Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
31.8.2021

Slavia v Edenu těsně prohrála s extraligovým Kladnem

přípravné utkání, úterý 31.8.2021, Slavia - Kladno
Slavia
2:3
0:1, 1:1, 1:1
Kladno

Branky

Slavia

26. Veber (Šteiner), 60. Ondráček (Vlček)

Kladno

2. Hlava (Jágr, Donaghey), 24. Melka (Račuk), 47. Machala (Baránek)

Statistiky

Rozhodčí: Battěk, Jechoutek – Špůr, Komárek
Vyloučení: 8:8
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Michajlov – Barák, Hovorka, Veber, Zelingr, Havel, Duda – Kafka, Knotek, Kružík – Vlček, Žejdl, Slavíček – Doležal, Poletín, Ondráček – Pšenička, Kern, Šteiner

Kladno

Stahl – Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Nilsen, Suchánek – Hlava, Ciampini, Melka – Kristo, Kubík, Machala – Hajný, Pitule, Sachr – Beran, Filip, Jágr – Račuk

K předposlednímu přípravnému zápasu dorazilo do Edenu extraligové Kladno. Slavia na tým okolo Jaromíra Jágra nestačila a prohrála 2:3. O góly se postarali Václav Veber a Martin Ondráček.

Kladno vstoupilo do utkání skvěle. Po jedné minutě a devatenácti sekundách hry využilo přesilovou hru a dostalo se rychle do vedení. Jaromír Jágr našel z levé strany útočného pásma Nicolase Hlavu, který usměrnil kotouč do sítě.

Velkou šanci na vyrovnání dostala Slavia v sedmé minutě. Kružík s Poletínem unikali do přečíslení, jenže druhý jmenovaný orazítkoval jen tyč hostující branky. Po střele Knotka z dálky se k dorážce dostal Kafka, ale podruhé v zápase rozzvonil brankovou konstrukci za Stahlem.

V polovině první třetiny mohlo Kladno zvýšit na 2:0. Hosté si vytvořili velký tlak, kotouč dokonce dvakrát poskakoval po brankové čáře. Martin Michajlov s obránci to nakonec dokázali vyřešit a stav se nezměnil.

Druhá polovina úvodní části hry nepřinesla příliš zajímavého. Šance měli Slavíček nebo v závěru hostující Kubík, ani jedno zakončení se však neujalo.

Na úvod druhé třetiny dostali hosté výhodu přesilové hry. Tu nevyužili, ale o půl minuty později už se mohli radovat z druhého gólu v utkání. Kafkovi se totiž nepovedla rozehrávka, ísto přihrávky svým spoluhráčům trefil pouze Račuka, který ještě přihrál Antonínu Melkovi. Ten prostřelil bekhendem domácího brankáře mezi betony.

Slávisté po necelých dvou minutách snížili. Šteiner v rohu vyhrál souboj a nahrál puk dobře postavenému Václavu Veberovi, který z mezikruží zamířil přesně.

Před polovinou utkání si obě mužstva vytvořila velké šance. Kafka netrefil po přihrávce od Kružíka odkrytou klec. Na druhé straně namazal Hovorka protihráči a hosté šli rázem sami dva na brankáře Michajlova. Slávistický brankář dokázal Sachrovu střelu zastavit.

V závěru druhé třetiny dostala Slavia výhodu přesilové hry pět na tři. Vlček během ní trefil tvrdou střelou břevno a následně ještě dorážel Žejdl, který ale mířil jen do ležícího kladenského brankáře.

Ve 43. minutě dostal v oslabení Machala přihrávku do jízdy, přebruslil slávistické obránce a pokusil se zakončit nad vyrážečku Michajlova. Domácí brankář se včas pohnul a nepustil kotouč do sítě.

O tři minuty později už se Kladno prosadilo a odskočilo do dvoubrankového vedení. Marek Baránek nahrál po otočce Ondřeji Machalovi, který se musel pro puk lehce vracet, ale brankáře Michajlova i tak překonal.

Osm minut před koncem se dostal k odraženému puku Radek Havel a trefil horní tyčku kladenské branky. Půl minuty před koncem snížil na 2:3 přesnou střelou do horního rohu Martin Ondráček. V samém závěru si Slavia zahrála přesilovou hru, ale využít ji a vyrovnat stav utkání již nedokázala. Kladno tak v Edenu zvítězilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (Slavia Praha): „Moc dobře se mi to nehodnotí. Nebudu hodnotit výsledek, ale spíš průběh utkaní a předvedenou hru. Udělali jsme zbytečné nevynucené chyby, což je hlavně o přístupu všech hráčů. Musíme být stoprocentně koncentrovaní od prvního do posledního střídání. To tam dnes nebylo a nezvládli jsme to. S tímhle přístupem a projevem nemůžeme uspět. V posledních přípravných utkáních už směřujeme vše k začátku ligy, abychom byli připraveni.“

David Čermák (Rytíři Kladno): „Přijeli jsme sem v kombinované sestavě, někteří kluci dostali volno, někteří nejsou v pořádku. Myslím si, že jsme neměli špatný začátek, ale pak to rozkouskovala vyloučení a hra neměla tempo a spád.“

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více