Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.2.2022

Podruhé za sebou s nulou. Slavia vyzrála na Třebíč

48. kolo, středa 23.2.2022, Slavia - Třebíč
Slavia
2:0
0:0, 1:0, 1:0
Třebíč

Branky

Slavia

38. Žejdl (Machač), 57. Knotek (Kafka, Hejda)

Třebíč

Statistiky

Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Beneš, Komínek
Vyloučení: 3:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:21
Diváci: 626

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Kafka, Knotek, Kern – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Šteiner, Všetečka, Brož

Třebíč

Jekel – Mlčák, Hunkes, Forman, Furch, Poizl, Tureček, Popela – Vodný, Bittner, Psota – Šťovíček, Nedvídek, Střondala – Meluzín, Michálek, Sklenář – Krliš, Gajarský, Lang

Podruhé za sebou proti soupeři z horní části tabulky, podruhé za sebou s čistým kontem. Slávisté v Edenu zvítězili 2:0 nad Třebíčí a připsali si další tři důležité body do tabulky. Nulu udržel opět Martin Michajlov.

Výhra a prohra. Slavia i Třebíč vstupovaly do středečního utkání v Edenu s totožnou bilancí z předchozích dvou vzájemných zápasů. Oba týmy ale měly výrazně odlišné postavení v tabulce – zatímco Moravané už mají na třetím místě zaručený postup do čtvrtfinále, tak sešívaní o postup do play-off stále bojují. A ve třetím letošním duelu obou soupeřů to bylo znát.

Horácká Slavia se už od začátku nikam netlačila. Jenže ani herně aktivnějším slávistům se příliš nedařilo si vytvářet vážnější střely na branku. Hodně jich navíc třebíčští obránci dokázali blokovat – jako například pokusy Zelingra nebo Machače z úvodu první třetiny. Oba týmy neproměnily ani svoji první početní výhodu – i když v 10. minutě zblízka zakončující Jaroslav Brož neuspěl jen díky skvělému zákroku Jekela, který jeho střelu na poslední chvíli vytáhl nad horní tyč.

Do první sirény už ale ani jeden z brankářů větší šanci nečelil, což pokračovalo i po většinu druhé dvacetiminutovky. Jekela sice zkoušeli prověřit Všetečka, Brož či Doležal, naráželi však na pozorně hlídanou branku. Neuspěl ale ani Jan Kern, který dorážku Doležalovy střely ve 28. minutě poslal nad odkrytou klec hostujícího týmu.

Svěřenci trenéra Jiřího Vebera pak sice neuspěli v další přesilovce, ve 38. minutě už ale Jekelovu neprůstřelnost ukončili. Lukáš Žejdl zavezl puk středem kluziště do útočného pásma, stáhl si ho k sobě a střelou přes třebíčského obránce trefil prostor pod horní tyčkou brány – 1:0. Moravané mohli rychle odpovědět v následné přesilovce po faulu Hejdy, díky dobré práci Slavie se ale do šance nedostali.

Gól ze závěru druhé části a ubránění oslabení červenobílé nabudily a ve třetí třetině přidali na tempu. Po dvou minutách se ve druhé velké příležitosti ocitl Kern, kterého tentokrát zastavil beton hostujícího gólmana. Ten si poradil i se střelami Kružíka a Doležala, který neuspěl ani nadvakrát. Podobně dopadla akce Machače, jenž se ze strany natlačil před bránu, a dvě střely Všetečky v rychlém sledu za sebou.

Sešívaní byli blízko druhého, zklidňujícího gólu v 57. minutě, Žejdl ale se zakončením brejku dlouho váhal a následnou zadovku, kterou chtěl najít Kružíka, zachytil třebíčský bek. Domácí se však o tři čtvrtě minuty později přece jenom dočkali – Tomáš Knotek si od mantinelu najel mezi kruhy a odtud střelou k levé tyči Jekela překonal.

Dvoubrankový náskok už slávisté bez problému ubránili a podruhé za sebou vyhráli 2:0. Hlavně si ale připsali důležité tři body do tabulky, které budou chtít potvrdit v sobotu, kdy je čeká zápas v Sokolově.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (HC Slavia Praha): Soupeř byl v prvních deseti minutách první třetiny určitě lepší – měli jsme špatný pohyb, hráli jsme si s kotoučem. Nicméně pak se to srovnalo a už to bylo lepší. Tyto zápasy rozhodují, kdo dá první branku, a my jsme ji dali. V poslední třetině jsme měli šance, ale moc jsme nepouštěli soupeře do gólových šancí, protože víme, že mají dobré střelce, kteří umějí dávat góly. Bohužel jsme všechny minišance nevyřešili dobře. V poslední době jsme pracovali na dorážkách, aby to obránci čistili před brankou. Pak už za stavu 2:0 jsme to kontrolovali.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Řekl bych, že zápas byl dvě třetiny vyrovnaný, možná v první třetině jsme byli trochu aktivnější. Ve druhé třetině jsme ale dvě minuty před koncem špatně vystřídali a nejlepšího střelce domácích jsme pustili do prostoru, odkud je hodně nebezpečný, dali jsme mu minimum času a trefil to. Gól byl pro nás strašně nepříjemný a byl do šatny, což jsme si zažili už v minulém kole s Litoměřicemi. Bylo na nás, jestli se nám podaří vstřelit branku. Dva tréninky po zápase s Litoměřicemi jsme pracovali zejména na tlaku do brány a cloně gólmanovi, ale bohužel hráči nejsou ochotní tam jít. Ve třetí třetině jsme asi deset minut před koncem ještě otevřeli hru, soupeř pak měl šance, které neproměnil. Až tři minuty před koncem, kdy jsme zase špatně střídali a byli jsme tam asi 20 sekund ve čtyřech, dal soupeř pojistku, druhý gól a zápas dovedl do vítězného konce. Vím, že to je fráze, ale pokud nedáme branku, tak nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek. Domácí hráli obětavě a s velkým nasazením. My teď hrajeme každé kolo se soupeři, kteří neví, jestli budou hrát baráž nebo čtvrtfinále, což je pro ně hodně motivují. Nám chybí koncovka a tlak do brány, a proto jsme dnes prohráli.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více