Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.3.2022

První krok k postupu! Slavia vyhrála ve Frýdku a v pondělí může rozhodnout

OF1, sobota 5.3.2022, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
1:4
0:2, 1:1, 0:1
Slavia

Branky

Frýdek-Místek

24. Klimša (Bartoš, Komorski)

Slavia

10. Žejdl (Duda, Machač), 20. Kružík (Machač, Žejdl), 30. Kafka (Knotek), 60. Doležal

Statistiky

Rozhodčí: Vrba, Tvrdoň – Zídek, Polák.
Vyloučení: 2:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 21:32
Diváci: 1272

Sestavy

Frýdek-Místek

Baroš - Krenželok, Teper, Zbořil, Michálek, Ogurcov, Matyáš, Ciura, Korím – Christov, Bartoš, Šlahař – Lyszczarczyk, Komorski, Šedivý – Klimša, Peterek, Martynek – Hrubec, Blaško.

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Kafka, Knotek, Všetečka – Vlček, Kern, Brož.

Sešívaní udělali první krok k postupu do čtvrtfinále Chance ligy. Ve Frýdku zvítězili 4:1 a už v pondělí můžou v Edenu rozhodnout.

První příležitost si v 8. minutě vytvořili domácí. Po nahození Matyáše si pro kotouč dojel Martynek, ale jeho pokus raději Michajlov přikryl pod lapačku. V čase 9:07 se slávisté dostali do vedení. Lukáš Žejdl obdržel křižnou nahrávku od Dudy na levý kruh a trefou do poloodkryté branky překonal Baroše.

Z následné šance Frýdku mohlo být srovnáno, ale Klimša po nahrávce Martynka nedokázal puk usměrnit za Michajlova. Ve 14. minutě nejprve Michajlov vychytal bekhendovou kličku Christova a na druhé straně musel zase Baroš zasahovat proti rychlé akci Slavie. V 15. minutě nedokázal Šedivý za Michajlova poslat odražený kotouč.

V 17. minutě si pak strážce hostující brány poradil s pokusem Michálka. V 19. minutě vyrazil Baroš střelu Všetečky a ve 20. minutě lapil Michajlov do lapačky střelu Tepera. V čase 19:47 se Pražané prosadili podruhé. Baroš si nedokázal poradit se střelou Machače. Ke skákavému puku se dostal Daniel Kružík a dorazil ho do brány.

Hned po 50 sekundách druhé části pálil od modré Hovorka, ale jeho ránu vyrazil Baroš. V čase 23:35 se domácí dočkali snížení. Komorski rozjel rychlou akci na jeden dotek přihrávkou na pravou stranu, odkud Bartoš našel před bránou Davida Klimšu, který prostřelil Michajlova mezi betony. V čase 29:07 se slávisté prosadili potřetí. V přesilovce obdržel Petr Kafka křižnou nahrávku od Knotka a brankáře Baroše prostřelil mezi rukou a tělem.

Vzápětí mohli domácí snížit, ale Bartoš po přihrávce Christova zpoza brány bekhendem minul. Ve 35. minutě pak Michajlov vyrazil pokus Šlahaře ramenem. 13 sekund před koncem druhé třetiny ještě pálil z otočky Klimša, jenže bránu netrefil.

Ve 42. minutě pálil zápěstím Šedivý, ale puk proletěl těsně vedle. V čase 47:57 měl Frýdek velkou šanci. První ránu Martynka Michajlov vyrazil a pak si Martynek dojel pro odražený puk, položil si Michajlova, ale do brány puk nedostal. V 55. minutě Žejdl v dobré pozici přestřelil branku. V 57. minutě si s bekhendovým pokusem Kafky poradil brankář Baroš. Slávisté se dočkali ještě jedné branky. V čase 59:20 trefil prázdnou bránu Jiří Doležal.

Slavia zvítězila 4:1 a už v pondělí na domácím ledě může slavit postup do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů
Jiří Šejba (HC Slavia Praha):

Myslím si, že ten zápas jsme měli pod kontrolou. Sice jsme měli občas nějaké výpadky, kdy jsme měli zbytečné ztráty kolem naší modré čáry. Dali jsme v úvodu dvě branky, hlavně důležitá byla ta druhá, která padla těsně před koncem třetiny. Domácí snížili, nám se však z další přesilovky podařilo znovu odskočit. Kluci hrají teď v poslední době výborně, rádi bychom tu sérii ukončili hned v pondělí.

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek):

My jsme se dnes potýkali nejen se soupeřem jako takovým, ale sami se sebou. Prostě nám vůbec nejezdily nohy. Právě základem porážky byla ta scházející energie. Jsem si jistý, že to je v té závěrečné fázi, kdy jsme měli teď tři zápasy v řadě, navíc s cestováním. Je jasné, že se tohle vždy nějak pak rozjezdí. Nám se to povedlo až ve třetí třetině, kde se ten zápas dal ještě nějak zvrátit. Ale skvělý gólman s faktem, že se nám nepodařilo se zápasem už nic udělat. Rozhodla první třetina, kdy jsme prohrávali souboje, v bruslení lepší soupeř. Těch světlých okamžiků tam moc nebylo. Ale porážka určitě není tím, že by kluci byli nějak uspokojeni. V odvetě se budeme chtít snažit navázat právě na tu třetí třetinu a hlavně na lepší produktivitu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více