14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
30.7.2021

Dorostenci doma nestačili na Mladou Boleslav

přípravné utkání, pátek 30.7.2021, Slavia - M. Boleslav
Slavia
2:5
0:2, 1:1, 1:2
M. Boleslav

Branky

Slavia

26. Tomas (Chludil, Kříženecký), 53. Hřídel (Nemes, Vosmík)

M. Boleslav

17. Štajnc, 18. Šachl, 30. Vlasák (Gron), 51. Král, 58. Hradec

Statistiky

Vyloučení: 3:2
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Vavřena (30. Vedral) – Švec, Kubánek, Kříženecký, Málek, Tichý M., Hubinka, Wolf – Vosmík, Tichý J., Chludil, Nemes, Tomas, Němeček, Filip, Routa, Sander, Hřídel

M. Boleslav

Vystrčil (Forst) – Vlasák, Kubíček, Sypecký, Hlinský, Halman, Skok – Vítek, Hradec, Hurt, Lisler, Král, Šachl, Gron, Mizera, Šindelář, Hart, Štajnc, Havránek

Dorostenci po úterním triumfu nad Spartou tentokrát museli v přípravném utkání sklonit hlavy. Nad jejich síly byli hokejisté Mladé Boleslavi, kteří v Edenu pětkrát skórovali a ani dvě sešívané trefy je nepřipravily o klidné vítězství 5:2.

Už v první třetině bylo znát, že to Slavia bude mít s Boleslaví těžké. Úvodní minuty jednoznačně patřily soupeři a byť z toho zatím nebyla žádná vedoucí branka, Vavřena se při útočných výpadech Středočechů pořádně zapotil. Hodně aktivní byl zejména hostující Vítek, jenž několikrát ujel obráncům a nebýt sešívaného gólmana, mohl způsobit pohromu.

Otevření skóre se tak paradoxně událo až poté, co sešívaní hokejisté hru alespoň částečně vyrovnali. Zkraje 17. minuty ujeli do přečíslení hned dva hráči v černém a byť první střelecký pokus Ondřeje Štajnce dokázal Vavřena vyrazit, na dorážku už byl krátký. Záhy sice mohl srovnat z taktéž z dorážky Sander, ujala se ale až rána Patra Šachla, který zůstal trestuhodně neobsazený v prostoru mezi kruhy. Boleslav tak do šatny šla s náskokem 2:0.

Jenže do druhé třetiny vstoupila úplně jiná Slavia. Domácí hodně přidali v bruslení a dravosti, což jim přineslo řadu šancí, v té největší byli pak pravděpodobně Nemes se Sanderem. Útočné choutky ale neopustily ani hosty, což mělo za následek kromě několika dobrých zákroků Vavřeny také fakt, že se hrál hodně rychlý a atraktivní hokej, což je na začátek přípravy spíše nezvyk. Slávisté se navíc dočkali i zaslouženého snížení, když Radek Tomas parádní ranou z vrcholku kruhů vyhnal všechny pavouky ze vzdálenější šibenice.

Třetí gól znamenal sešívaný útlum

Sešívaná aktivita pokračovala i nadále a ve vzduchu viselo vyrovnání, místo něj ale na konci 30. minuty přišla studená sprcha - Adam Vlasák byl podobně jako předtím Tomas v relativně velkém úhlu a navíc měl v předbrankovém prostoru ještě dva nabízející se spoluhráče, volil však zakončení a volba to byla správná – jeho ostrý projektil skončil přesně pod horní tyčkou.

Domácí lavička na třetí inkasovaný gól reagovala změnou v brankovišti, když Vavřenu nahradil Vedral, ani tenhle tah ale nezabránil velkému útlumu Pražanů. Ti stejně jako v první třetině začali mít velký problém s vysunutým boleslavským napadáním a až do konce třetiny se prakticky nedostali do zakončení, zatímco jejich soupeř měl šancí hned několik. I přesto se do kabin šlo za stavu 1:3, tedy skóre, s nímž se stále dalo něco dělat.

Jenže další snížení, které si hokejisté v bílé variantě dresů přáli, ne a ne přijít. O to se starala zejména hostující obrana, která perfektně ucpala prostory u mantinelů a zastavila tak nejeden hrozící brejk. Navíc trochu přiostřila své napadání a několikrát se tak na ledě strhla menší šarvátka, která v jednu chvíli dokonce způsobila hru 4 na 4. Více prostoru na hřišti evidentně vyhovovalo Bruslařskému klubu, který záhy přidal čtvrtou trefu, a to zásluhou Patrika Krále a jeho ráně z mezikruží.

Slávistům se sice nakonec snížit podařilo, a to díky další krásné pumelici Václava Hřídela, to však z jejich strany bylo vše a až do konce zápasu se na útočnou polovinu moc nepodívali – výjimku tvořila rána Kubánka, jíž však zastavil ležící hráč. Boleslav v závěru navíc přidala ještě pátou trefu po důrazu Vojtěcha Hradce a stejný hráč v závěru po krásné individuální akci mohl zvýšit ještě na čtyřbrankový rozdíl, v akrobatické pozici ale netrefil volný kout klece a Mladá Boleslav tak Slavii porazila poměrem 5:2.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více