Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.2.2022

Podruhé v řadě prohra v nájezdech. Dorost padl s Plzní

A18, sobota 26.2.2022, Slavia - Plzeň
Slavia
3:4sn
1:2, 2:1, 0:0 - 0:0
Plzeň

Branky

Slavia

1. Tomas (Curran), 30. Tomas (Málek, Curran), 38. Vosmík (Poletín, Ciolek)

Plzeň

10. Hromádka (Buzek), 14. Titlbach (Lučan, Benák), 26. Eichler (Pittr), rozh. náj. Hořejší

Statistiky

Rozhodčí: Müller – Karda, Hlinka
Vyloučení: 5:5
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:38
Diváci: 57

Sestavy

Slavia

Hodic – Kříženecký, M. Tichý, Málek, Labuzík, Švec, Ciolek – Poletín, Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Hlavička, Matějovský, Tomas, Vosmík

Plzeň

Mařík – Jiříček, Lučan, Hromádka, Buzek, Skala, Eichler – Bílek, Hořejší, Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec

Podruhé za sebou dospěl zápas slávistických dorostenců až do nájezdů – a ani tentokrát v nich bohužel neuspěli. Po Spartě tak sešívaní berou bod i s Plzní, proti níž přitom skórovali už po sedmi vteřinách a dokázali smazat dvoubrankové manko.

Lepší vstup do zápasu si slávisté přát nemohli. Sedm vteřin po úvodním vhazování totiž otevřel skóre Radek Tomas – Curran mu po vyhraném vhazování posunul puk na levé křídlo a sešívaný střelec zamířil přesně pod horní tyč brankáře hostů Maříka. Sešívaní dorostenci tak poprvé po třech zápasech vstřelili první branku.

Ani Plzeň ale nechtěla zůstat pozadu. Dvě minuty nato prověřil Hodice zblízka zakončující Řehoř, v deváté minutě se pak domácí brankář výborně přesunul proti křižné nahrávce a střele Reisera. Tlaku Západočechů ale nakonec neodolal – v čase 9:16 v početní výhodě přesně zamířil Jakub Hromádka a srovnal.

Sešívaní si po obdrženém gólu vypracovali šance, ale neproměnili je a sami ve 14. minutě znovu inkasovali. Nedůraz domácích obránců kolem brankoviště potrestal Benák a zakončující Adam Titlbach, před kterým už číhala jen odkrytá branka. Do konce první třetiny už další gól nepadl – i když hostující Hořejší a Reiser několikrát branku Slavie ohrozili.

Vyrovnání na konci druhé třetiny

Ani druhá dvacetiminutovka nebyla na góly skoupá. Sešívaní pokračující přesilovku z konce úvodní periody nevyužili, stejně skončila Plzeň, která v následující početní výhodě trefila, tedy konkrétně Adam Buzek, jen tyč. Půl minuty po návratu vyloučeného Švece se ale prosadila – kotouč se po souboji před brankou odrazil přímo k v druhé vlně najíždějícímu Josefu Eichlerovi, jenž na nic nečekal a tvrdou dělovkou zvýšil na 3:1.

Dvoubrankový náskok však hostům vydržel ani ne čtyři minuty. Rychlou kombinaci v útočném pásmu zakončil přesnou střelou z pravého kruhu v zápase podruhé skórující Radek Tomas. O vyrovnání se pak snažili Jan Tichý nebo Hlavička, svěřenci trenéra Ladislava Slížka ale nakonec skórovali v přesilovce. Poletínovu výbornou práci před brankovištěm proměnil v gól dorážející kapitán dorostu Adam Vosmík.

Do třetí třetiny tak oba týmy šly za vyrovnaného stavu. Sešívaní na jejím začátku ubránili přesilovku – i když Mazancova teč Benákovy střílené nahrávky minula pravou tyč Hodicovy branky jen o milimetry. Neproměněné zůstaly i další přesilovky obou týmů – na konci té plzeňské však v 51. minutě zazvonila horní tyč, domácí obránce Kříženecký zase v 54. minutě neuspěl se svým povedeným sólem.

Gól do konce základní části už nepadl a bezbrankové bylo i prodloužení. V něm byli lepší plzeňští dorostenci, kteří si vypracovali více střílel – nejnebezpečněji zakončoval Eichler a Titlbach, jenž chtěl využít zmatku před slávistickou brankou. O bonusovém bodu nakonec rozhodly nájezdy, ve kterých skóroval jen plzeňský kapitán Marek Hořejší a rozhodl o bodu navíc pro hosty. Slávisté tak po Spartě podruhé v řadě padli až po nájezdovém rozstřelu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Rozhodly nájezdy, ve kterých my gól nedáme – už asi dvanáct nájezdů v řadě jsme nedali. Musíme najít kluky, kteří jsou schopní gól v nájezdech dát, zatím se nám to nedaří. Nicméně musím kluky pochválit. Nechci se vymlouvat na sestavu – měli jsem tam tři mladé kluky – ročníky 2007 – a ti se o to porvali, ještě s Plzní, což je dobrý tým. Chci klukům za dnešní výkon poděkovat.

Petr Kořínek (HC Plzeň 1929): Bojovný zápas. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení 3:1, ale bohužel v oslabení jsme dostali soupeře zase do zápasu – snížil – a poté vyrovnal. Třetí třetina byla nahoru dolů, o jednom gólu. Dva body z venku bereme, je to pro nás cenné vítězství. Směřujeme to k play-off, takže potřebujeme dobře odehrát dva venkovní zápasy.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více