Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.12.2021

Slavia ve Vrchlabí urvala triumf, Málek neinkasoval

28. kolo, neděle 12.12.2021, Vrchlabí - Slavia
Vrchlabí
0:2
(0:1, 0:1, 0:0)
Slavia

Branky

Vrchlabí

Slavia

10. Veber (Žejdl, Vlček), 25. Krejčí (Žejdl, P. Machač)

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Čáp – Štěpánek, Baxa
Vyloučení: 5:8
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:27
Diváci: 576

Sestavy

Vrchlabí

J. Soukup – Linhart, Jelínek, Kajínek, Kynčl, Voženílek, Nedbal, Oliva – Koffer, Kaut, Heřman – Tjurin, Chrtek, Kusý – Pochobradský, Urban, Mrňa – M. Machač, Zeman, Chalupa.

Slavia

Málek – Krejčí, Veber, Duda, Havel, Hejda, Hovorka, Hrdlička – Vlček, Machač, Žejdl – Šteiner, Knotek, Brož – Doležal, Poletín, V. Bílek – D. Soukup, Pšenička, Kern.

Slavia se v dohrávce 28. kola Chance ligy představila na ledě Vrchlabí a v bitvě s krkonošským celkem brala vítězství. Do vedení červenobílé dostal už v první třetině do vedení Václav Veber, těsný náskok poté navýšil Daniel Krejčí. Roman Málek navíc uzamkl branku a nepustil za svá záda jediný puk. Slávisté tak po třech porážkách vyhráli.

Do bitvy dvou celků, kterým se v poslední době příliš výsledkově nedaří, vstoupili lépe domácí. Už ve 3. minutě mohl poslat Stadion do vedení Urban, který pálil po Mrňově přihrávce z mezikruží. Málek jeho pokus ale vyrazil. K dorážce se ještě dostal Pochobradský, ani ten však slávistického brankáře nedokázal překonat.

Na druhé straně vyslal pozdrav na vrchlabskou svatyni Knotek, Soukup jeho ránu z levého kruhu ukryl do lapačky. Poté se před červenobílou klecí zjevil Koffer, ani z těsné blízkosti však nedopravil puk za brankovou čáru.

V čase 07:21 měl na hokejce první trefu zápasu Knotek, jeho projektil zprava však vrchlabský brankář fantasticky vytěsnil. Když běžela na časomíře 10. minuta, dostal od Žejdla nabito Václav Veber, který si s pukem nejel mezi kruhy a prudkou dělovkou otevřel skóre.

Následně se po závaru před domácí svatyní pokoušel dorážet Poletín, puk však do sítě nedoklepl. Kaut měl poté možnost vyrovnat, Málek se ale výborně přesunul a kotouč vyrazil. Chvíli po startu druhé dvacetiminutovky se slávisté prosadili podruhé. Vrchlabský Zeman vyfasoval menší trest za držení a hosté svou přesilovku takřka okamžitě využili.

Po zadovce od Žejdla si na vrchol pravého kruhu nabruslil Daniel Krejčí a nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. V polovině zápasu mohl Kaut žehrat na horší mušku, jeho pokus totiž zastavila tyčka.

Domácí se v závěrečném dějství snažili ze všech sil vyrovnat a Málek měl ve slávistické kleci plné ruce práce. Pochobradský nejprve z brankoviště přestřelil, nepřesně mířil z oblasti mezi kruhy i Koffer.

Slavia si však nechtěla nechat náskok vzít a rovněž se neohroženě hnala do útoku. Proti Pšeničkově ráně z pravého kruhu musel Soukup vytáhnout ukázkový semafor. Pak si domácí oddychli, když slávisté nastřelili tyč. V 57. minutě mohl vykřesat naději Mrňa, do odkryté klece však puk neuklidil. Svěřenci trenéra Vebera tak před reprezentační pauzou získali důležité body.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více