Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.10.2021

Dorost podruhé s čistým kontem, nadělil bůra Pardubicím

12. kolo, sobota 23.10.2021, Slavia - Pardubice
Slavia
5:0
0:0, 4:0, 1:0
Pardubice

Branky

Slavia

31. Chludil (Krejčí, Skalský), 35. Nemes (Filip, Curran), 36. J. Tichý (Vosmík), 39. Filip (Kubánek, Málek), 53. Nemes

Pardubice

Statistiky

Rozhodčí: Valda – Klouček, Zedníková
Vyloučení: 3:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 45:24
Diváci: 78

Sestavy

Slavia

Vavřena – Kříženecký, M. Tichý, Málek, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Krejčí, J. Tichý, Chludil, Filip, Skalský, Tomas, Vosmík

Pardubice

Matěcha (19. a 41. Pithart) – Úlehla, Sopoušek, Šmerda, Oliva, Holec, Dvořák, Kaštánek – Hiemer, Jedlička, Dostál, Pilař, Lejdar, Pražan, Turena, Vrba, Kučera, Svoboda

Dorostenci přerušili sérii čtyř zápasů bez výhry a zvítězili v sobotním zápase v Edenu nad Pardubicemi přesvědčivě 5:0. Dvakrát se trefil útočník Márton Nemes, druhé čisté konto sezóny si pak připsal brankář Benjamin Vavřena.

Do zápasu vstoupili s úvodním náporem sešívaní, kteří na nic nečekali a snažili se skoro z každé pozice střílet na branku. První velkou šanci však přesto zaznamenalo Dynamo, konkrétně Filip Hiemer, který dorážel vyraženou střelu spoluhráče, a nebýt výborného zákroku Vavřeny, tak by ji nejspíš poslal do odkryté branky.

V dalších minutách zahrozili ještě po pravé straně se probíjející Nemes, který se zastavil až o brankáře Matěchu, a následně hostující Lejdar, jehož prudkou střelu z hranice brankoviště Vavřena vyrazil. Zbytek úvodní dvacetiminutovky, v němž bylo k vidění hodně přesilovek, se ale nesl už v poklidném duchu. Výjimkou byly úplně poslední vteřiny, kdy se Matěcha zranil při zákroku proti dorážce na brankovišti.

Zranění to však bylo naštěstí jen krátké a Matěcha se na začátku druhé třetiny zase vrátil. A měl co dělat, protože slávisté do prostřední části vstoupili mnohem lépe. Několik šancí měl ve 26. a 27. minutě na holi Curran, ale neuspěl. Radovat se tak mohl až po třech minutách, kdy Krejčí našel v rychlém protiútoku Dannyho Chludila, jenž otevřel skóre zápasu.

Zatímco do té doby se oba týmy nemohly prosadit, po úvodní trefě se s góly roztrhl pytel. Naštěstí pro slávisty. Ve 35. minutě totiž Filipovu nahrávku využil v druhou branku Márton Nemes a o 63 sekund později trefil horní růžek Matěchovy branky Jan Tichý. Ve 39. minutě pak dvojnásobnou přesilovku využil před brankou dobře postavený a tečující Nikolas Filip.

Na úvod třetí třetiny se do branky opět postavil Pithart. Ani ten ale nezabránil další brance Slavie. Pojďme ale popořadě. Nejprve Tomas v 50. minutě z nenápadné střely trefil horní tyč, v 51. minutě pak byl Hiemer blízko alespoň snížení, ale jeho individuální akci Vavřena nakonec zastavil. O minutu a půl později naopak jeden z nejaktivnějších slávistů Márton Nemes prostřelil z pravého křídla Pitharta a zvýšil na 5:0.

Závěr zápasu si svěřenci Ladislava Slížka pohlídali a vyhráli tak 5:0. Tím přerušili sérii čtyř utkání bez výhry a oplatili Pardubicím porážku 0:1 ze začátku října.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Myslím si, že to je zasloužené vítězství. Kluci ho potřebovali po předchozích zápasech, i když v nich nebyl herní projev tak špatný, jak by výsledky nasvědčovaly. Tohle vítězství jsme potřebovali, protože jsme věděli, že jsou Pardubice nad námi, a chceme do první čtyřky. Zaslouženě jsme vyhráli a jsme spokojení. Klukům jsem gratuloval a doufám, že to takhle půjde dál.“

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): „První třetinu jsme hráli velmi dobře. Měli jsme dvě tři tutové gólovky, které jsme neproměnili, s čímž se potýkáme celou sezónu. Zápas byl o tom, kdo dá první gól. Nebyli jsme to my, druhá třetina se nám sesypala, skončila 0:4, a bylo po zápase. V podstatě můžu říct, že s výkonem jsem velmi spokojen, nicméně jsme dostali 0:5 a vypadá to hrozivě.“.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více