14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.10.2022

Fantazie! Slavia rozstřílela Třebíč a urvala důležitý triumf

14. kolo, sobota 22.10.2022, Slavia - Třebíč
Slavia
6:1
3:1, 1:0, 2:0
Třebíč

Branky

Slavia

1. Všetečka (Žovinec, Matyáš), 7. Brož (Knotek, Všetečka), 15. Pšenička (Houška, Roth), 27. Poletín (Knotek, Roth), 43. Knotek (Žovinec, Roth), 59. Strnad (Kern, Havrda)

Třebíč

6. Psota (Dočekal, Bittner)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Koziol – Kotlík, Pěkný
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:37
Diváci: 697

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Roth, Hejda, Szathmáry, Barák – Mrňa, Žejdl, Závora – Všetečka, Knotek, Brož – Havrda, Kern, Strnad – Pšenička, Poletín, Houška

Třebíč

Jekel (27. Mičán) – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Hunkes – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, Michálek, Ferda – Svoboda, Šilhavý, Mácha – Michalčuk, Novák, Meluzín

Slavia si na domácím ledě vyšlápla na favorita z Třebíče a po čtyřzápasové odmlce vybojovala výhru i tři body. Za triumfem červenobílí vykročili už v první třetině, kdy nasázeli soupeři tři branky. Náskok poté neustále navyšovali a nakonec oslavili výhru 6:1, na které se gólově podíleli Všetečka, Brož, Pšenička, Poletín, Knotek a Strnad.

Slávisté vlétli do duelu proti Třebíči jako uragán a už po 48 vteřinách od úvodního buly mohli oslavit vedoucí branku. O tu se postaral Robin Všetečka, který obdržel od Žovince výborný pas za obranu, najel si až před hostující branku, naznačil střelu z forhendu a nakonec překvapil Jekela bekhendovým blafákem.

Třebíčští ale rovněž tlačili na pilu a v čase 05:29 se dočkali vyrovnávací trefy, když se po prudkém projektilu z levé strany prosadil Matěj Psota.

O necelou minutu později strhli svěřenci trenéra Tvrzníka průběžný výsledek znovu na svou stranu. Knotek nabil mezi kruhy

Jaroslavu Brožovi, ten nezaváhal a poslal kotouč nekompromisně do sítě.

V polovině 15. minuty navíc červenobílá letka zvýraznila náskok. Před brankou si skvěle počíhal Tomáš Pšenička a ranou z dorážky rozvlnil síť hostující svatyně.

Druhé dějství bylo stejně jako to první v režii slávistů. Ti si ve 27. vypracovali díky Michalu Poletínovi už tříbrankový náskok. Červenobílá třiatřicítka si počkala u levé tyčky na odražený kotouč po Knotkově pokusu a zblízka ho doklepla za brankovou čáru. Další inkasovaný gól vyhnal z hostující klece Jekela, kterého nahradil Mičán. I ten byl brzy v permanenci.

Na druhé straně se ale dostal do dobré pozice také Michálek, jenž se ocitl za obranou Slavie. Málek však jeho pozdrav na přední tyč vystihl a ránu vykryl. Po chybě hostujících beků mohl zvýšit slávistický náskok Knotek, tváří v tvář Mičánovi však neuspěl.

Domácí mužstvo načalo gólem i závěrečnou periodu. V čase 42:34 se puk po Rothově pokusu z levého rohu dostal jen k Tomáši Knotkovi, jenž se z dorážky nemýlil. Šestou brankou slávistů měl o chvíli později na holi Havrda, napálil ale pouze tyčku třebíčské klece.

V závěru se ještě Horácká Slavia snažila alespoň kosmeticky upravit skóre, byli to ale domácí, kdo se radoval z další trefy. Necelé dvě minuty před sirénou ujel dopředu v samostatném úniku Lukáš Strnad a bekhendovým blafákem zpečetil triumf Slavie.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více