Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.12.2021

Slavia si došlápla na lídra a z Třebíče veze plný počet bodů

31. kolo, pondělí 27.12.2021, Třebíč - Slavia
Třebíč
0:3
0:1, 0:2, 0:0
Slavia

Branky

Třebíč

Slavia

10. Havel (Barák, Všetečka), 28. Šteiner (Všetečka, Vlček), 39. Knotek (Hovorka, Šteiner)

Statistiky

Rozhodčí: Ondráček, Skopal – Měkýš, Polák
Vyloučení: 3:8
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:27
Diváci: 1000

Sestavy

Třebíč

Jekel – Hunkes, Mlčák, Furch, Forman, Zukal, Poizl – Střondala, Bittner, Šťovíček – Sklenář, Nedvídek, Krliš – Havlát, Vodný, Malý – Ferda, Michálek, Gajarský – Křehlík.

Slavia

Málek – Veber, Daniel Krejčí, Havel, Barák, Mikuláš Hovorka, Hejda, Hrdlička – Žejdl, Machač, Vlček – Brož, Knotek, Šteiner – Kružík, Poletín, Doležal – Všetečka, Pšenička, Kern.

Sešívaní si zápas se soupeřem z čela ligové tabulky pohlídali a radují se z cenného venkovního vítězství. Slávisté se prosadili poprvé po devíti minutách hry, vedení už pak nepustili a postupně ho navyšovali. Příjemným bonusem dnešního utkání je druhý zápas v řadě bez obdržené branky.

Slávisté do utkání doslova vlétli a udávali tempo hry, jako by vůbec nebyla znát vánoční přestávka a absence zápasového tempa. Skóre zápasu otevřel ránou od modré Radek Havel, který se dlouho nerozmýšlel a střelou bez přípravy poslal puk do třebíčské branky.

Pražský klub odcházel do šaten po úvodní třetině s jednogólovým náskokem, bylo tomu tak ale i díky skvělému zákroku Romana Málka, který se včas přesunul k protější tyči a nedovolil domácímu útočníkovi Sklenářovi skórovat.

Jednogólové vedení vydrželo až do času 27:42, kdy sešívaní využili početní výhodu. Střela z pravého kruhu od Filipa Vlčka byla ještě tečovaná Robinem Všetečkou. Brankář Pavel Jekel puk sice do branky nepustil, následná dorážka Davida Šteinera už ale rozvlnila síť a pražský tým si tak vytvořil dvoubrankové vedení.

Domácí Třebíč se dostala do několika stoprocentních gólových příležitostí, všechny střelecké pokusy ale končily na sešívaném golmanovi, nebo se o ně postarali obránci v červenobílých dresech. Stejně tak tomu bylo i po akci zakončujícího Šťovíčka, kterého v rozhodující moment vychýlil jeden z dojíždějících obránců.

Horácká Slavia se v útoku dál trápila, a proto to byli opět hráči pražského týmu, kdo přidal další gól zápasu. Ještě před druhou sirénou unikli hned tři slávisté do přečíslení, a situaci tři na jednoho zvládli na jedničku. Po přihrávce Davida Šteinera posunul puk Mikuláš Hovorka na Tomáše Knotka a nejlepší střelec Slavie bekhendovým blafákem zvýšil skóre už na 3:0.

Poslední třetina vyložené šance nenabídla. Slávisté sice zahrozili z přesilové hry, čtvrtou branku už se jim ale vsítit nepodařilo. Zápas tak skončil 3:0 a Slávisté se nacházejí na osmém místě v tabulce.

Na důležité vítězství budou sešívaní chtít navázat ve středu, kdy se na domácím ledě představí od 18 hodin proti Sokolovu.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Pro nás to byl zápas po dlouhé době, nehráli jsme asi patnáct dní a hned jsme jeli na led lídra tabulky, což pro nás bylo těžké. Ale chtěli jsme uspět tak, jako chceme uspět pokaždé. Dnes nám výborně zachytal gólman a šance byly na obou stranách. Nám tam góly spadly, soupeři ne. Ke konci zápasu jsme byli pod tlakem, snažili jsme se vyhazovat kotouče… Zlepšit určitě musíme disciplínu, abychom nehráli tolik oslabení. Soupeř je velice silný v předbrankovém poli, takže jsme se a to soustředili. Chtěli jsme to tam přehustit a k tomu nás dnes velice podržel brankář. Měli jsme i štěstí, několikrát puk poskakoval před odkrytou brankou, ale nakonec jsme ho dokázali odklidit do rohu kluziště, takže tyto situace dnes vyzněli pro nás. Z pohledu defenzivy jsme dnes měli štěstí, že se puky odrážely k nám. Kolikrát jsou zápasy, kdy jsme lepší my, ale nenapadá nám to tam, dnes to bylo opačně.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Nám se to hodnotí těžce. Na něco jsme se připravovali a snažili jsme se to plnit, i když ne úplně podle našich představ. Soupeř nám dal lekci z produktivity, myslím si, že z minima vytěžil maximum. Nás každá neproměněná šance srážela níž a níž, přestávaly nám správně pracovat hlavy a dostávali jsme se do křeče. Sedm přesilových her a prostě nedáme gól. Ikskrát nám puk skákal v brankovišti, ale nedokázali jsme ho za čáru dotlačit. I tak jsme chtěli kvůli divákům, kteří nám fandili do posledních vteřin, dát aspoň jeden gól. Ani to se nám bohužel nepovedlo. Ve třetí třetině bylo vidět, že jsme v nepohodě, když jsme šli do přečíslení, tak jsme ho ani dobře nesehráli nebo nám v poslední moment uskočil puk. Společně jsme se dostali dolů a je teď na nás všech, abychom se z toho zase společně vyhrabali. Nemůžeme říct, že by kluci něco vypustili, ale hráči Slavie dnes byli lepší v soubojích i jistější na puku. Máme teď slabší období, za dva zápasy jsme dali jeden gól a s tím nemůžeme uspět.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video