Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.2.2022

Slavia zlomila Šumperk. Po výhře v nájezdech získala další cenné body

39. kolo, neděle 13.2.2022, Slavia - Šumperk
Slavia
2:1sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:0
Šumperk

Branky

Slavia

38. Knotek (Kružík, Hovorka), rozh. náj. Vlček

Šumperk

55. Pěnčík (Vachutka, Kohút)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Valenta – Kreuzer, Polonyi
Vyloučení: 8:6
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 54:24
Diváci: 762

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel – Kafka, Knotek, Kern – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Šteiner, Vlček, Brož – Všetečka

Šumperk

Mokry – Pěnčík, Drtil, Rutar, Hrachovský, Dudycha, Řezáč – Kratochvíl, Kindl, Žálčík – Vachutka, Vildumetz, Kohút – Furch, Šilhavý, Šuhaj – Antoníček, Spratek, Scheuter – Horký

Slávisté se v zápase prosadili jako první, hostům se ale podařilo necelých šest minut před koncem vyrovnat z přesilové hry. Na góly chudé utkání rozhodly až nájezdy, v nich vystřelil výhru sešívaných Filip Vlček.

Slávisté do utkání vstoupili aktivně a nenechávali hosty v klidu rozehrát. Šumperští se ale snažili o to stejné, což jim přineslo i jejich první šanci. Podařilo se jim vystihnout směr rozehrávky a ve třetí minutě utkání to tak byli oni, kdo jako první mohl zaznamenat gólový zápis. Denis Kindl ale nedokázal brankáře Michajlova zaskočit.

Po necelých deseti minutách hry se ke kotouči dostal Šteiner, jeho pokus z pravého kruhu ale nakonec v brance neskončil. Na začátku druhé třetiny už to vypadalo, že konečně padne první branka. Machač se Žejdlem si společnými silami vypracovali slibnou příležitost. Brankář Mokry ale situaci zvládl skvěle a úspěšně pokryl všechny střelecké pokusy.

O dvě minuty později byli gólu červenobílí ještě blíže. Po nepovedené rozehrávce přihrál Kern Knotkovi, druhý jmenovaný pořádně protáhl hostujícího strážce branky, gól ale nepřidal.

Až v čase 37:57 se rozezněla gólová siréna. Kružík pronikl po pravé straně do útočného pásma a na středu našel úplně volného Tomáše Knotka. Nejproduktivnější slávista sezóny už pak měl práci jednoduchou. Našel si volný prostor v brance Šumperka a přesnou střelou poslal Slavii do vedení.

Slávisté mohli ještě svůj náskok navýšit. Brož po vyhraném bruslařském souboji přesně našel najíždějícího Šteinera. Sešívaný forvard si snažil bekhendovou kličkou ještě vylepšit svoji pozici, nakonec ale nedokázal vystřelit.

Hosté však nesložili zbraně a v čase 54:17 zápas vyrovnali. Postaral se o to Martin Pěnčík, který při přesilové hře propálil celou obranu domácích.

Červenobílí si mohli dvě minuty před koncem poslední třetiny vzít vedení zpět. Pokusy Kafky, Knotka nebo Baráka ale dokázal hostující golman vyrazit.

Zápas tak opět po třech třetinách nebyl rozhodnut. Slávisté tak už po páté za sebou sehráli utkání, které rozsoudila až přidaná část. Utkání s Šumperkem nakonec povedeným bekhendem v nájezdech rozhodl Filip Vlček a zajistil sešívaným bod navíc.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více