Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.11.2021

Junioři otočili zápas se Zlínem, bod navíc urvali v nájezdech

20. kolo, pátek 26.11.2021, Slavia - Zlín
Slavia
4:3sn
1:2, 1:1, 1:0 - 0:0
Zlín

Branky

Slavia

15. Šíma (Matuška, Stejskal), 27. Strnad (Slavíček, Němeček), 42. Matuška (Labuzík, Strnad), rozh. náj. Slavíček

Zlín

4. Chludil (Frömel, Masař), 19. Laciga (Talafa, Luža), 22. Čechmánek (Laciga, Luža)

Statistiky

Rozhodčí: Lacina, Valda – Frodl, Komárek
Vyloučení: 6:6, navíc Hofmann (SLA) 10 min.
Využití: 2:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:31
Diváci: 43

Sestavy

Slavia

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Serov, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Slavíček, Koblížek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Šíma

Zlín

Šarman – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Tomeček, Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga

Slavističtí junioři otočili zápas proti Zlínu, ve kterém po dvou třetinách prohrávali. Nakonec zvítězili 4:3 po nájezdech. Vítězný nájezd proměnil Šimon Slavíček.

Utkání začalo ve vysokém tempu a skóre se měnilo již ve třetí minutě utkání, kdy se prosadil Lukáš Chludil. Domácí ale nepolevili a ve čtrnácté minutě vyrovnali díky parádní střele Petra Šímy, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Stav se měnil v první třetině ještě jednou, a to střelou po ledě, kdy se nemýlil zlínský Adam Laciga.

Po první třetině se tedy šlo do kabin za stavu 2:1. Kromě ostrých střetů a skvělých akcí na obou stranách bylo k vidění také nespočet vyloučení.

V úvodu druhé třetiny byli aktivnější hosté – po vyloučení Němečka zvyšoval skóre Jakub Čechmánek již na 3:1. Zlínští i nadále vytvářeli tlak před domácím Pittrem, ten ale všechny střely pochytal a Slavia začala přidávat na obrátkách. Ve 27. minutě, po vyloučení Čechmánka, se tak nádhernou střelou z první prosadil sešívaný forvard Lukáš Strnad.

Zbytek druhé třetiny byl poměrně hektický a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Spíše než kombinaci týmu fanoušci sledovali individuální akce šikovných mladíků. Gól už ale nepadl

Do třetí třetiny naskočili domácí s velkou chutí a již ve 42. minutě přinesla trpělivost své ovoce – po střele Serova se puk odrazil přímo na hokejku Jana Matušky, který si se situací hravě poradil a vyrovnal skóre zápasu. Domácí tento gól rozhodně nakopl a do konce třetiny si dokázali vytvořit řadu gólových akcí, Šarman však všechny pochytal a šlo se do prodloužení!

V prodloužení slávisté dominovali a několikrát se jim podařilo vystřelit ze zajímavých pozic, v poslední minutě se ale všem domácím příznivcům zatajil dech. Pittr koncem hokejky vypíchnul obrovskou příležitost Lacigy, který zakončoval těměř do prázdné branky. Ani prodloužení ovšem nepřineslo rozuzlení tohoto duelu a následovaly samostatné nájezdy.

V nich byli úspěšnější domácí a nakonec zásluhou vítězného nájezdu Šimona Slavíčka vyhráli. Slavia tak zvládla již třetí utkání v řadě a porazila Zlín po samostatných nájezdech 4:3.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Bednář (HC Slavia Praha): Dnes po velice špatném začátku a ztrátě dvou gólů ukázali kluci obrovský charakter a rvali se o vítězství až do konce utkání. Za dva body jsme nesmírně rádi.Myslím, že tohle vítězství pomůže týmu se zase o něco více zvednout. Dnes pro nás bylo jednoznačně nejdůležitější to, že se naše mužstvo dokázalo vzchopit a otočit nepříznivý vývoj zápasu.

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): My jsme dnes bohužel byli ve všem špatní, nic se nám nedařilo. Slavia si dnes od prvních minut šla za vítězstvím více než my a zaslouženě vyhrála.

Autor Tomáš Fic
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více