Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.10.2022

Slavia ve Frýdku neuspěla, domů veze vysokou porážku

8. kolo, středa 5.10.2022, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
7:2
2:2, 3:0, 2:0
Slavia

Branky

Frýdek-Místek

8. Lyszczarczyk (Dostálek, Vrdlovec), 17. Macháček (Havránek), 29. Lyszczarczyk (Hotěk, Dostálek), 36. Lyszczarczyk (TS), 38. Lyszczarczyk (Havránek, Vrdlovec), 46. Haas (Havránek, Dostálek), 56. Hotěk

Slavia

11. Žejdl, 19. Houška (Růžička, Klikorka)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Ondráček – Vašíček, Kučera.
Vyloučení: 4:3
Využití: 2:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 22:29
Diváci: 771

Sestavy

Frýdek-Místek

Švančara – Havránek, Michálek, Zeleňák, Ročák, Žůrek, Sova, Adámek – Dostálek, Vrdlovec, Lyszczarczyk – Matěj, Macháček, Ramik – Hotěk, Haas, Bednář – Geidl, Jobánek, Homola

Slavia

Pittr (41. Volevecký) – Žovinec, Matyáš, Barák, Hanousek, Hejda, Szathmáry, Klikorka – Všetečka, Růžička, Kern – Knotek, Žejdl, Mrňa – Simon, Poletín, Houška – Havrda, Závora, Strnad

Slávističtí hokejisté nenavázali na domácí triumf proti Porubě a ve Frýdku-Místku prohráli 2:7. I když se soupeřem dlouho drželi krok, v prostřední periodě přišel výpadek, který stál svěřence trenéra Vebera všechny body. Tým se tak vrací domů s prázdnou.

Slavii se úvod zápasu ve Frýdku-Místku příliš nepovedl a už zkraje 8. minuty inkasovala. Alan Lyszczarczyk obdržel přihrávku od Dostálka a nekompromisní ranou z pravého kruhu otevřel skóre. Přesně v čase 11:00 ale slávisté našli na inkasovanou branku odpověď. Lukáš Žejdl využil v obranném pásmu soupeře chybu Žůrka a objevil se sám před Švančarou. V rozhodujícím okamžiku zachoval klidnou hlavu a ranou na zadní tyč srovnal skóre.

V polovině 17. minuty to ale byli znovu červenobílí, kdo tahal za kratší konec. Po buly se kotouč dostal na modrou čáru k Havránkovi, který okamžitě vypálil. Jeho dělovku Pittr ještě vyrazil, dorážce Štěpána Macháčka už na cestě do branky nedokázal zabránit a kapituloval.

Svěřenci trenéra Vebera ale ani tentokrát nesložili zbraně a ještě před sirénou znovu vyrovnali, když si Vladislav Houška v přesilovce nabruslil na levý kruh a nechytatelnou dělovkou napnul síť frýdecké klece.

V prostřední periodě však přišel velký slávistický výpadek. Na začátku 29. minuty znovu předvedl své střelecké umění Alan Lyszczarczyk, jenž převzal kotouč od Hoťka, najel si až před Pittra a vlastní akci zakončil forhendovou střelou zápěstím, která skončila za zády hostujícího brankáře.

A byl to znovu Alan Lyszczarczyk, kdo přidal i čtvrtou trefu Rysů. Rozhodčí totiž v čase 35:07 odpískali pro Frýdek trestné střílení a domácí snajpr nabízenou šanci využil. Při exekuci se nejprve rozjel k levé tyči, položil si gólmana a přízemní ranou rozjásal zaplněné tribuny.

Polský démon Alan Lyszczarczyk zaúřadoval ale ještě jednou. Ve 38. minutě zpracoval přihrávku zleva a bombou z mezikruží zakulatil průběžný výsledek. Ve 41. minutě opustil slávistickou svatyni Pittr, kterého nahradil mezi třemi tyčemi Volevecký. Ani on ale dalším trefám protivníka nezabránil. Rysi totiž v závěrečném dějství udeřili pošesté, když se dostali do přečíslení tři na dva, z čehož těžil Oskar Haas, jenž střílel do odkryté klece.

Výsledek ještě v 56. minutě zpečetil sedmou brankou Frýdku Michal Hoťek a slávisté se tak vrací z Haly Polárka bez bodů.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více