Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.9.2021

Dorostu jediný gól proti Jihlavě na výhru nestačil

2. kolo, sobota 11.9.2021, Jihlava - Slavia
Jihlava
4:1
2:1, 0:0, 2:0
Slavia

Branky

Jihlava

2. Habermann (Vandas, Peš), 7. Modl (Löffler, Klapica), 36. Habermann (Kudrna, Peš), 42. Peš

Slavia

9. Kříženecký (Švec)

Statistiky

Rozhodčí: Čuňočka – Husák, Smetková
Vyloučení: 2:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:24
Diváci: 27

Sestavy

Jihlava

Černý – Vandas, Löffler, Topol, Jeletz, Ošmera – Modl, Veselský, Klapica – Peš, Kudrna, Habermann – Chlubna, Vojáček, Váňa – Jungwirth

Slavia

Hodic (7. Vavřena) – Švec, Kříženecký, Málek, Hubinka, Karas, Tichý, Wolf – Nemes, Vosmík, Skalský – Němeček, Krejčí Havlíček – Filip, Tichý, Sander

Po úvodní výhře na Kobře zamířili slávisté do Jihlavy. Proti ní se nakonec dokázali střelecky prosadit jen jednou, když svůj premiérový gól v dorostu zaznamenal obránce Daniel Kříženecký. Další trefu už ale Pražané přidat nedokázali, a tak se domů museli vrátit s prázdnou.

Do utkání mnohem lépe vstoupili domácí, když se hned ve 2. minutě dostali do vedení. Střelu Vandase z pravé strany slávistický brankář jen vyrazil, čehož využil Jindřich Habermann, který pohotově doklepl kotouč do odkryté klece. O chvilku později se navíc Jihlava radovala podruhé. Jakub Modl si s pukem najel do útočného pásma a ranou z dálky rozvlnil síť podruhé.

Slávisté se nakonec ještě v průběhu první části dokázali také střelecky prosadit. Švec zavezl puk za modrou čáru, kde se snažil o stahovačku. Soupeř mu kotouč sice vypíchl, puk se však dostal k Danielu Kříženeckému, jehož tvrdá rána propadla jihlavskému gólmanovi do sítě.

Ve druhé části se skóre neměnilo, to ale neznamená, že se hrálo úplně bez šancí. Nejdříve se do zakončení tlačil Sander, ale v tísni před brankářem nedokázal přesně zakončit. Na druhé straně zase po velké chybě ve slávistické rozehrávce mířili hned tři domácí hráči sami na branku, gólman Vavřena si však poradil s prvním zakončením i dorážkou.

Další zaváhání při rozehrávce už ale Jihlava na startu třetí části potrestala. Hynek Peš se totiž dostal do úniku, který využil parádní kličkou do bekhendu. Následná snaha sešívaných ještě něco s výsledkem udělat nic závažného nepřinesla, naopak celek z Vysočiny si nakonec výhru pojistil ještě jedním gólem, když se po přihrávce zpoza branky trefil Jindřich Habermann.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Po Havlíčkovu Brodu, kdy se nám zápas nepovedl pro nás byla Slavia těžký soupeř. Po prohře s Brodem jsme si k tomu něco řekli. Tento zápas nám ukázal, že mužstvo je hodně odolné a dokáže zvládnout stresové zápasy. Je to pro nás velké plus, že to kluci dokáží zvládnout. Klukům velký dík za to jak k tomu přistoupili.

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Z naší strany dneska ani není moc co hodnotit. Byli jsme horší, pomalejší a Jihlava hodně střílela na bránu. My tam neměli nic, brusle ani střely.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více