Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.10.2022

Slávisté si spravili chuť, Šumperku v Edenu nadělili bůra

9. kolo, sobota 8.10.2022, Slavia - Šumperk
Slavia
5:0
3:0, 0:0, 2:0
Šumperk

Branky

Slavia

10. Knotek (Všetečka, Klikorka), 11. Simon (Houška, Klikorka), 17. Růžička (Brož, Szathmáry), 45. Kern (Knotek, Hejda), 51. Strnad (Němeček, Havrda)

Šumperk

Statistiky

Rozhodčí: Skopal, Rapák – Beneš, Kotlík
Vyloučení: 6:2
Využití: 1:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 44:18
Diváci: 593

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Hejda, Klikorka, Matyáš, Barák, Szathmáry, Němeček – Knotek, Žejdl, Kern – Všetečka, Růžička, Brož – Havrda, Závora, Strnad – Simon, Poletín, Houška

Šumperk

Hamalčík (17. Lackovič) – Drtil, Dudycha, Kadeřávek, Eliáš, Kunst, Hrachovský – Průžek, Bartoš, Žálčík – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Bernat, Kohút, Jouza – Horký, Čermák, Křemen.

Sešívaní se v rámci 9. kola Chance ligy střetli na domácím ledě se Šumperkem. Utkání rozhodli již v první třetině, kdy se dokázali hned třikrát prosadit. Ve zbytku zápasu pak domácí hokejisté přidali další dvě branky a soupeře tak rozstříleli 5:0.

Ani jeden z týmů si v úvodu zápasu nevypracoval žádnou vyloženou šanci. Hráči sice několikrát vyzkoušeli pozornost obou gólmanů, ti však měli pokaždé čistý výhled a brzkou branku nepřipustili.

V 10. minutě se ale sešívání již dostali do vedení, když se v přesilové hře prosadil kapitán Tomáš Knotek, který tak zapsal svou první trefu v sezóně. Za necelou minutu už Slavia vedla dokonce o dvě branky, Michal Simon totiž dokázal v pádu překonat hostujícího brankáře.

V 17. minutě bylo ještě veseleji. Brožovu střelu vyrazil gólman Hamalčík pouze k Vladimíru Růžičkovi, jenž ranou z mezikruží zvýšil skóre už na 3:0. Hostující trenér se následně rozhodl sáhnout k výměně gólmanů a do hry nasadil brankáře Lackoviče.

V úvodu druhého dějství sledovali diváci hru bez většího vzruchu na obou stranách. Prvním výrazným momentem třetiny byl až ve 27. minutě rychlý protiútok hostů v početní nevýhodě, Málek ale skvělým zákrokem snížení nedovolil.

O pár minut později zahrozili v oslabení pro změnu sešívání, Havrda ani Závora však kotouč do branky nakonec nedostali. V další šanci zápasu se ocitl Brož, ani jeho pokus z otočky ale čtvrtou trefu domácích neznamenal.

V následujících minutách diváci pozorovali již o něco atraktivnější hokej. Nejprve mohl hostující Čermák snížit v přečíslení tři na jednoho, posléze pak červenobílí svého soupeře zamkli v obranném pásmu, kýženého gólu se ale ani po šanci Knotka nedočkali.

Sedmatřicet vteřin před koncem třetiny dostali Draci výhodu přesilové hry, kterou si přenesli i do začátku třetího dějství. Slávisté ale poctivou hrou ve čtyřech oslabení ubránili. Vzápětí se do dobré šance dostal Brož, kterého vychytal brankář Lackovič.

O chvíli později rozhodčí opět vylučovali na domácí straně. Místo nebezpečné přesilovky Šumperka se však do samostatného úniku dostal Jan Kern a bekhendovou kličkou překonal hostujícího gólmana – 4:0. Navýšit skóre mohl ještě v oslabení Havrda, ten ale kotouč těsně před Lackovičem minul.

Neuplynuly ani dvě minuty a slávisté šli znovu do čtyř. Při hře v početní nevýhodě ale hrozili opět sešívaní. Nejprve se do úniku dostal Knotek, následně dokázal Drakům ujet Simon, skóre se však neměnilo.

V 51. minutě se své první soutěžní branky v seniorském hokeji dočkal Lukáš Strnad, ke kterému se kotouč odrazil od zadního mantinelu a slávistický forvard tak z těsné blízkosti přidal pátou trefu utkání.

Ve zbytku utkání se Šumperští snažili alespoň korigovat skóre zápasu, brankář Málek ale dokázal svou klec uzavřít a připsal si druhé čisté konto sezóny. Sešívaní tak porazili Šumperk na domácím ledě v Edenu 5:0.

Další zápas odehrají slávisté v pondělí 10. října ve Zlíně. Utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky startuje v 17:30.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha):

Vstup do zápasu nebyl z naší strany úplně to, co jsme si představovali. Soupeř nás přečísloval, špatně jsme dobruslovali. Uklidnil nás ale první gól z přesilovky, hned na to padnul druhý. Myslím, že tím se zápas rozhodl. První třetina 3:0, od druhé třetiny jsme hru docela kontrolovali. Ve třetím dějství jsme přidali dva góly. Na závěr tam byla zbytečná vyloučení, ale jsme rádi, že to kluci odmakali a pro gólmana to uhráli na nulu. Takže pochvala pro kluky, dobrý výkon.

Lukáš Majer (Draci PARS Šumperk):

Pro nás to byl velmi těžký zápas. Na druhou stranu, měli jsme slušný start, prvních deset minut jsme vypadali tak, jak jsme chtěli. První inkasovaný gól nás trochu dostal dolů a od té doby bych řekl, že Slavia úplně jasně převzala iniciativu. Přehrávala nás, byla jednoznačně lepší, výborná v přechodové fázi, rychle otáčela hru a my jsme nedovedli správně a vhodně přepínat mezi tím, kdy hrát agresivně a kdy si na soupeře počkat ve středním pásmu. Řekl bych, že tahle vyspělost zápas rozhodla. Od druhé třetiny se utkání jen dohrávalo. Slavia hrála velmi zkušeně, už si na nás jen počkala ve středním pásmu a my jsme se velmi dětsky rozbíjeli o jejich obranný val. Naše přesilové hry byli naprosto katastrofální, vůbec jsme si jimi nepomohli, a ještě nás dostali dolů. Jen díky vynikajícímu Lackovičovi byl výsledek 5:0. Každopádně klobouk dolů před našimi fanoušky, kteří nás přijeli podpořit, a ještě nám po tomto výkonu zatleskali. Neřekl bych, že to byl od nás odevzdaný zápas, ale Slavia nás zkrátka přehrála výškově, silově a zkušeností. Na druhou stranu my máme mladé mužstvo, takže ten mladý tým musí za každých okolností mít nějaké tři základní aspekty, kterými jsou soubojovost, hlava nahoře a bojovnost. Nemůžeme být odevzdaní, a to jsme dneska v určitých fázích byli. Takže blahopřeji domácím a věřím, že jim to při první možné příležitosti vrátíme.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video