Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.3.2022

Junioři v přestřelce přetlačili Litvínov

N7, sobota 5.3.2022, Slavia - Litvínov
Slavia
6:4
0:1, 2:0, 4:3
Litvínov

Branky

Slavia

25. Kulinič (Matuška), 36. Strnad (Labuzík, Kluch), 48. Strnad (Stejskal, Šíma), 52. Matuška (Šíma, Serov), 57. Matuška (Šíma, Serov), 60. Šíma (Labuzík)

Litvínov

4. Vopat (Hora), 48. Vopat (Danielčák, Slavík), 50. Maštalířský (Hocelík, Baláž), 55. Danielčák (Hocelík, Stehlík)

Statistiky

Rozhodčí: Valenta, Šindel – Horažďovský, Hnát
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:43
Diváci: 67

Sestavy

Slavia

Volevecký – Hrdlička, Palát, Stejskal, Němeček, Serov, Kluch – Kulinič, Brotánek, Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Labuzík, Skoupý, Šíma, Jokl

Litvínov

Klika – Hora, Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Maštalířský, Špaček, Skuhrovec, Slavík

Slávisté nezačali proti Litvínovu příliš dobře a po první části prohrávali. Ve druhé třetině ale skóre otočili, nejzajímavější pasáž utkání ale teprve měla přijít. V závěrečné dvacetiminutovce, ve které nakonec padlo sedm branek, zvládli lépe Pražané. Ti totiž zvládli hned dvakrát rychle odpovědět na litvínovské vedení a v závěru si gólem do opuštěné klece pojistili výhru.

Začátek utkání se nesl v opatrném duchu, přesto se nakonec velmi brzy měnilo skóre. Jan Vopat dlouho držel v útočném pásmu kotouč, který pak poslal od levého mantinelu na branku a svižný pokus skončil až v síti.

Slávisté se během první třetiny dostávali do zakončení jen zřídka, a když už Kliku prověřili, nebylo to nic, s čím by si litvínovský brankář neporadil. To se ale změnilo už ve 25. minutě, kdy Michail Kulinič svoji střelu schoval za obránce a puk díky tomu prolétl kolem překvapeného gólmana.

Ještě v prostřední třetiny zvládli domácí skóre otočit. V přesilové hře poslal Kluch puk do levého kruhu, kde stál připravený Lukáš Strnad, který v klidu zamířil a povedenou ranou rozvlnil síť. Když pak necelých třináct minut před koncem využil důraz na brankovišti Robin Míšek, zdálo se, že výhru domácích už nic nezvrátí.

To ovšem nikdo nečekal, co se v posledních minutách utkání odehraje. A začalo to velmi rychle. Prakticky hned po inkasovaném gólu se hosté radovali ze snížení, když rozhozenou obranu využil ke skórování znovu Jan Vopat. Ani ne o dvě minuty později dostal Litvínov dlouho přesilovku pěti proti třem, kterou nakonec využil z dorážky Matěj Maštalířský a z náskoku slávistů nezbylo nic.

Domácí se s nerozhodným skóre nechtěli smířit, velmi rychle to dokázal Lukáš Strnad, který proskočil mezi dvěma obránci a samostatný únik zakončil perfektní kličkou do bekhendu. Jenže i na tuto trefu dokázali Severočeši zareagovat. Střelu Hocelíka od modré čáry totiž tečoval do protipohybu brankáře Tim Danielčák.

Ani další vyrovnání Litvínova ovšem bylo to poslední, co třetí třetina nabídla. Necelé čtyři minuty před koncem totiž našel Serov mezi kruhy volného Šímu, který už se chystal ke střele, nakonec svůj záměr přehodnotil a zadovkou ještě přistrčil Janu Matuškovi, který z voleje mířil přesně mimo Klikův dosah.

Hosté se ihned snažili o další srovnání skóre, místo toho ale při hře bez brankáře inkasovali, když se do opuštěné klece trefil Petr Šíma.

Pozn.: Třetí a čtvrtý gól Slavie je v zápise o utkání uveden chybně, snažíme se o nápravu.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více