Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
9.3.2022

První osmifinále se dorostencům nevyvedlo. Prohráli se Spartou

OF1, středa 9.3.2022, Sparta - Slavia
Sparta
5:3
1:2, 2:1, 2:0
Slavia

Branky

Sparta

18. Odehnal (Fábry, Bartoň), 33. Žmola (Stepanchuk), 38. Stepanchuk (Žmola), 58. Stepanchuk (Odehnal, Janský), 60. Vašíček (Odehnal, Novák)

Slavia

5. Curran (Kříženecký), 9. Kříženecký (Švec, Tomas), 25. Curran (Hubinka, Skalský)

Statistiky

Rozhodčí: Šmika - Štofa, Gregar
Vyloučení: 6:4, navíc Tomas (SLA) 10 min.
Využití: 0:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 39:33
Diváci: 121

Sestavy

Sparta

Hrabal – Hašek, Šeba, Bartoň, Byakov, Mack, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák, Fábry, Skuratov, Poláček, Žmola, Křišťan

Slavia

Vavřena – Kříženecký, Tichý, Málek, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Chludil, Krčál, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas, Vosmík

Dorostenci měli dobře rozehrané první osmifinále se Spartou, ale domácí na konci třetí části otočili skóre a zvítězili. Slávisté tak budou ve druhém zápase v pátek v Edenu bojovat o odvrácení konce sezóny.

Hned po 14 sekundách pálil Port, ale svou ránu poslal pouze do náruče brankáře Vavřeny. V čase 4:38 se slávisté poprvé prosadili. Po nahrávce Kříženeckého se v přesilovce trefil Maxmilian Curran a otevřel skóre. V osmé minutě měli sešívaní další šanci. Nemes se s kotoučem dostal do dobré pozice, ale z kruhu trefil jenom brankáře Hrabala. V čase 8:47 už Slavia vedla o dva góly, když Hrabala propálil tvrdou střelou Daniel Kříženecký.

V desáté minutě ujeli domácí do přečíslení, ovšem Vavřena Slavii podržel. Poté si připsal dobrý zákrok lapačkou Hrabal proti střele jednoho z hráčů Slavie a hned poté pálil tvrdě Fábry, ovšem jeho rána nebyla přesná.

V 15. minutě pak ujížděl na bránu domácích Hlavička, který dokázal vystřelit i přes bránícího protihráče, ale Hrabal dokázal zasáhnout. V 17. minutě se po střele Fábryho snažil dorážet Vašíček, jenže na puk nedosáhl. V čase 17:46 se poprvé prosadila Sparta. Fábry našel v útočném pásmu najetého Mikuláše Odehnala, jenž překonal Vavřenu střelou na vzdálenější tyč.

Deset vteřin před koncem první třetiny čekal na nahrávku od spoluhráče Žemlička, ale k razantnějšímu pokusu se nedostal.

První šanci druhé třetiny měl Odehnal, který ale zleva mířil jenom do brankáře Vavřeny. Následně si šanci vytvořil Tomas, který chtěl zvednout puk do horní části branky, ale Hrabal na poslední chvíli zasáhl. Ve 25. minutě pálil na bránu osamocený Filip, ale s jeho pokusem si Hrabal poradil. V čase 24:52 se slávisté prosadili potřetí poté, co Maxmilian Curran prostřelil Hrabala střelou ze střední vzdálenosti ke vzdálenější tyči.

Ve 28. minutě přišly šance na obou stranách. Nejprve Hrabal zastavil střelu Tomase, následně Vašíček obdržel puk před bránu, ale za záda Vavřeny ho dostat nedokázal. Potom ještě útočil na hattrick Curran, který dorážel puk na brankovišti, ovšem Hrabal vyrazil střelu betonem.

V čase 32:17 ovšem domácí snížili. V útočném pásmu se nejlépe zorientoval Jakub Žmola a útočník Sparty dorazil puk za záda Vavřeny. Vzápětí trefil hostující Curran tyč Hrabalovy brány. V čase 37:14 se Sparta trefila ve vlastním oslabení a srovnala na 3:3. Žmola v rychlém protiútoku poslal puk na Bogdana Stepanchuka, který dorazil puk do sítě.

Hned po třinácti sekundách poslední třetiny pálil ve vlastním oslabení z dobré pozice Curran, ale Hrabal zasáhl a podržel svůj tým. Ve 46. minutě pálil z dobré pozice od modré čáry obránce Švec, ale jeho ránu domácí obránci zablokovali. Hned poté pálil z pozice před bránou Fábry, který ale nedokázal procpat puk mezi Vavřenovými betony.

V čase 52:16 byl faulován v úniku domácí Křišťan a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se rozjel Žmola, ale trefil pouze beton Vavřeny. V 56. minutě pak pálil Novák z mezikruží, ovšem pálil nepřesně.

V 58. minutě měl další velkou šanci Fábry, když na brankovišti dorážel kotouč, ale Vavřena v leže dokázal zasáhnout. Jenže v čase 57:55 se domácí poprvé v zápase dostali do vedení. Odehnal se rozhlédl a našel Bogdana Stepanchuka, jenž ranou z mezikruží střelou po ledě překonal Vavřenu.

Následně Fábry neuspěl střelou z prostoru před bránou. Pak to Slavia zkusila bez brankáře, ale tento risk nevyšel, protože sekundu před koncem se do prázdné brány trefil od mantinelu Martin Vašíček.

Slávisté tak prohráli 3:5 a v pátečním utkání v Edenu od 17:45 budou odvracet konec sezóny, jelikož osmifinále se hraje na dva vítězné zápasy.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Bylo to velmi vyrovnané utkání, bohužel pro nás děláme stále stejné chyby, které se pořád opakují. Se Spartou jsme nyní odehráli včetně přípravy už deváté vzájemné utkání. Myslím, že jsme podali velmi dobrý výkon. Rozhodly individuální chyby. Teď jsme samozřejmě z výsledku smutní, ale pořád je to jen jeden zápas. Musíme se dívat dopředu, výkon z naší strany nebyl vůbec špatný. Klukům řekneme pár věcí, na velké přípravy nezbývá moc času. Věřím, že dobře potrénujeme a zároveň vrátíme sérii zpátky na Spartu.

Tomáš Netík (HC Sparta Praha:

Bylo to velice těžké a vyrovnané utkání. Pro spoustu kluků v týmu se jednalo o první zápas v play off v kariéře. Utkání bylo nervóznější, ale zároveň s velkým nasazením na obou stranách. V utkání jsme prohrávali 1:3, o to víc je pro nás výhra cennější. Nemyslím si, že jsme byli po našem vyrovnání lepším týmem, ale měli jsme spoustu příležitostí, které jsme využili. V dalším utkání se musíme více uklidnit na puku, dávat si přesnější přihrávky a zároveň rychleji se rozmýšlet v některých situacích. Kluci musí celkově zapracovat na všem, očekávám velmi těžkou sérii.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více