Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.10.2022

Slavia poprvé pod novým trenérem neuspěla. Doma podlehla Jihlavě

13. kolo, středa 19.10.2022, Slavia - Jihlava
Slavia
2:3
2:0, 0:1, 0:2
Jihlava

Branky

Slavia

5. Szathmáry (J. Brož, Knotek), 20. Houška (Knotek, Žejdl)

Jihlava

31. Šik (Cachnín, Bilčík), 43. Miškář (Dvořák), 60. Šik (Haman, Miškář)

Statistiky

Rozhodčí: Grygera, Jechoutek - Beneš, Thuma
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:41
Diváci: 754

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Szathmáry, Hejda, Roth, Barák – Knotek (C), Žejdl, Závora – Všetečka, Růžička, J. Brož – Havrda, Kern, Simon – Mrňa, Poletín, Houška

Jihlava

Beran – Dundáček, Bilčík, Dvořák, Haman, Jáchym, Kočí – Cachnín, Skořepa, Šik – Harkabus, Miškář, Fronk – Beránek, Seman, Pořízek – Křehlík, Juda, V. Brož

Slavia se ve středu představila poprvé pod vedením nového trenéra Tvrzníka. Na domácím ledě ale ve třetí třetině ztratila slibně rozehrané utkání s Jihlavou a prohrála 2:3.

Slavia nastoupila proti Jihlavě v růžových dresech na podporu prevence rakoviny prsu a varlat, ale i s novou posilou, obráncem Vladimírem Rothem, který přišel do Edenu na měsíční hostování.

První větší šance přišla ve 3. minutě a měl ji hostující Juda, jehož střela ale pouze proletěla brankovištěm. Na druhé straně se řítil na Berana sám Závora, ale jeho pokus z bezprostřední blízkosti jihlavský brankář vyrazil.

V 5. minutě už se domácí poprvé prosadili. Střelu Brože z prostoru před brankovištěm dorazil obránce Šimon Szathmáry, jenž vstřelil svůj první gól v dresu Slavie.

21 sekund po úvodní brance mohla Slavia svůj náskok navýšit. Brožovu střelu ovšem skvělým přesunem přes celé brankoviště vyrazil gólman Beran. Sešívaní v tlaku pokračovali a Houška ve 13. minutě vyslal parádním pasem do úniku Žejdla, který ale těsně před Beranem přestřelil.

Několikrát zahrozili i hosté, jejichž největší šanci si v 19. minutě vytvořil Pořízek. Ten využil Poletínovy ztráty hole a zakončil těsně před brankovištěm, jeho rána ovšem skončila nad brankou.

Slavia byla v proměňování svých příležitostí aktivnější a 51 vteřin před koncem první třetiny se trefila podruhé. Knotek využil rozhozené obrany Dukly a následně křižnou přihravkou vyzval k zakončení Vladislava Houšku, který se prosadil ranou z první.

Dukla postupně začala dotahovat

27 vteřin po začátku druhé třetiny v přesilovce domácích střílel kapitán Pražanů Knotek, ale nedokázal z bezprostřední blízkosti trefit odkrytou Beranovu bránu. Ve 22. minutě se puk naopak odrazil při přesilovce Dukly a skončil pod Málkem, domácímu brankáři ale pomohl jeden z obránců, který ho včas odpálil pryč.

Následně tečoval ránu Matyáše od modré šikovně Brož, jenže Beran se stihl včas přesunout a zareagovat na změnu směru puku. Poté se pokoušel prosadit Harkabus, ale jenom těsně minul levou tyč Málkovy branky. Další velkou šanci měla ve 27. minutě Jihlava zásluhou bývalého hráče Slavie Beránka, který se zjevil s pukem úplně sám v mezikruží, ovšem Málek tuto šanci vychytal.

Ve 31. minutě poprvé v utkání skórovala Dukla. Z gólu se radoval Otakar Šik, jenž se prosadil pohotovou ranou z otočky z mezikruží. Domácí ale mohli na kontaktní gól rychle odpovědět.

