Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.11.2021

Čtvrtá výhra v řadě, slávisté přetlačili Havířov

18. kolo, středa 3.11.2021, Havířov - Slavia
Havířov
2:4
0:1, 2:1, 0:2
Slavia

Branky

Havířov

30. Hlaváč (Dostálek, Hudeček), 37. Maruna (Hudeček, Doktor)

Slavia

9. Žejdl (Ondráček, Poletín), 29. Žejdl (Knotek, Poletín), 57. Brož (Knotek, Machač), 60. Ondráček

Statistiky

Rozhodčí: Šudoma, Marek – Hranoš, Gančařík
Vyloučení: 6:5
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:28
Diváci: 613

Sestavy

Havířov

Fučík – Korím, Chroboček, Pastor, Hlaváč, Kočí, Valenta, Mrowiec – Doktor, Pechanec, Bednář – Kunc, Hudeček, Dostálek – Paś, Handl, Kratochvil – Severa, Maruna, Mrva.

Slavia

Málek – Weinhold, Havel, Veber, Krejčí, Hovorka, Barák, Kadeřávek – Ondráček, Žejdl, Poletín – Všetečka, Knotek, Machač – Kern, Vlček, Vracovský – Šteiner, Pšenička, Brož.

Slávisté mohou oslavit čtvrtou výhru v řadě. Na ledě Havířova vedli po dvou brankách Lukáše Žejdla a byť se domácím podařilo srovnat, závěr utkání byl znovu v režii Pražanů – čtyři minuty před koncem jim vrátil vedení Jaroslav Brož, definitivní pojistku pak do prázdné klece přidal Martin Ondráček.

Sešívaní začali duel v Havířově lépe a v první třetině měli nad svým soupeřem herně i střelecky navrch. Hned po pár minutách se před Fučíka probil Žejdl a zkoušel zakončit mezi betony domácího brankáře, ten si však s útočníkem Slavie prozatím poradil. Na druhé straně pak nebezpečnou situaci musel pohotovým zákrokem řešit také Málek. Právě Lukáš Žejdl si ale o pár minut později spravil chuť a poslal svůj tým do vedení doklepnutím parádní přihrávky Ondráčka – ten už sice mohl z mezikruží střílet, místo snahy o zakončení ale sešívané sedmaosmdesátce připravil téměř rutinní pozici ke skórování.

Srovnat následně mohli z přečíslení domácí Bednář s Doktorem, stejně jako o pár chvil poté Šteiner s Brožem však na strážkyně soupeřovo klecí nevyzráli. Ještě před první sirénou se pak parádním zákrokem proti čím dál aktivnějšímu Havířovu, respektive Marunovi, jemuž sebral lapačkou téměř jistou gólovou radost.

Zatímco v úvodní třetině byla aktivnější Slavia, ta druhá patřila jednoznačně domácím. Na koně je dostaly dva krátce po sobě udělené tresty pro Vebera a Havla, kromě nebezpečné dorážky Dostálka však slávisté svého soka do žádné větší šance nepustili. Naopak Havířovu ukázali, jak se má využívat přesilovka – Lukáš Žejdl v ní znovu těžil z parádní přihrávky svých spoluhráčů, tentokrát mu do prázdné klece naservíroval puk Knotek.

Jenže odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Krátce před polovinou základní hrací doby dostal puk na modrou čáru Matúš Hlaváč a jeho střelecký pokus ve vzduchu zaplaval tak šikovně, že nic netušícímu Málkovi nakonec proletěl nad levým ramenem až do sítě. Velké množství vyloučení na hostující straně navíc nakonec vedl i k vyrovnání poté, co se Jan Maruna před Málkem zorientoval ze všech nejrychleji a pohotovou dorážkou upravil skóre na průběžných 2:2.

Třetí třetina patřila Pražanům, v závěru rozhodl Brož

Vyrovnané skóre mohl Havířov ztratit ještě před koncem druhé části, Pražané ale 12 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3 a ani následnou klasickou početní výhodu využít nedokázali. Po jejím konci už v průběhu třetí periody se ale dostali na koně a dvakrát nebezpečně zahrozili – nejprve z bezprostřední blízkosti nepřekonal Fučíka Vlček, následně pak domácí gólman uspěl i proti přečíslení Brože se Všetečkou.

A byť následně musel proti nebezpečné akci znovu zasahovat i Málek, byli to slávisté, kdo ve třetí třetině nadále udával tempo. Po přečkání oslabení přišly tři velké šance červenobílých. V té první nevyzrál na Fučíka v samostatném úniku Ondráček, domácí brankář si pak poradil i se střelou Knotka. Právě nejproduktivnější hráč Chance ligy si nicméně následně po špatné domácí rozehrávce vyměnil puk se zakončujícím Jaroslavem Brožem, jenž čtyři minuty před koncem poslal Slavii zpět do vedení.

V hodně hektickém závěru se ještě dvakrát vylučovalo a domácí nevyužili obrovskou šanci, při níž odkrytou Málkovu klec minul Pas. AZet nakonec na vyrovnání nedosáhl ani při hře v šesti, naopak vteřinu před koncem do prázdné klece neomylně zamířil Martin Ondráček a i díky jeho příspěvku tak Slavia zvítězila počtvrté v řadě, když udolala Havířov 4:2.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více