Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.3.2022

Napoprvé vítězství. Slavia zvládla první čtvrtfinále ve Vsetíně

ČF1, čtvrtek 10.3.2022, Vsetín - Slavia
Vsetín
1:2
0:1, 1:1, 0:0
Slavia

Branky

Vsetín

23. Klímek (Březina, Půček)

Slavia

16. Havel (Doležal, Poletín), 37. Doležal (Poletín, Duda)

Statistiky

Rozhodčí: Čech, Hucl - Polák, Komínek
Vyloučení: 4:2, navíc Žejdl (SLA) 5 min. a do konce utkání
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:26
Diváci: 2850

Sestavy

Vsetín

Málek – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Štach, Hryciow, Říha, Buchta – Jonák, Vlach, Rob – Březina, Berger, Hořanský – Půček, Kucharczyk, Klímek – Vítek, Venkrbec, Zeman.

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Kafka, Knotek, Kern – Všetečka, Vlček, Brož.

Sešívaní zvládli první čtvrtfinále a na ledě Vsetína vyhrála 2:1. V sérii se tak ujímá vedení 1:0 na zápasy. Podruhé se ve Vsetíně hraje v pátek.

Jako první pálil obránce Barák ze střední vzdálenosti, ale brankář Málek si s jeho pokusem poradil. Poté střílel Jerofejevs, který ovšem trefil pouze bránícího hráče Slavie. V 5. minutě se ke střele dostal Krejčí, jenže domácí bránu vůbec netrefil.

V 9. minutě poprvé zasahoval brankář Michajlov, který si poradil se střelou Vlacha z pravého kruhu, jemuž přihrál Rob. V 10. minutě ujížděli při vlastním oslabení Půček s Kucharczykem do přečíslení dvou proti jednomu, ale prvnímu jmenovanému nahrávka vůbec nesedla.

Poté pálil Všetečka, ovšem jeho prudkou ránu sebral do lapačky brankář Málek. Velkou šanci ve 12. minutě měl Zeman, který se dokázal prohnat útočným pásmem a vypálil z mezikruží, ale Michajlov dokázal zasáhnout špičkou betonu.

Krátce na to měl ale největší příležitost této třetiny Žejdl, který se zleva řítil na Málka a mířil nad vyrážečku, ovšem Málek svůj tým podržel. V čase 15:07 se Slavia poprvé prosadila. Ihned po vhazování se kotouč dostal na modrou čáru k Radku Havlovi, jenž se střelou zápěstím trefil přesně pod horní tyč.

V 18. minutě střílel při vlastním oslabení z levého kruhu Machač, ale Málek vyrazil jeho pokus vyrážečkou.

První šanci druhé třetiny měl Vsetín. Střelu Roba Michajlov pouze vyrazil a k bekhendové dorážce se dostal Vlach, ale puk skončil pouze pod betonem slávistického gólmana. Domácí se dočkali srovnání v čase 22.05. Daniel Klímek zleva prostřelil Michajlova ranou do protipohybu.

Na konci 24. minuty pálil Půček, ale bránu těsně netrefil. Následný jeho další pokus dopadl stejně. Ve 26. minutě střílel po nahrávce Krejčího z voleje Knotek, ale Málek střelu vyrazil. Následovala rána Kružíka, se kterou Málkovi pomohli obránci. Ve 29. minutě pálil Březina, ale Michajlov jeho pokus zneškodnil. Další střelu vyslal Hovorka, jenže s jeho ranou od modré si Málek poradil.

Ve 33. minutě pak Michajlova nedokázal překonat Půček. Hned poté střílel Kružík, ale neuspěl. V čase 36:15 znovu Pražané vedli. Málek neudržel nahození Dudy a k bekhendové dorážce se dostal Jiří Doležal, který překonal Málka mezi betony.

Za patnáct vteřin mohlo být vyrovnáno, jenže Půček z bezprostřední blízkosti bránu Michajlova minul. Ve 44. minutě pálil Štach, jenže jeho rána byla sražena mimo. Další jeho pokus pak zlikvidoval Michajlov. Pak se slávisté dostali do přečíslení tří proti jednomu, nakonec se k úniku uvolnil Machač, kterého Málek vychytal a poradil si i s dorážkou Kafky.

Ve 49. minutě mohl Vsetín srovnat. Hořanského ránu vyrazil Michajlov a k dorážce se dostal Zeman, ale brankář Michajlov se včas dokázal přesunout.

V 54. minutě vypálil přes bránícího hráče Machač a Málkovi puk vypadl a z brankové čáry ho na poslední chvíli odehrál Ondračka. Následovala rána Ondračky, kterou ale Michajlov sebral do lapačky. Dvanáct vteřin před koncem zápasu ještě trefil jeden ze slávistů tyč.

Slavia vyhrála 2:1 a v sérii na tři vítězná utkání se ujala vedení 1:0. Druhý zápas je na programu v pátek od 17:30 opět ve Vsetíně.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha:

Myslím si, že to byl dobrý zápas, takový, jaký má v playoff být. Byl plný soubojů. Nám hodně pomohlo, že jsme dali první gól a že jsme se trošku uklidnili. Bylo výborné, že jsme to vedení udrželi celou první třetinu. Pak jsme sice dostali gól, ale hned na to jsme dali gól na 2:1. V závěru hrál soupeř powerplay a kluci strašně obětavě chytali ty střely a myslím, že nás to nakoplo. Samozřejmě to tam zavánělo gólem a Vsetín má výborné hráče na takovéhle situace. Jak říkám, obětavostí jsme to uhráli a doufám, že takhle budeme pokračovat dál.

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín):

Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas, co se týče hry. První třetina nebyla podle mých představ, ale myslím si, že to bylo způsobené tím, že Slavia byla přece jen v tom zápasovém rytmu. Nám se tohle opakuje vždy, když máme nějakou týdenní přestávku, tak se do toho pomaleji dostáváme. Myslím si, že od druhé třetiny jsme hráli slušně a vytvářeli jsme si gólové příležitosti. Myslím, že tu druhou třetinu jsme mohli otočit v náš prospěch a nakonec jsme dostali gól.Tu třetinu si myslím, že jsme hráli dobře, i když tam soupeř měl brejky, což je logické z toho, že když chcete ten gól dát a tlačíte, tak logicky se tam nějaká chybička stane. Jeden gól tady u nás doma je málo. Myslím, že jsme mohli ty dva góly klidně dát vzhledem k tomu, kolik jsme měli šancí. K soupeři se dnes přiklonilo štěstí trošku víc než k nám. Je to dané tím, že hráli dobře a svědomitě vzadu. První třetinu byli lepší v osobních soubojích, v blokování střel a my jsme dostali dva góly po vhazování. To si myslím, že rozhodlo celý zápas. Playoff se hraje na tři zápasy, takže my určitě nebudeme věšet hlavy dolů a připravíme se na ten zítřejší zápas, abychom stav série vyrovnali na 1:1.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více