Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.11.2021

Vítězné derby! Dorost obratem pokořil rivala v prodloužení

17. kolo, čtvrtek 25.11.2021, Sparta - Slavia
Sparta
3:4p
1:1, 1:0, 1:2 - 0:1
Slavia

Branky

Sparta

9. Vašíček (Hrubý, Fábry), 33. Žmola (Odehnal, Byakov), 59. Fábry (Vašíček)

Slavia

20. Sander (Chludil), 42. Skalský (Kubánek, Ciolek), 59. Tomas (Chludil, Kubánek), 64. Kříženecký (Curran, Skalský)

Statistiky

Rozhodčí: Valda – Stacho, Svobodová
Vyloučení: 6:2
Využití: 0:0

Střely na branku: 44:52
Diváci: 71

Sestavy

Sparta

Kogler – Hašek, Marton, Vrabec, Šeba, Bartoň, Byakov – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Potoma, Žemlička, Novák, Fábry, Poláček, Křišťan, Hrubý, Žmola.

Slavia

Vavřena – Kříženecký, Tichý, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Krejčí, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas, Vosmík.

Slávisté pokračují i po derby na vítězné vlně. Napínavý souboj se Spartou nabídl skvělou zápletku v závěru. Celek z Holešovic totiž šel do vedení necelé dvě minuty před koncem, jenže za pouhých osmadvacet sekund se trefil po skvělé kombinaci do odkryté klece Tomas. V prodloužení pak sešívaní mladíci většinu času drželi puk ve své moci a celý souboj pak ukončil tvrdou ranou o břevno Daniel Kříženecký.

Druhé derby sezony odstartovali lépe slávisté, kteří si v první dvou minutách připsali hned několik zakončení a pořádně tak zahřáli sparťanského brankáře. Postupem času však získali větší jistotu na své hokejky sparťané.

Hned několikrát se domácí dostali do přečíslení nebo dokonce samostatných úniků, všechny nebezpečné akce však dokázal zastavit pozorný Vavřena. Sparta se ale nakonec přece jen dostala do vedení. Trochu prostoru dostal kousek od brankoviště Martin Vašíček, který prostřelil slávistického gólmana po ledě mezi betony.

Když už to vypadalo, že si Holešovičtí odnesou do kabin jednogólový náskok, vybojoval v útočném pásmu puk Chludil pro Karla Sandera, který ranou pod horní tyčku srovnal skóre. Po přestávce se snažili slávisté navázat na trefu z konce úvodního dějství, jenže ani přesilovky nepomohly k tomu, aby Kogler inkasoval podruhé.

A jak to tak často bývá, tak po několika nevyužitých příležitostech sešívaných se znovu radovali domácí. Odražený puk se mezi kruhy dostal k Jakubu Žmolovi, který i přes několik hokejistů na brankovišti dokázal prostřelit Vavřenu. Tentokrát už slávisté srovnat ve stejné třetině nezvládli, o to rychleji se jim to však podařilo na začátku třetí dvacetiminutovky.

Napínavý závěr s obratem

Ani ne po dvou minutách vystřelil od modré čáry Kubánek, jehož ránu dokázal přizvednout Albert Skalský, na což už Kogler nestihl zareagovat. Vrátit vedení zpět na stranu domácích mohl Vašíček, který zůstal úplně volný za obránci, jenže po kličce do bekhendu si vylámal zuby na pohotovém Vavřenovi.

Sparta nakonec ale přece jen ještě jednou získala těsný náskok. Vašíček načasoval z brankové čáry přihrávku na Andreje Fábryho, který neměl problém trefit odkrytou klec. S inkasovaným gólem se slávisté nechtěli ani trochu smířit a okamžitě po buly se vrhli do útoku. A vyplatilo se! Kubánek našel na pravém křídle Chludila a ten chytře ještě nahrál Radku Tomasovi, který se před odkrytou brankou nemýlil.

V prodloužení měli po většinu času navrch sešívaní dorostenci, první velkou příležitost však měli sparťané. Stepanchuk pálil z blízka po přihrávce zpoza klece, Vavřena ale bleskovou reakcí kotouč vytáhl svým pravým betonem. Následně se slávisté dostali do útoku, kdy nejdřív neuspěl nikým nehlídaný Skalský, kotouč se však následně přes Currana dostal k Danielu Kříženeckému, který tvrdou ranou o horní tyčku ukončil napínavou bitvu o Prahu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): První třetina se mi z naší strany moc nelíbila, Sparta měla spoustu přečíslení a my jsme hráli na můj vkus až hloupě. Ve druhé třetině jsme na tom byli, vzhledem i k těm přesilovkám, dobře, ač jsme jí paradoxně prohráli. Prvních patnáct minut třetí třetiny pak bylo fajn, v posledních pěti minutách šla Sparta víc do brány a dala gól. Ovšem klobouk dolu před klukama, že to nezabalili, v prodloužení jsme byli lepší a za vítězství jsem rád.

František Ptáček (HC Sparta Praha): Zápas jsme nezačali vůbec špatně a myslím, že to pro nás právě bylo smrtelné. Pod dojmem z těch posledních výkonů a výsledků jsme si mysleli, že to tak půjde i dál. V první třetině jsme byli lepší, akorát jsme to nedokázali přetavit v branky, a od druhé jsme nastoupili bez pokory, což se nám vymstilo. Soupeř zaslouženě vyhrál.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více