Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.10.2021

Slávisté i přes velký tlak v závěru podlehli Třebíči

14. kolo, sobota 23.10.2021, Slavia - Třebíč
Slavia
2:3
0:1, 0:2, 2:0
Třebíč

Branky

Slavia

46. Knotek, 56. Všetečka (Hovorka, Vracovský)

Třebíč

20. Psota (Bittner, Šťovíček), 30. Doudera (Psota, Šťovíček), 32. Kusko (Zabloudil, Vodný)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Sýkora – Coubal, Horažďovský
Vyloučení: 7:6
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:31
Diváci: 767

Sestavy

Slavia

M. Michajlov (32. R. Málek) – Barák, Weinhold, Kadeřávek, Veber, T. Duda, R. Havel, Mikuláš Hovorka – T. Knotek, P. Machač, T. Pšenička – Poletín (A), Žejdl, M. Ondráček – Vracovský, Vlček, R. Všetečka – J. Doležal (C), Kern, Šteiner

Třebíč

Jekel – L. Doudera, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Zukal – Šťovíček, L. Bittner (C), Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – M. Zabloudil, Kusko, Vodný (A) – Křehlík, D. Michálek, Ferda (A)

Sešívaní dlouho drželi na uzdě nejlepší útok Chance ligy, nakonec ale kapitulovali v závěru první třetiny. Hostům patřila prostřední perioda, ve které si vytvořili náskok. Ten se červenobílým nepovedlo dohnat ani přes dva góly v závěru a stále se stupňující tlak.

V první třetině jsme dlouho čekali na první větší šanci. Až v čase 10:37 se dostal hostující útočník Štrondala přímo před Michajlova, slávistický brankář se ale nenechal rozhodit ani bekhendovou kličkou a puk levým betonem vyrazil do bezpečné zóny.

Hosté z Třebíče se ale nakonec prosadili, a to hned nepříjemným gólem do šatny. 22 vteřin před první sirénou se po skrumáži v brankovišti trefil Matěj Psota, který dokázal propasovat puk přes bránící hráče i gólmana.

Druhý gól zápasu vstřelili také hráči Třebíče. Hosté sice nevyužili nabídnutou přesilovou hru, několik vteřin po jejím konci ale skóroval Lukáš Doudera. Ten využil clony před domácím brankářem a poslal puk těsně nad vzdálenější beton brankáře Michajlova.

Sešívaní navíc inkasovali i potřetí, když Silvestr Kusko schoval svoji střelu a překvapil sešívaného brankáře. Po třetím obdrženém gólu došlo k rošádě v brankovišti Slavie, Roman Málek nahradil Martina Michajlova.

Závěrečná část vyšla sešívaným nejvíce. Už po třech minutách a 30 vteřinách po druhé siréně se dostal do samostatného úniku Tomáš Pšenička. Ve velké rychlosti vyzkoušel bekhendovým pokusem pozornost brankáře Jekela, který se ale stačil včas přesunout.

O dvě minuty později už byli slávisté odměněni za zvýšenou aktivitu v útočné fázi a radovali se z vstřelené branky. Snajpr Tomáš Knotek si dokázal vytvořit prostor ke střele a z mezikruží poslal nepříjemný puk na Jekela. Hostující brankář měl zakrytý výhled, a proto poprvé kapituloval.

Necelých pět minut před koncem tečoval Robin Všetečka Hovorkovu ránu a hosté tak rázem měli jen těsný náskok. Ten se jim ale povedlo i přes napínavý závěr udržet a domácí Slavia tak nezískala z tohoto utkání ani bod.

Další šanci získat potřebné body budou mít červenobílí hokejisté už v pondělí, kdy se od 18 hodin představí na ledě Sokolova.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Celý týden jsme se připravovali na tento zápas, řekli jsme si, že musíme hrát dobře odzadu. Pak jsme ale dostali gól na konci první třetiny, který nás do druhé části ovlivnil. Ve druhé třetině byl náš výkon velmi špatný, takhle se nebojuje. Vypadalo to, jako bychom se báli hrát. Až ve třetí třetině se to otočilo, vyhráli jsme ji, ale to už bylo pozdě. Takhle jsme měli hrát od začátku.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Dnešní utkání bylo bojovné, hokeje tam moc nebylo. První třetina byla vyrovnaná, nám pomohl ten dotlačený gól těsně před sirénou. Druhá třetina byla od nás výborná, přesně tak jak jsme si řekli. Chtěli jsme se vyvarovat vyloučení, protože víme, jaké má Slavia přesilovky. To nám ve třetí třetině nevyšlo a nakonec ze zápasu bylo velké drama. Slavia má ale velkou sílu a není možné, abychom tady vyhrávali o pět gólů.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více