Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.9.2021

Junioři se vrací z Liberce bez bodu, rozhodla třetí třetina

4. kolo, sobota 18.9.2021, Liberec - Slavia
Liberec
7:1
1:0, 0:0, 6:1
Slavia

Branky

Liberec

15. Měchura (Kollert, Starý), 43. Měchura (Nezbeda, Dvořák), 52. Gajda (Hladík, Putz), 54. Gajda (Kovář), 58. Měchura (Nezbeda, Dvořák), 60. Hladík (Putz), 60. Nezbeda (Zajíček, Měchura)

Slavia

53. Matuška (Stejskal, Tichý)

Statistiky

Rozhodčí: Horák – Frodl, Šimánek
Vyloučení: 6:7
Využití: 3:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:27
Diváci: 56

Sestavy

Liberec

Král – Kollert, Starý, Kovář, Hampl, Hladík, Dvořák – Nezbeda, Cikhart, Pavlík, Kříž, Měchura, Plos, Jenčovský, Leden, Zajíček, Gajda, Putz.

Slavia

Volevecký – Hrdlička, Odehnal, Stejskal, Němeček, Čapka, Kluch, Klatt – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Kuracina, Labuzík, Tichý, Novák, Kvasnička, Tomas.

Slávističtí junioři nezakončili úvodní venkovní trip bodovým ziskem. V Liberci dlouho těsně prohrávali, ve třetí třetině však dostali šest gólů a domů se vrací bez bodu. Jediný gól svěřenců Pavla Rohlíka vstřelil Jan Matuška.

Po opatrnějším vstupu do utkání se oba týmy dostaly rychle do šancí. Slávistický gólman Volevecký nejprve zastavil střelu Dvořáka, na druhé straně brankář Král zlikvidoval příležitost Filipa Štrombacha, který chtěl navázat na dvoubodový zápis z předchozího duelu proti Mladé Boleslavi.

Podobně dopadly i střelecké příležitosti hostujícího Míška a domácího Jenčovského. Skóre se měnilo až v 15. minutě – ze skrumáže v předbrankovém prostoru Slavie se nejrychleji vymotal Adam Měchura a po otočce zasunul puk do prázdné branky.

V prostředním dějství se ani jeden z týmů neprosadil, i když několikrát k tomu neměly daleko. Ve 36. minutě měl na holi srovnání Matuška, ale v úniku vystřelil těsně mimo. Během poslední minuty druhé periody se pak zaskvěli oba brankáři – dvakrát podržel slávisty Volevecký, domácí gólman pak výborným zákrokem zabránil ve skórování Stanislavu Tichému.

Po dvou minutách třetí třetiny šli sešívaní do čtyř a rychle v oslabení inkasovali. Podruhé v zápase se trefil Adam Měchura, od něhož se do sítě odrazilo nahození od modré čáry. Slávisté se pak sice snažili odpovědět, ale skóre dlouho zůstávalo neměnné.

Pomyslný pytel s góly se roztrhl až v závěrečné desetiminutovce utkání. Po trefě domácího Petra Gajdy dal sešívaným naději přesně tečující Jan Matuška, jenže po minutě opět odpověděl liberecký útočník Petr Gajda a vrátil Tygrům tříbrankové vedení.

To pak domácí v závěru zápasu ještě o tři góly navýšili a stanovili definitivní skóre na poměr 7:1. Junioři se z tak úvodního trojboje na kluzištích soupeřů vrací s jedním bodem z utkání proti Kometě. Teď je čekají tři duely v Edenu, první z nich příští pátek proti Spartě.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Byl to úplně jiný zápas než včera. Soupeř poctivě bránil, měli jsme problém se přes to prosadit. Dvě třetiny jsme se trošku hledali, pak se to však zlomilo. Donutili jsme Slavii otevřít hru a využili jsme toho i k dalším gólům. Chválím tým za třetí třetinu, musíme si umět i s tímhle stylem hry poradit.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více