Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.3.2022

Dorost prohrál na Spartě a končí před branami čtvrtfinále

OF3, neděle 13.3.2022, Sparta - Slavia
Sparta
4:1
3:0, 0:0, 1:1
Slavia

Branky

Sparta

15. Žmola (Odehnal, Port), 17. Byakov (Vašíček, Fábry), 20. Odehnal, 56. Vašíček (Byakov)

Slavia

41. Curran (Tomas, Hlavička)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp – Beneš, Horažďovský
Vyloučení: 5:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:34
Diváci: 153

Sestavy

Sparta

Hrabal – Hašek, Marton, Bartoň, Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák, Fábry, Skuratov, Poláček, Netušil, Žmola, Křišťan

Slavia

Vavřena – Kříženecký, M. Tichý, Málek, Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Chludil, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas, Vosmík

Sešívaní dorostenci nestačili v rozhodujícím zápase osmifinále na Spartu a končí před branami čtvrtfinále. V Tipsport aréně prohrávali po první třetině o tři góly a manko už nedokázali dohnat.

5:3 a 3:1. V prvních dvou utkáních osmifinále dorostenecké extraligy pokaždé vyhrál domácí tým, což znamenalo jediné – o postupujícím do dalšího kola musel rozhodnout až třetí zápas na ledě Sparty.

Ten měl od začátku rychlý spád. První dobrou pozici si v páté minutě vytvořili domácí, konkrétně Fábry, jemuž ale v zakončení zabránil slávistický obránce. O tři minuty později už ale musel brankář Vavřena zasahovat, když zastavil střelu Odehnala, na druhé straně pak Hlavičkův pokus chytil sparťanský gólman Hrabal.

Ve 12. minutě byl blízko úvodní branky Márton Nemes, Hrabal ale jeho střelu z levého kruhu pokryl. Dvě minuty nato šla Slavie poprvé do oslabení a bohužel inkasovala. Odehnalovu střelu si před brankou nejrychleji našel Jakub Žmola a dorazil puk do branky.

Sparta v tlaku pokračovala dál a do konce úvodní třetiny ještě dvakrát skórovala. Nejprve Vavřenu v 17. minutě propálil střelou z modré obránce Arkadiy Byakov a jedenáct vteřin před první sirénou zvýšil na 3:0 Mikuláš Odehnal, který přesně trefil místo u bližší tyčky.

Svěřenci trenéra Ladislava Slížka chtěli odpovědět na začátku druhé třetiny v přesilové hře, jenže Hrabal si poradil jak s pokusem Kubánka, tak zakončením Kříženeckého. Podobně dopadly dobré šance Currana z 28. minuty či Ciolka a Nemese z přelomu 35. a 36. minuty, které buď zastavil Hrabal nebo blokující sparťan.

Snížit se slávistům podařilo na začátku třetí dvacetiminutovky – 42 vteřin po jejím začátku před domácí brankou přesně dorážel Maxmilian Curran. Ten se k nebezpečné střele dostal i ve 45. minutě, ale ani on, ani o několik desítek vteřin později útočící Martin Švec puk do sítě neprocpali.

Otevření hry ze strany slávistů však notně znamenalo i více příležitostí pro Spartu. Mikuláš Odehnal v 53. minutě ještě narazil na Vavřenu, Martin Vašíček už ale v 56. minutě zůstal před brankou nehlídaný a poslal puk přesně pod horní tyč.

V závěru si už sparťanští dorostenci vedení pohlídali a díky výhře 4:1 postoupili do čtvrtfinále. Pro Slavii naopak play-off i sezóna končí.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Utkání rozhodla první třetina. Nezačali jsme špatně, myslím si, že v prvních deseti minutách byla hra z naší strany velmi dobrá. V dalších minutách jsme bohužel nabídli soupeři přesilovou hru, ve které se prosadil. Pak jsme udělali nesmyslnou chybu na konci první třetiny, ale to se prostě stává. Za nepříznivého stavu 0:3 nemůžu klukům vyčíst vůbec nic. Hráči odehráli utkání v plném nasazení až do konce, bojovali a nabrali další velmi cenné zkušenosti v play off. Očekávali jsme vyrovnanou sérii, což se potvrdilo. Gratuluji Spartě k postupu do čtvrtfinále.

František Ptáček (HC Sparta Praha): Věděli jsme, že nás čeká rozhodující zápas, který nebude jednoduchý. Těšili jsme se, ale zároveň jsme věděli o kvalitě soupeře. Říkali jsme klukům, aby se zápasu nebáli. Chtěli jsme na soupeře vlétnout už v první třetině, což se nám podařilo. Udělali jsme si dostatečný náskok. Myslím si, že i se slabšími momenty v některých pasážích hry jsme utkání dovedli do vítězného konce. Série byla parádní, obě mužstva podala velmi dobrý výkon. Za mě skvělé zápasy.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více