Poletín křižným pasem našel Houšku, který trefil elegantně kotouč ze vzduchu přímo na branku, ale Beran se rychle přesunul a zlikvidoval tuto příležitost. Oba týmy si do konce druhé třetiny vypracovaly ještě řadu šancí.

Jihlava rozhodla v poslední minutě

Ve 43. minutě se Dukle podařilo vyrovnat. Prosadil se Patrik Miškář, který objel Málkovu bránu a nadvakrát překonal domácího brankáře.

Ve 47. minutě si dobrou šanci vytvořil Cachnín, který zakončoval po pěkné kombinaci. Místo odkryté brány ale trefil slávistického brankáře Málka. V 50. minutě najel do útočného pásma Houška, ale svou střelou bránu minul a k dorážce už se nedostal. Na konci 52. minuty měla Slavia štěstí, protože Haman svým nenápadným nahozením od modré orazítkoval tyč Málkovy branky.

29 sekund před koncem zápasu a 1 vteřinu před návratem vyloučeného Závory na led Dukla otočila skóre. Podruhé v zápase skóroval Otakar Šik, který se dostal po střele od modré a zákroku Málka nejrychleji k puku a dorazil ho do sítě.

Slavia tak poprvé pod novým trenérem Tvrzníkem prohrála 2:3. Další zápas čeká sešívané už v sobotu, kdy bude v Edenu bojovat s Třebíčí.

Ohlasy trenérů
Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha):

Pro nás je výsledek trochu krutý. Bylo půl minuty do konce a vteřina do konce oslabení, puk se dvakrát odrazil a byl z toho gól. To je hokej a stává se to. Měli jsme skvělou první třetinu. Ten nástup jsme si takhle představovali. Bohužel od druhé třetiny jsme se zbytečně dostávali pod tlak, nevyhrávali jsme osobní souboje v obranném pásmu a měli jsme spoustu jednoduchých ztrát kotoučů a sami jsme se dostávali pod tlak. Pak bylo vidět, že kluci asi nejsou úplně v pohodě, ale po druhé třetině, kdy to bylo 2:1, je škoda toho vyrovnávacího gólu na 2:2 ve třetí třetině. Musím říct, že Jihlava byla ve druhé a třetí třetině jasně lepší a vyhrála zaslouženě. Je to pro nás kruté. Byli jsme dvakrát v zápase vyloučeni za zašlapování puku a na ten faul Pavla Mrni dvě minuty před koncem se rád podívám. Nedá se nic dělat. Kluci musí zvednout hlavy nahoru a dál pracovat. Samozřejmě nás čekají další těžké zápasy a my musíme co nejdříve začít sbírat body, protože nechceme, aby se tam otevřela nějaká díra na týmy před námi.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava):

Věděli jsme, že došlo ke změně trenéra ve Slavii a že ten tým dostal nějaký impuls, že hráči budou hrát o nějaký svůj první dojem na trenéra tak, aby ho přesvědčili, že mají na místo v sestavě, že budou bojovat a že se budou rvát za Slavii. Bylo to hrozně vidět v první třetině. Byli jsme zaskočení a byli jsme všude pozdě a pomalu a prostě nám ta třetina nevyšla. Myslím si, že nás tam hodně podržel už poněkolikáté Bery (brankář Beran, pozn. red.) a že tu bránu zavřel. Dostali jsme nějakým způsobem jenom dva góly a ještě bylo ve zbylé části zápasu o co hrát. V kabině jsme si k tomu něco řekli a taky tam zaznělo, že i když vedou 2:0, tak se jim pořád nějakým způsobem ta sezóna nevyvíjí dobře a že když dáme gól, tak tím se úplně může změnit obraz zápasu a můžeme tady vyhrát. Kluci to nějakým způsobem vzali a myslím si, že ve druhé třetině jsme začali překlápět ten zápas na naší stranu a i trošku se štěstím jsme to dotáhli, i díky gólu v přesilovce ke třem bodům, čehož si moc vážíme, ceníme a jsme za to rádi.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více