Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.10.2022

Fantazie! Slavia rozstřílela Třebíč a urvala důležitý triumf

14. kolo, sobota 22.10.2022, Slavia - Třebíč
Slavia
6:1
3:1, 1:0, 2:0
Třebíč

Branky

Slavia

1. Všetečka (Žovinec, Matyáš), 7. Brož (Knotek, Všetečka), 15. Pšenička (Houška, Roth), 27. Poletín (Knotek, Roth), 43. Knotek (Žovinec, Roth), 59. Strnad (Kern, Havrda)

Třebíč

6. Psota (Dočekal, Bittner)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Koziol – Kotlík, Pěkný
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:37
Diváci: 697

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Roth, Hejda, Szathmáry, Barák – Mrňa, Žejdl, Závora – Všetečka, Knotek, Brož – Havrda, Kern, Strnad – Pšenička, Poletín, Houška

Třebíč

Jekel (27. Mičán) – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Hunkes – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, Michálek, Ferda – Svoboda, Šilhavý, Mácha – Michalčuk, Novák, Meluzín

Slavia si na domácím ledě vyšlápla na favorita z Třebíče a po čtyřzápasové odmlce vybojovala výhru i tři body. Za triumfem červenobílí vykročili už v první třetině, kdy nasázeli soupeři tři branky. Náskok poté neustále navyšovali a nakonec oslavili výhru 6:1, na které se gólově podíleli Všetečka, Brož, Pšenička, Poletín, Knotek a Strnad.

Slávisté vlétli do duelu proti Třebíči jako uragán a už po 48 vteřinách od úvodního buly mohli oslavit vedoucí branku. O tu se postaral Robin Všetečka, který obdržel od Žovince výborný pas za obranu, najel si až před hostující branku, naznačil střelu z forhendu a nakonec překvapil Jekela bekhendovým blafákem.

Třebíčští ale rovněž tlačili na pilu a v čase 05:29 se dočkali vyrovnávací trefy, když se po prudkém projektilu z levé strany prosadil Matěj Psota.

O necelou minutu později strhli svěřenci trenéra Tvrzníka průběžný výsledek znovu na svou stranu. Knotek nabil mezi kruhy

Jaroslavu Brožovi, ten nezaváhal a poslal kotouč nekompromisně do sítě.

V polovině 15. minuty navíc červenobílá letka zvýraznila náskok. Před brankou si skvěle počíhal Tomáš Pšenička a ranou z dorážky rozvlnil síť hostující svatyně.

Druhé dějství bylo stejně jako to první v režii slávistů. Ti si ve 27. vypracovali díky Michalu Poletínovi už tříbrankový náskok. Červenobílá třiatřicítka si počkala u levé tyčky na odražený kotouč po Knotkově pokusu a zblízka ho doklepla za brankovou čáru. Další inkasovaný gól vyhnal z hostující klece Jekela, kterého nahradil Mičán. I ten byl brzy v permanenci.

Na druhé straně se ale dostal do dobré pozice také Michálek, jenž se ocitl za obranou Slavie. Málek však jeho pozdrav na přední tyč vystihl a ránu vykryl. Po chybě hostujících beků mohl zvýšit slávistický náskok Knotek, tváří v tvář Mičánovi však neuspěl.

Domácí mužstvo načalo gólem i závěrečnou periodu. V čase 42:34 se puk po Rothově pokusu z levého rohu dostal jen k Tomáši Knotkovi, jenž se z dorážky nemýlil. Šestou brankou slávistů měl o chvíli později na holi Havrda, napálil ale pouze tyčku třebíčské klece.

V závěru se ještě Horácká Slavia snažila alespoň kosmeticky upravit skóre, byli to ale domácí, kdo se radoval z další trefy. Necelé dvě minuty před sirénou ujel dopředu v samostatném úniku Lukáš Strnad a bekhendovým blafákem zpečetil triumf Slavie.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více