Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.12.2021

Druhá výhra dorostu v řadě, Varům nasázel osm gólů

A4, sobota 11.12.2021, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
8:4
2:2, 3:0, 3:2
Karlovy Vary

Branky

Slavia

17. Skalský (Kříženecký, Švec), 19. Vosmík (Skalský, Tomas), 25. Krčál (Málek), 25. Skalský (Tomas, Vosmík), 35. Curran (Chludil, Nemes), 44. Curran (Ciolek), 49. Nemes (Curran, Chludil), 58. Nemes (Kubánek, Tomas)

Karlovy Vary

12. Kubíček (Anton, Šmíd), 19. Pastor, 46. Csabi (Anton), 48. Zeman (Pavelec).

Statistiky

Rozhodčí: Dyršmíd – Janíček, Bublová
Vyloučení: 4:8
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:21
Diváci: 54

Sestavy

Slavia

Vedral – Kříženecký, Tichý, Málek, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Krejčí, Chludil, Krčál, Filip, Skalský, Tomas, Němeček, Vosmík.

Karlovy Vary

Ebenstreit – Postl, Malý, Cipko, Anton, Mähler, Kubíček – Zahejský, Šmíd, Šilhan, Pavelec, Csabi, Pastor, Holejšovský, Váňa, Zeman.

Dorostenci se v sobotu na domácím ledě střetli s karlovarskou Energií. Díky povedené druhé třetině nakonec zvítězili 8:4 a mají druhé vítězství v řadě.

První větší moment první třetiny přišel v 8. minutě, kdy v přesilovce Karlových Varů vyrazil Šimon Vedral betonem puk, který už mířil do odkryté brány. V čase 11:19 využili hosté přesilovku zásluhou Reného Kubíčka, který po přihrávce Antona před bránu prostřelil Vedrala střelou nad beton. Domácí odpověděli v čase 16:04, kdy vypálil Martin Švec, ale jeho pokus vyrazil brankář Ebenstreit. Kotouč se ovšem odrazil k Albertu Skalskému, který ho se štěstím dopíchnul za záda brankáře Energie.

V čase 18:09 si vzali hosté vedení zpět. Tobiáš Pastor ujel do samostatného úniku. Puk sice Vedral vyrazil betonem, jenže kotouč zůstal volný na brankovišti a Pastor ho už pouze doklepnul do odkryté brány. Radost hostů trvala jen 39 vteřin, protože v čase 18:48 v přečíslení Radek Tomas nahrál u pravé tyče stojícímu Adamu Vosmíkovi, který s notnou dávkou štěstí dostal puk do sítě.

Domácí rozhodli ve druhé třetině

V úvodu druhé třetiny byli aktivnější domácí. A v čase 24:44 se poprvé v utkání dočkali vedení. Jakub Málek našel po vhazování Davida Krčála, jenž poslal puk za Ebenstreitova záda. Za dalších deset vteřin se sešívaní prosadili znovu. Po nahrávce Tomase se střelou nad beton trefil Albert Skalský.

V čase 34:24 se slávisté prosadili popáté. Chludil s Curranem ujeli do přečíslení a právě Maxmilian Curran po nahrávce Chludila už pouze dorazil puk do odkryté brány.

V čase 43:15 skórovala Slavia znovu. Maxmilian Curran předvedl parádní akci. Za vlastní brankou převzal puk od Ciolka a projel s ním celé kluziště a svou akci zakončil svižnou střelou mezi ruku a tělo Ebenstreita. V čase 45:56 hosté snížili, když Anton viděl před bránou úplně volného Adama Csabiho, který prostřelil Vedrala. Další gól daly Vary v čase 47:31, když Pavelec přihrál v přečíslení Matěji Zemanovi, který se trefil nad beton přesouvajícího se Vedrala. Jenže v čase 48:40 předložil Curran puk do jízdy Martonu Nemesovi, který ranou na vzdálenější tyč prostřelil Ebenstreita. V čase 57:53 znovu skóroval Marton Nemes. Kubánek vystřelil na karlovarskou branku, brankář Ebenstreit vyrazil puk právě na dojíždějícího Nemese, který trefil odkrytou branku.

Slávisté tak mají druhou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

My jsme samozřejmě rádi za tři body. Klukům jsme poděkovali, byl to poslední zápas v letošním roce a jsme rádi, že jsme ho zvládli. Hra byla myslím si místy až moc tvrdá. Nechci úplně hodnotit výkony rozhodčích, ale jsem rád, že se nikomu nic nestalo a že jsme vyhráli.

Martin Gombár (HC Energie Karlovy Vary):

Myslím, že to bylo utkání nahorů dolů. Myslím, že to nebylo vůbec špatné z hlediska nasazení. Tady bohužel musím říct, že dokud do toho nevstoupili rozhodčí totálním zohavením hry, tak do té doby to bylo dobré. Rozhodčí opravdová tragédie. To je obecně velký průšvih v českém hokeji a těm klukům to prostě nepomáhá.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video