prostřelil hráz před Málkem a otevřel skóre.

Svěřenci Jiřího Vebera po obdrženém gólu zabrali a snažili se rychle odpovědět. Postupně Kern, Machač a Doležal prověřili domácího brankáře a nakonec svojí aktivitou vybojovali početní výhodu, kterou však Slavia navzdory vysoké sezónní úspěšnosti a několika zajímavým střelám nevyužila.

Obrat ve druhé třetině

Předčasně neskončila ani další oslabení včetně toho z úvodu druhé třetiny, které Pražané vyfasovali za hru v šesti. Těsně po konci přesilovky však Baník málem skóroval podruhé, Pohl ale tentokrát ve velké příležitosti před brankou minul. Prostor mezi třemi tyčemi netrefil ani o chvíli později Šik, ujíždějící v přečíslení tří proti jednomu.

Slávisté tak přečkali šance soupeře a vrhli se do ofenzivy. Ve 28. minutě dokonce tak, že Pšeničku musel při jeho úniku za sokolovskou obranou zastavit až faulující Šmerha. Knotek však nevyužil následně nařízené trestné střílení, výborný zákrok totiž předvedl Beran.

Hosté se ale nenechali odradit a nakonec se dočkali. Tedy, gólové šance Šteinera a Kerna ještě ztroskotaly na strážci domácí svatyně, ale proti dorážce z 38. minuty už byl bezbranný. Po zákroku proti dalekonosné střele totiž zůstal na ledě a nestihl už zareagovat na rychle reagujícího Martina Weinholda, který si sjel od modré a dorazil puk do sítě.

Netrvalo navíc dlouho – konkrétně jedenáct vteřin – a Slavia už vedla. Hned po vhazování totiž Machač vybojoval puk v souboji s Rulíkem a posunul ho na rozjetého Tomáše Pšeničku, který prudkou střelou do protipohybu Berana otočil průběh zápasu ve prospěch sešívaných. Ti se však mohli radovat asi jen dvě minuty, v další přesilovce totiž Pohl rychle posunul puk na Otakara Šika, jenž využil clony před Málkem a srovnal.

O vítězi rozhodly až nájezdy

Ještě v závěru prostřední části se však mohlo skóre změnit, v nabízené přesilovce však Poletín tečoval Knotkovo nahození jen do tyčky. Slávisté ovšem soupeřovo oslabení přece jenom potrestali – Vlček ve 42. minutě zpracoval kotouč na středu pro Lukáše Žejdla, který přesnou ranou do šibenice vrátil týmu vedení.

Sokolovu se dlouho nedařilo na třetí gól hráčů z Vršovic zareagovat, ti domácí hráče naopak trápili rychlým a agresivním forčekingem. Díky tomu si vytvořili i několik šancí – Kern v jedné z nich dokonce tečoval puk do sítě, ale rozhodčí kvůli vysoké holi gól neuznal. Nakonec však sešívaní náskok neudrželi.

Po faulu Pšeničky domácí už v 56. minutě odvolali domácí brankáře a risk se jim vyplatil. Slávisté si totiž před brankovištěm nepohlídali Vojtěcha Tomiho, kterého si naopak všiml Otakar Šik a stříleným pasem mu připravil teč pro vyrovnání. Zápas tak šel do prodloužení.

V něm měli více šancí Sokolovští, kterým zabránil ve vstřelení rozhodující branky výborně chytající Málek. První příležitost ovšem měli po dvaceti sekundách na holi sešívaní, jenže Weinhold v samostatném úniku Berana nepřekonal. Podobně si vedl o tři minuty později na druhé straně Pořízek, který branku Slavie vůbec netrefil. Několika zákroky pak ale sešívané podržel Málek – jedním z nich zlikvidoval v přečíslení zakončujícího Pohla.

Na skvělý výkon navázal Málek i v nájezdech, v nichž ho nepřekonal jediný ze čtyř hráčů Sokolova. Za Slavii se naopak trefili Tomáš Knotek a Filip Vlček a zajistili bonusový bod pro sešívané. Ti tak poprvé po sedmi zápasech vyhráli a vrací se do Edenu s důležitými dvěma body.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více