Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.10.2021

Dorostenci utnuli bezbodovou sérii, v Hradci ale padli v prodloužení

11. kolo, čtvrtek 21.10.2021, Mountfield HK - Slavia
Mountfield HK
3:2p
0:0, 1:1, 1:1 - 1:0
Slavia

Branky

Mountfield HK

38. Klíma (Vencl), 54. Žaba (Trejbal, Klíma), 61. Bezpalec (Šimek, Král)

Slavia

40. M. Tichý (Curran, Nemes), 41. Tomas (J. Tichý)

Statistiky

Rozhodčí: Bernat – Landsmann, Brož
Vyloučení: 2:2
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:41

Sestavy

Mountfield HK

Kasal – Burda, Žaba, Pavič, Černý, Bezpalec – Pavlík, Vencl, Hora, Klíma, Trejbal, Šimek, Král, Šinkovský, Novotný

Slavia

Vavřena – Ciolek, Kříženecký, M. Tichý, Málek, Švec, Kubánek – Curran, Nemes, Krejčí, J. Tichý, Sander, Chludil, Filip, Tomas, Vosmík

Alespoň trochu spokojenosti si mohli ve čtvrtek večer užít sešívaní dorostenci. Ti sice počtvrté v řadě padli, na rozdíl od předcházejících tří duelů ale tentokrát z ledu neodjeli s prázdnou – v Hradci prohráli až v prodloužení, bod do tabulky jim zde svými trefami zařídili Tichý s Tomasem.

Právě v úvodní části, která jako jediná nenabídla žádnou trefu, byli Pražané o něco lepším týmem. Při vyloučení Tichého je sice musel svým zákroky podržet Vavřena, postupem času se ale do permanence dostal také domácí Kasal, jenž si nejprve poradil s nepříjemnou dorážkou Currana, následně pak i s řadou pokusů ze střední vzdálenosti. Právě proti Curranovi pak krátce před sirénou vytáhl také skvělý zákrok lapačkou, jímž zlikvidoval sešívané přečíslení.

A jak první třetina skončila, tak ta druhá začala. Prvních pět minut nabídlo strhující podívanou na obou stranách, v níž zářili oba brankáři – domácí Kasal vytáhl fantastický zákrok proti doklepnutí úplně volného Nemese, Vavřena se pak musel ohánět po příležitostech Klímy a Krále. Ani tyto příležitosti nicméně neznamenaly změnu skóre, nadále pak byl aktivní zejména hradecký Klíma, dvě nuly na časomíře se mu však prozatím nepovedlo.

Na první gól se čekalo 38 minut

Celkově by se dala druhá třetina označit za mnohem hokejovější část hry a přítomní diváci se na tribunách určitě nenudili. Krátce po polovině utkání měla Slavia výhodu přesilové hry a dobře v ní přenášela puk mezi kruhy, odkud šlo na Kasala několik hodně nepříjemných pokusů, s nimiž si však omaskovaný muž v domácí kleci dokázal poradit.

První branka nakonec padla až po necelých 38 minutách hry a byl to domácí Mountfield, kdo se o změnu skóre postaral – do samostatného úniku se dostal Hora, jenž sice dvakrát ztroskotal na výtečném Vavřenovi, rozvlnit síť se ale podařilo z druhé vlny najíždějícímu a ve druhé části velmi aktivnímu Jiřímu Klímovi. Radost mu však dlouho nevydržela, neboť krátce po vstřelené brance se hradečtí hokejisté museli bránit přesilovce, jíž pěknou ranou od mantinelu využil Matyáš Tichý. V samém závěru druhé třetiny navíc mohl zvrátit skóre Málek, skvělého Kasala ale nepřekonal.

Co se nicméně slávistům nepovedlo před přestávkou, to dokonali krátce po ní. Trvalo to jen 47 vteřin, než Tichý z dobré střelecké pozice zvolil nahrávku na ještě lépe stojícího Radka Tomase a sešívaný forvard prudkou ránou poslal poprvé v utkání Pražany do vedení. Sám Tomas se pak stejně jako agilní domácí Klíma snažili ještě o další změnu skóre, ani jedna z jejich nemála příležitostí však nedošla k povedenému závěru. To se podařilo až v 54. minutě Filipu Žabovi, jenž od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě, čímž srovnal stav zápasu na 2:2.

Remízu nezměnila ani závěrečná hradecká přesilovka, jíž předcházel Kasalův zákrok na brankové čáře a muselo se tak do prodloužení. V něm nadále pokračovalo vyloučení hostujícího Filipa a krátce před jeho návratem na led domácí hokejisté tento prohřešek potrestali - Adam Bezpalec nachytal Vavřenu ranou na bližší tyč a přisoudil tak Hradci dva body za vítězství 3:2.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více