Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.3.2022

V zápase plném vyloučení Slavia porazila Vsetín a v úterý může postoupit

ČF3, pondělí 14.3.2022, Slavia - Vsetín
Slavia
5:3
1:1, 4:0, 0:2
Vsetín

Branky

Slavia

16. Knotek (Kafka, Kern), 27. Vlček (Machač, Brož), 27. Kern (Knotek, Kafka), 37. Kafka (Knotek, Poletín), 38. Kružík (Vlček, Havel)

Vsetín

4. Půček (Kucharczyk, Klímek), 50. Smetana (Zeman, Hořanský), 58. Rob (Smetana, Jonák)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Pilný – Jindra, Štofa
Vyloučení: 12:8, navíc Všetečka (Slavia) 5 min. – Říha (Vsetín) 5 min. a do konce utkání, Hořanský (Vsetín) 5 m
Využití: 3:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:34
Diváci: 1566

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Pšenička, Machač, Kružík – Kafka, Knotek, Kern – Všetečka, Vlček, Brož

Vsetín

Málek (25. Gába) – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Jenáček, Říha, Hryciow, Buchta – Jonák, Vlach, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, Venkrbec, Hořanský – Gago, Pitule, Zeman

Slávisté ve třetím čtvrtfinálovém utkání porazili Vsetín 5:3, a to díky skvělé druhé třetině, kde skórovali čtyřikrát. V sérii tak vedou 2:1 na zápasy.

Na první gól se čekalo do času 3:20, kdy se prosadil Vsetín zásluhou Romana Půčka, jenž si vyměnil puk s Kucharczykem a ten vrátil puk právě Půčkovi před prázdnou bránu. Domácí si první šanci vytvořili na konci 9. minuty, kdy Hovorka ovšem trefil pouze beton brankáře Málka. Další střelu měl Ondráček, jehož pokus ale skončil v Málkově lapačce.

V 15. minutě zkoušel Málka bekhendovou kličkou překonat Machač, ale hostující brankář si situaci pohlídal. Slávisté ale ještě do přestávky srovnali. V čase 15:02 trefil Kafka odražený puk ve vzduchu přímo před bránu na Tomáše Knotka, který kotouč těsně před Málkem usměrnil mimo jeho dosah.

Gólové hody ve druhé třetině

V další šanci se ocitl Kružík, k němuž se odrazil kotouč po nepřesné nahrávce Vsetína. Brankář Málek si s jeho pokusem poradil. Ve 23. minutě zahrozil ve vlastním oslabení hostující Berger, jenž se dostal k odraženému puku a zblízka ohrozil gólmana Michajlova.

Ve 26. minutě se dostal do šance Knotek, jehož pokus dorážel Kern, který ale trefil jenom beton Gáby. V čase 26:13 Slavia otočila skóre, když se v přesilovce 5 na 3 prosadil Filip Vlček, který napřáhnul na vrcholu kruhů a prostřelil Gábu ranou pod horní tyč.

V pokračující dlouhé přesilovce 5 na 4 přišel ještě jeden gól, protože v čase 27:00 se Knotek po Kafkově nahození otočil s kotoučem a nahodil ho před bránu, kde ho za Gábova záda tečoval Jan Kern.

Ve 35. minutě potom v přesilovce Vsetína trefil Jonák břevno Michajlovovy brány. Ve 36. minutě poté netrefil prázdnou bránu Kafka. Ale v čase 36:14 se prosadil právě Petr Kafka, který si našel odražený kotouč a dorazil ho za Gábova záda.

Brankostroj domácích ve druhé dvacetiminutovce pokračoval, neboť v čase 37:12 se Vlček obtočil kolem brány a našel přesně najíždějícího Daniela Kružíka, který trefil odkrytou bránu.

V čase 49:57 ale hosté při hře ve čtyřech na obou stranách snížili. Zeman našel mezi kruhy najíždějícího Ondřeje Smetanu, který tváří v tvář Michajlovovi uspěl a trefil se do horního rohu branky.

V 56. minutě pak předvedl skvělý zásah brankář Michajlov, který skočil po střele Půčka. Poté to Vsetín zkusil bez brankáře a v čase 57:26 v přesilovce hned po buly nabil Smetana Luboši Robovi, který vymetl horní růžek Michajlovovy brány.

Slavia ale nakonec zvítězila 5:3 a v sérii vede 2:1 na zápasy. V úterý opět od 18:00 v Edenu budou sešívaní bojovat o ukončení série.

Ohlasy trenérů
Jiří Šejba (HC Slavia Praha):

Zkraje se soupeři podařilo dát gól, tam jsme nebyli ve své kůži, to bylo vidět. Nicméně se nám v první třetině podařilo vstřelit gól, takže se to srovnalo. Zápas rozhodla ta druhá třetina, kdy ta herní disciplína se tam z jedné strany hodně porušila a ty přesilovky, které tam byly, tak jsme v nich dali ty branky. Musím se trošku pochválit, že je trénujeme. Je vidět, že kluci si z toho berou nějaký příklad, že tam je víc střel a že víc chodíme do brány. Po druhé třetině 5:1 a bohužel zase znovu ta herní a osobní disciplína, hlavně při hře 4 na 4, kde jsme udělali zbytečnou ztrátu. Potom zase zbytečné vyloučení, takže ten konec byl takový trochu dramatický, ale za stavu 5:1 už by k tomuhle nemělo docházet, ale myslím si, že kluci si z toho určitě vezmou ponaučení a zítra je ten zápas zase otevřený na obě strany a doufám, že to pro nás skončí.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín):

V dnešním zápase rozhodly přesilové hry, my jsme si přesilovkou nepomohli, soupeř zahrál výborné přesilové hry a prakticky z pěti přesilovek dal čtyři góly a my se z toho musíme ponaučit. Kluci byli možná hodně přemotivovaní, bylo tam dost vyloučení z naší strany a my se s tím už delší dobu potýkáme. Doufám, že v tom dalším zápase si kluci uvědomí, o co hrajeme a půjdeme do zápasu s čistým štítem. Co se týká hry pět na pět, tak se dá říct, že jsme možná chvílemi měli víc navrch, ale mohlo to být dáno tím výsledkem, který se v jednu chvíli zdál, že bude jednoznačný. Nicméně kluci do poslední chvíle bojovali a máme na co navázat a věřím, že zítřejší zápas zvládneme.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více