Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.9.2021

Dorost otočil bitvu s Kobrou a na úvod sezony vyhrál

1. kolo, čtvrtek 9.9.2021, Kobra - Slavia
Kobra
2:4
1:0, 1:3, 0:1
Slavia

Branky

Kobra

13. Příhoda (Palaščák, Seidler), 34. Judiak (Nácovský)

Slavia

30. Vosmík (Chludil, Filip), 33. Tomas (Švec, Nemes), 37. Tomas (Nemes), 41. Skalský (Nemes, Tomas)

Statistiky

Rozhodčí: Šindel – Sedláček, Sýkora
Vyloučení: 6:4
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:39
Diváci: 58

Sestavy

Kobra

Bašta – Mráz, Cibulka, Porubský, Nácovský, Seidler (C), Sůsa, Stanko – Holec, Kovář (A), Palaščák, Routa, Smrž, Hřídel, Příhoda, Uhlík, Judiak, Štěpánek.

Slavia

Vedral – Karas, Kříženecký, Tichý M., Hubinka, Wolf, Švec – Nemes, Havlíček, Krejčí, Tichý J., Chludil, Filip, Skalský, Tomas (A), Němeček, Vosmík (C).

Slávističtí dorostenci zapsali hned v prvním kole Extraligy dorostu vítězství. V zápase s pražskou Kobrou sice museli dotahovat jednobrankový náskok, nakonec však čtyřmi góly vývoj utkání zcela zvrátili. Dvěma góly a asistencí se blýskl Radek Tomas.

Na úvodní bitvu sezony byly po dlouhé pauze oba celky natěšené a vlétly do první třetiny ve velkém tempu. V první šanci zápasu pomohla domácímu brankáři branková konstrukce, která zacinkala po střele jednoho ze slávistů. Následně se v dobré palebné pozici ocitl Chludil, Bašta však zakročil pomocí betonu.

Přestože byli červenobílí v prvních minutách aktivnější, byla to naopak Kobra, kdo se radoval z vedoucí trefy. V čase 12:06 se prosadil Vojtěch Příhoda, který zavezl puk do pásma a vystřelil. Kotouč zapadl za Vedralova záda a útočník Kobry zajistil domácím těsný náskok. Slavia se dočkala vyrovnání až v polovině základní hrací doby. Po Chludilově přihrávce vypálil z levého kruhu Adam Vosmík a jeho střela propadla Baštovou výstrojí až za brankovou čáru.

O necelé tři minuty později strhli slávisté průběžné skóre na svou stranu. Po vyloučení Sůsy, který se provinil hákováním, dostali hosté výhodou přesilové hry, a tu dokonale využili. Po pěkné kombinaci vršovického celku se dostal za obranu Radek Tomas, udělal forhendovou kličku a uklidil kotouč do odkryté svatyně.

Kobra se však nechtěla vzdát naděje na dobrý výsledek a v čase 33:16 srovnala gólový účet duelu. A rovněž při hře v početní výhodě. Když na trestné lavici nuceně odpočíval Tichý, zkusil po odrazu od mantinelu překonat Vedrala Nácovský. Sám sice neuspěl, ale následná dorážka Štefana Judiaka už byla úspěšná.

Papírový favorit ze Slavie však ještě do přestávky znovu odskočil soupeři na rozdíl jedné branky. Ve 37. minutě šla Kobra po dvou rychle jdoucích faulech do tří a slávisté její nedisciplinovanost potrestali. Do střelecké listiny se už podruhé zapsal po střele z levého kruhu ke vzdálenější tyči Radek Tomas a přiblížil svěřence trenéra Slížka k vítězství.

To si červenobílí pojistili 58 vteřin po úvodním buly závěrečného dějství, kdy pohotovou ranou po pobídce zpoza branky překonal Baštu projektilem mezi betony Albert Skalský. V průběhu 49. minuty mohl ještě zkompletovat hattrick Tomas, když rozhodčí nařídili proti domácím trestné střílení. Dvougólový střelec si ale tentokrát vybral chvilku smůly a domácí brankář jeho pokus vytěsnil betonem. Víc se toho už na ledě nestalo a dorostenci tak vyválčili na venkovní půdě všechny body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Byl to první zápas sezóny. Kobra věděla, že nemá co ztratit, zatímco naše kluky trochu svazovala nervozita. Nicméně to bylo jednoznačně zasloužené vítězství, těch střel a šancí jsme měli strašně moc. Kdybychom už v první třetině proměnili všechny, které jsme měli, už by asi dále nebylo o co hrát. Všechna čest kluků, bylo to pro ně těžké.“

Jiří Doležal (HC Kobra Praha): „Potom, co jsme dali vedoucí gól, jsme mohli pomýšlet na to, že budeme se Slavií nějakým způsobem hrát. Hráli jsme dobře v momentech, kdy jsme hráli do těla, neztráceli jsme tolik kotoučů. Slavia ale postupem času lépe bruslila, byla lepší na puku a to se projevilo hlavně v té druhé třetině, ve které jsme nadělali spoustu faulů a ztratili jsme hodně sil. Na hře se to projevilo, Slavia dala tři góly a otočila. Zasloužila si vyhrát, v individuálních činnostech byla lepší, než jsme byli my.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více