Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.2.2022

Drama až do konce. Slavia prohrála v prodloužení a ze Sokolova veze bod

49. kolo, sobota 26.2.2022, Sokolov - Slavia
Sokolov
7:6p
3:3, 1:2, 2:1 - 1:0
Slavia

Branky

Sokolov

3. Rohan (Bílek, Pohl), 6. Jandus (Sloboda), 16. Kverka (Přibyl, Vracovský), 21. Přibyl (Kverka, Jurčík), 46. Kverka (Přibyl, Vodička), 50. Novák (Bílek, Hašek), 64. Tomi (Klejna, Jurčík)

Slavia

3. Brož (Krejčí, Vlček), 9. Ondráček (Doležal, Poletín), 15. Kružík (Žejdl, Doležal), 22. Kružík (Žejdl, Havel), 33. Vlček (Hovorka, Kern), 42. Barák (Hovorka, Kafka)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Sýkora - Coubal, Kokrment.
Vyloučení: 2:6
Využití: 2:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 30:29
Diváci: 713

Sestavy

Sokolov

Beran – Jeřábek, Pohl, Kadeřávek, Novák, Klejna, Vodička, Seemann, Rulík – Přibyl, Kverka, Vracovský – Tomi, Vrhel, Jurčík – Sloboda, Hašek, Jandus – Rohan, Bílek

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Kafka, Knotek, Všetečka – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Vlček, Kern, Brož

Slavia v dramatickém utkání v Sokolově předvedla pěknou přestřelku, ale v prodloužení se nakonec radoval Sokolov díky gólu Tomiho. Slavia tak veze alespoň bod.

Utkání začal aktivněji Sokolov, který se hned v čase 2:33 dostal do vedení. Bílek přihrál mezi kruhy přesně na hůl Tomáši Rohanovi, který zamířil přesně. Jenže už za 14 vteřin bylo srovnáno. Jaroslav Brož si našel sražený pokus Krejčího a rychlou střelou nedal Beranovi šanci.

V čase 5:06 se znovu prosadili domácí. Sloboda při vlastním oslabení nahrál před bránu Tomáši Jandusovi, který překonal Michajlova střelou ke vzdálenější tyči. V osmé minutě nebezpečně pálil Přibyl, ale jeho pokus pokryl Michajlov lapačkou.

V čase 8:46 bylo znovu vyrovnáno. Poletín přihrál na pravý kruh Martinu Ondráčkovi, který překonal Berana střelou na bližší tyč. V čase 14:02 už Pražané vedli. Žejdl si prohodil puk mezi obráncem a našel přesně Daniela Kružíka, jenž se trefil přesně.

Jenže za minutu a dvě vteřiny bylo opět vyrovnáno. Přibyl našel u vzdálenější tyče Jaromíra Kverku, který se trefil přesně do horní poloviny branky a Michajlov byl bez šance.

Hned 37 sekund po začátku druhé dvacetiminutovky využil Sokolov přesilovku. Michajlova přesnou ranou prostřelil Daniel Přibyl. Ve 22. minutě musel Beran likvidovat pokus Kružíka. Ale v čase 21:49 znovu vytahoval puk ze své brány. Po pravé straně ujel Daniel Kružík, který skóroval přesně do vzdálenějšího horního rohu Beranovy brány.

Ve 25. minutě si šanci vytvořil Duda, jehož střela z otočky Beranovi vypadla a následně mu pomohli obránci. Ve 28. minutě prověřil Michajlova Tomáš Vracovský, který svůj pokus ale poslal pouze do betonu sešívaného brankáře.

Ve 30. minutě pak Brož trefil pouze boční síť domácí brány. V čase 32:08 to bylo 4:4. Od modré čáry nahodil puk Mikuláš Hovorka, ale trefil jen spoluhráče. Filip Vlček ale rychle zareagoval a ranou z otočky propálil Berana. Ve 34. minutě pomohla Slavii po střele Kverky branková konstrukce.

Přestřelku rozhodlo až prodloužení

Do třetí třetiny vstoupila lépe Slavia, která v čase 41:02 přidala další gól. Hovorkovu ránu od modré vyrazil Beran pouze před sebe a do odkryté brány se z dorážky prosadil Jindřich Barák. Pak ve velké šanci netrefil skákající puk kapitán hostů Poletín.

Ve 45. minutě střílel Knotek, ale jeho pokus lapil do lapačky brankář Beran. V čase 45:23 Sokolov snížil na 5:6. Střílenou přihrávku Přibyla z pravé strany tečoval za Michajlovova záda Jaromír Kverka.

Sokolov to ale nezabalil a v čase 49:47 dokonce opět srovnal. Bílek nabil na modrou čáru Janu Novákovi, který tvrdou střelou nedal Michajlovovi žádnou šanci zasáhnout. Protože se ve zbytku základní hrací doby nic nestalo, šlo utkání do prodloužení.

Prodloužení mohl hned po 16 vteřinách ukončit Pohl, jehož rána mířila mezi betony Michajlova. Ten je ale včas sklapl a k následné dorážce se Tomi už nedostal. V 62. minutě se před bránu Sokolova natlačil Hovorka, ale Beran si se situací poradil. V 63. minutě znovu pálil Pohl, hosty ovšem zachránila tyč.

V čase 63:11 už ale Sokolov skóroval. Klejna si vyměnil puk s Vojtěchem Tomim, jenž prostřelil Michajlova přesně mezi betony. Slavia tak získala alespoň bod.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více