14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.10.2022

Slavia ve Frýdku neuspěla, domů veze vysokou porážku

8. kolo, středa 5.10.2022, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
7:2
2:2, 3:0, 2:0
Slavia

Branky

Frýdek-Místek

8. Lyszczarczyk (Dostálek, Vrdlovec), 17. Macháček (Havránek), 29. Lyszczarczyk (Hotěk, Dostálek), 36. Lyszczarczyk (TS), 38. Lyszczarczyk (Havránek, Vrdlovec), 46. Haas (Havránek, Dostálek), 56. Hotěk

Slavia

11. Žejdl, 19. Houška (Růžička, Klikorka)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Ondráček – Vašíček, Kučera.
Vyloučení: 4:3
Využití: 2:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 22:29
Diváci: 771

Sestavy

Frýdek-Místek

Švančara – Havránek, Michálek, Zeleňák, Ročák, Žůrek, Sova, Adámek – Dostálek, Vrdlovec, Lyszczarczyk – Matěj, Macháček, Ramik – Hotěk, Haas, Bednář – Geidl, Jobánek, Homola

Slavia

Pittr (41. Volevecký) – Žovinec, Matyáš, Barák, Hanousek, Hejda, Szathmáry, Klikorka – Všetečka, Růžička, Kern – Knotek, Žejdl, Mrňa – Simon, Poletín, Houška – Havrda, Závora, Strnad

Slávističtí hokejisté nenavázali na domácí triumf proti Porubě a ve Frýdku-Místku prohráli 2:7. I když se soupeřem dlouho drželi krok, v prostřední periodě přišel výpadek, který stál svěřence trenéra Vebera všechny body. Tým se tak vrací domů s prázdnou.

Slavii se úvod zápasu ve Frýdku-Místku příliš nepovedl a už zkraje 8. minuty inkasovala. Alan Lyszczarczyk obdržel přihrávku od Dostálka a nekompromisní ranou z pravého kruhu otevřel skóre. Přesně v čase 11:00 ale slávisté našli na inkasovanou branku odpověď. Lukáš Žejdl využil v obranném pásmu soupeře chybu Žůrka a objevil se sám před Švančarou. V rozhodujícím okamžiku zachoval klidnou hlavu a ranou na zadní tyč srovnal skóre.

V polovině 17. minuty to ale byli znovu červenobílí, kdo tahal za kratší konec. Po buly se kotouč dostal na modrou čáru k Havránkovi, který okamžitě vypálil. Jeho dělovku Pittr ještě vyrazil, dorážce Štěpána Macháčka už na cestě do branky nedokázal zabránit a kapituloval.

Svěřenci trenéra Vebera ale ani tentokrát nesložili zbraně a ještě před sirénou znovu vyrovnali, když si Vladislav Houška v přesilovce nabruslil na levý kruh a nechytatelnou dělovkou napnul síť frýdecké klece.

V prostřední periodě však přišel velký slávistický výpadek. Na začátku 29. minuty znovu předvedl své střelecké umění Alan Lyszczarczyk, jenž převzal kotouč od Hoťka, najel si až před Pittra a vlastní akci zakončil forhendovou střelou zápěstím, která skončila za zády hostujícího brankáře.

A byl to znovu Alan Lyszczarczyk, kdo přidal i čtvrtou trefu Rysů. Rozhodčí totiž v čase 35:07 odpískali pro Frýdek trestné střílení a domácí snajpr nabízenou šanci využil. Při exekuci se nejprve rozjel k levé tyči, položil si gólmana a přízemní ranou rozjásal zaplněné tribuny.

Polský démon Alan Lyszczarczyk zaúřadoval ale ještě jednou. Ve 38. minutě zpracoval přihrávku zleva a bombou z mezikruží zakulatil průběžný výsledek. Ve 41. minutě opustil slávistickou svatyni Pittr, kterého nahradil mezi třemi tyčemi Volevecký. Ani on ale dalším trefám protivníka nezabránil. Rysi totiž v závěrečném dějství udeřili pošesté, když se dostali do přečíslení tři na dva, z čehož těžil Oskar Haas, jenž střílel do odkryté klece.

Výsledek ještě v 56. minutě zpečetil sedmou brankou Frýdku Michal Hoťek a slávisté se tak vrací z Haly Polárka bez bodů.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více