14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.3.2022

Slavia v rozhodující bitvě se Vsetínem padla a sezona pro ni končí

ČF5, čtvrtek 17.3.2022, Vsetín - Slavia
Vsetín
5:1
3:0, 0:1, 2:0
Slavia

Branky

Vsetín

4. Jonák (Rob), 6. Jonák (Říha), 8. Pitule (Hořanský), 45. Vítek (Vlach), 48. Klímek

Slavia

38. T. Knotek

Statistiky

Rozhodčí: Cabák, Šindel – Beneš, Komínek
Vyloučení: 4:7
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 41:34
Diváci: 4300

Sestavy

Vsetín

Málek – Říha, Ondračka, Smetana, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Jerofejevs – Jonák, Venkrbec, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Pitule, Vítek – Berger, Vlach, Zeman

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Kafka, Knotek, Všetečka – Pšenička, Vlček, Brož

Slávisté sice předvedli na ledě Vsetína v rozhodujícím zápase čtvrtfinále bojovný výkon, na soupeře však nestačili a prohráli 1:5. Domácí si už v první třetině vypracovali tříbrankový náskok, který v prostřední periodě zmírnil Tomáš Knotek a vykřesal pro Pražany naději. V závěrečném dějství však znovu pálili ostrými jen Vsetínští a v domácím prostředí na Lapači oslavili postup. Slavii po porážce končí sezona.

Rozhodující bitvu o postup do semifinále načali lépe domácí, kteří se už ve 4. minutě dostali do vedení. Vsetínský kapitán Vít Jonák využil chybu slávistického obránce, najel si před Michajlova a nekompromisní ranou otevřel skóre.

Valaši zůstali při střelecké chuti a v 6. minutě zvýraznili těsný náskok. A znovu zaúřadoval Vít Jonák. Ten před brankou šikovně otečoval Říhovu dělovku od pravého mantinelu a slávistický gólman podruhé kapituloval.

V čase 07:10 domácí celek udeřil potřetí. Hořanský přihrál zpoza klece hostů do předbrankového prostoru Tomáši Pitulemu, který střelou k pravé tyči rozvlnil síť červenobílé svatyně. Slávisté mohli gólově odpovědět chvíli před přestávkou, Brožova bekhendová rána z prostoru před vsetínskou brankou ale orazítkovala pouze tyčku.

Zkraje prostřední periody se ve velké šanci ocitli Kružík s Vlčkem, kteří ujeli dopředu v přečíslení. Druhý jmenovaný sice Málka překonal, z brankové čáry však kotouč odpálil jeden ze vsetínských obránců a zachránil svůj tým od jistého gólu.

Následně se z povedené dorážky neprosadil ani Ondráček. Z branky se tak Slavia radovala až v čase 37:20. Pšenička byl v ofenzivním tažení na vsetínskou klec faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. Jeho exekuci si vzal na starost Tomáš Knotek a střelou nad vyrážečku překonal Málka.

I když se sešívaní gólově přiblížili, Vsetín si vzal brzy tříbrankový náskok zpět. Časomíra se zastavila přesně na čase 45:00, když ve středním pásmu vybojoval kotouč David Vítek, nabruslil si mezi kruhy a pohotově propálil Michajlova.

O necelé tři minuty později navíc Valaši zakulatili skóre. Daniel Klímek se proháčkoval po pravé straně kluziště, najel si přes pravý kruh až takřka před branku a zacílil mezi betony slávistického gólmana. Slavia tak se Vsetínem padla 5:1 a sezona pro ni končí.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více