Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.1.2022

Ani hattrick Currana nepomohl. Dorostenci padli se Spartou v prodloužení

A12, sobota 29.1.2022, Slavia - Sparta
Slavia
4:5p
1:1, 2:2, 1:1- 0:1
Sparta

Branky

Slavia

18. Curran (Ciolek, Málek), 24. Tomas (Nemes, Pšenička), 25. Curran (Kříženecký, Vosmík), 47. Curran (Kubánek).

Sparta

7. Novák (Stepanchuk, Odehnal), 23. Stepanchuk, 36. Žmola (Hrubý, Fábry), 55. Hrubý (Fábry, Port), 62. Žmola

Statistiky

Rozhodčí: Müller - Hnát, Stacho
Vyloučení: 0:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:32
Diváci: 77

Sestavy

Slavia

Vavřena – Pšenička, Kříženecký, Málek, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Tichý, Chludil, Filip, Hlavička, Tomas, Němeček, Vosmík.

Sparta

Přikryl – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň, Janský, Port – Stepanchuk, Odehnal, Žemlička, Novák, Fábry, Skuratov, Poláček, Hrubý, Žmola.

Slávističtí dorostenci nestačili na domácím ledě v derby na Spartu. Nepomohl ani hattrick útočníka Maxmiliana Currana. Sparta nakonec brala bod navíc díky výhře v prodloužení, zápas byl ale celou dobu vyrovnaný.

První třetina přinesla první gól v 7. minutě, kdy se prosadil hostující Lukáš Novák, který po závaru před domácí bránou obdržel nahrávku od Stepanchuka a prostřelil Vavřenu.

Domácí se dočkali vyrovnání v 18. minutě, když se dvě vteřiny po skončení slávistické přesilovky prosadil Maxmilian Curran, kterého ke střele vybídl nahrávající Ciolek.

Gólová smršť ve druhé třetině

První branku druhé části dala Sparta zásluhou Bogdana Stepanchuka. Ten se vydal do sóla a vypálil na Vavřenu. Domácí brankář sice zasáhl, ale vyrazil puk přímo na hůl právě Stepanchuka, který se nemýlil.

Následně se trefili dvakrát domácí v rozmezí 33 sekund. Nejprve se prosadil po nahrávce Nemese Radek Tomas, který prostřelil Přikryla nad beton. Hned poté se podruhé vutkání trefil Maxmilian Curran, jenž si najel před bránu, kde ho našel Kříženecký a Curran propálil Přikryla a domácí vedli.

Pak měla Sparta šanci srovnat z trestného střílení po faulu Němečka. K němu se postavil Fábry, který se pokoušel Vavřenu překonat bekhendovou kličkou, jenže domácí brankář si kličku pohlídal a vyrazil puk betonem.

Vyrovnání se přece jen Sparta dočkala, konkrétně ve 36. minutě, kdy Hrubý našel před bránou úplně volného Jakuba Žmolu, který se trefil přesně mezi betony Vavřeny.

Ve třetí třetině se domácí znovu ujali vedení. Ve 47. minutě vyslal Kubánek přihrávkou do jízdy Maxmiliana Currana, jenž zakončil přesně mezi betony Přikryla a zkompletoval hattrick. V 55. minutě bylo ale znovu srovnáno, když Fábry našel Davida Hrubého, který prostřelil Vavřenu mezi betony.

Utkání rozhodlo až prodloužení, ve kterém se v čase 61:10, kdy se trefil Jakub Žmola, který využil chyby domácích v rozehrávce, dostal se do úniku a prostřelil Vavřenu mezi betony.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Vcelku kvalitní utkání ve velkém tempu, ale dneska prostě rozhodly naše individuální chyby.

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): Myslím, že to bylo kvalitní utkání s dobrým pohybem na obou stranách a vyrovnané. Byli jsme na konci šťastnější, ale myslím, že by mělo být víc takových zápasů v téhle kategorii, takže myslím, že to mělo dobrou úroveň.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video