Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.8.2022

Návrat na vítěznou vlnu. Slávisté doma porazili Litoměřice

přípravné utkání, čtvrtek 18.8.2022, Slavia - Litoměřice
Slavia
4:2
0:0, 0:2, 4:0
Litoměřice

Branky

Slavia

43. Žovinec (Všetečka, Houška), 45. Brož (Havrda, Houška), 53. Žejdl (Poletín, Knotek), 60. Mrňa

Litoměřice

29. Kracík, 34. Jícha (Guman, Marcel)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Čáp – Dědek, Šimánek
Vyloučení: 4:6
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Málek – Duda, Szathmáry, Žovinec, Němeček, Klikorka, Matyáš – Poletín, Žejdl, Růžička – Všetečka, Knotek, Mrňa – Simon, Závora, Strnad – Houška, Havrda

Litoměřice

Král – Marcel, Kovář, Výtisk, Šindelek, Jebavý, Kroupa, Böhm – Procházka, Kracík, Ramik – Válek, Jícha, Guman – Slavíček, Kuťák, Gajda – Cikhart, Pártl, Černohorský

Slávisté se poprvé v rámci přípravy představili doma. Po porážce v Kolíně se vrátili na vítěznou vlnu proti Litoměřicím, které porazili 4:2. Všechny čtyři góly dali v poslední třetině.

Utkání začalo z obou stran opatrně. První větší příležitost domácích měl obránce Matyáš, ale s jeho ranou si brankář Král poradil.

Pak si Litoměřice zahrály přesilovku, ve které měl největší šanci Procházka, jehož první ránu vyrazil Málek a jeho dorážka skončila na tyči. V 15. minutě přiťukl Guman puk do prostoru mezi kruhy Jíchovi, který ale minul Málkovu klec. Po první třetině se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

První šanci druhé třetiny si hned po 57 sekundách vytvořil domácí Mrňa, který ale ani nadvakrát nepřekonal přesouvajícího se Krále. Další příležitost měl ve 23. minutě na holi Houška, jehož rána propadla Královi mezi rukou a tělem, ale nakonec skončila těsně vedle branky.

Úvodní branku zápasu dali hosté. Ve 29. minutě se v rohu kluziště dostal k puku Jaroslav Kracík a nahodil puk na bránu. Kotouč se odrazil od Málka a skončil za brankovou čarou.

Ve vlastním oslabení se pak sám na Krále řítil ve 33. minutě Havrda, ale jeho ránu mezi betony si Král pohlídal. Litoměřice nakonec přesilovku zužitkovaly ve 34. minutě zásluhou Josefa Jíchy, který po nahrávce Gumana miřil z voleje přesně.

Vítězný gól vstřelil Žejdl

Slavia se dočkala snížení ve 43. minutě, kdy Všetečka našel mezi kruhy Dušana Žovince, který usměrnil puk za záda brankáře Krále. Ve 45. minutě bylo srovnáno. Odražený puk si vzal Jaroslav Brož, objel bránu a zasunul puk za Králova záda.

Slavii vyrovnání nakoplo a mohla se dostat do vedení ve 47. minutě, kdy se puk po závaru v brankovišti dostal ke Knotkovi, který ale úplně odkrytou branku netrefil.

Sešívaným se však nakonec podařilo výsledek utkání zvrátit na svou stranu. V 53. minutě využil přesilovku Lukáš Žejdl, který po zadovce Poletína pohotovou ranou vymetl horní růžek Královy branky.

12 sekund před se ještě z vlastní modré čáry trefil do prázdné branky Pavel Mrňa. Sešívaní tak porazili úřadujícího vítěze základní části Chance ligy 4:2 a vrátili se na vítěznou vlnu.

Ohlasy trenérů
Jiří Veber (HC Slavia Praha):

Vstup do utkání jsme neměli moc dobrý. Měli jsme tam tři přesilovky a na střely jsme ji prohráli, i když jsme hráli přesilovky. První třetina nebyla podle našich představ. Druhá třetina byla od nás lepší, ale prohráli jsme jí 0:2. Třetí třetina splnila to, co jsme chtěli a myslím, že jsme zaslouženě otočili výsledek a vyhráli. Takže za nás dobré.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice):

Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Byl to spíš boj, protože ta kvalita ledu tomu zápasu moc nepomohla. Bylo hrozně těžké na tom hrát hokej, navíc v tomhle počasí. Jak říkám, byl to vyrovnaný zápas, ale my jsme hloupými fauly nechali Slavii ve třetí třetině se vrátit do zápasu a ta má natolik zkušené mužstvo, že toho využila.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více