Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.8.2021

Dorostenci na domácím ledě rozstříleli Techniku Brno

přípravné utkání, pátek 27.8.2021, Slavia - Technika Brno
Slavia
10:2
3:1, 3:0, 4:1
Technika Brno

Branky

Slavia

1. Curran (Tomas, Skalský), 5. Tomas (Curran, Skalský), 11. J. Tichý (Švec), 24. Havlíček (J. Tichý, Karas), 24. Tomas (Skalský), 38. Švec (Curran, Tomas), 42. Hubinka (Tomas, Curran), 49. Němeček (Hubinka, Kubánek), 51. Vosmík (Kubánek, Němeček), 57. Skalský (Tomas)

Technika Brno

17. Sladký (Janovský), 56. Langman (Janovský)

Statistiky

Vyloučení: 3:1
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Hodic – Švec, Kubánek, Kříženecký, Málek, Karas, Hubinka, Wolf – Vosmík, Hlavička, Tomas, Curran, Filip, Němeček, Skalský, Havlíček, Tichý, Sander.

Technika Brno

Rýgl (30. Novák) – Barčák, Vildomec, Pajer, Krejčí, Dvořák, Hejduk – Sladký, Netopil, Langman, Straka, Janík, Gergö, Uher, Janovský, Hamák, Apolenář.

Slávističtí dorostenci si v předposledním přípravném zápase před novou sezonu hravě poradili s Technikou Brno, v Edenu ji porazili vysoko 10:2. Bodově se činil především útočník Radek Tomas.

Od začátku do konce přesvědčivý. Tak by se dal shrnout výkon dorostenců Slavie v pátečním zápase s Technikou Brno. Sešívaní se dostali do vedení už po 30 sekundách – to když Maxmilian Curran zakončil rychlou souhru kolem branky – a od té doby ho nepustili.

V první třetině přidali svěřenci Ladislava Slížka další dvě branky – v 5. minutě se prosadil nejaktivnější ze slávistů Radek Tomas a v 11. minutě zakončoval na brankovišti Jan Tichý. Za hosty korigoval v přesilové hře nejagilnější z hostů Jindřich Sladký.

Právě on sem tam slávisty potrápil, ale celkově se hra odehrávala ve velké míře v obranném pásmu Techniky. Dvakrát v rozmezí 32 sekund se v něm ve 24. minutě koneckonců prosadili Jakub Havlíček a Radek Tomas, jenž v zápase zaznamenal celkem pět bodů (2+3).

Moravanům nepomohlo ani střídání brankáře ve 30. minutě – Novák, který se postavil do hostující klece, naopak do konce druhého dějství ještě jednou inkasoval. Martinu Švecovi připravil střelu do odkryté branky David Kříženecký a – ano, kdo jiný – Radek Tomas.

Ten asistoval ještě u branky Ondřeje Hubinky z 42. minuty a závěrečného gólu Alberta Skalského zhruba tři minuty před závěrečnou sirénou. Ten byl celkově desátý v brance Techniky, protože mezitím skórovali ještě Patrik Němeček a Adam Vosmík, který patřil mezi nejpilnější střelce zápasu.

Slávisté tak vyhráli 10:2 – jinak výborně chytající brankář Ondřej Hodic inkasoval v oslabení v 56. minutě – a zapsali čtvrtou výhru v přípravě. Ta jim končí příští týden, první soutěžní utkání je pak čeká ve čtvrtek 9. září.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Po výsledku 10:2 člověk musí být spokojený. Nějaké chyby tam byly, ale kluky jsme pochválili. Velká spokojenost.“

David Pazourek (Technika Hockey Brno): „Ukázalo se, že kvalita je jinde. Domácí si z nás udělali trhací kalendář, hráli hezky, my jsme jim nestačili prakticky ničím. Doufám, že pro kluky to bude nastavení nějakého zrcadla, protože sezona je ještě před námi. V momentě, kdy neplníme základní věci a nestačíme bruslit, tak pak tak vypadá i výsledek zápasu.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více